24 February 2020

China Day 10 - Tianmen Mountain National Park, Zhangjiajie

Assalamualaikum. Ni Hao!

Stay safe & practice the best hygiene level everyone; as the attack of covid19 hasn't shown any sign of it to cease for now. Be aware of any warnings / reminders from the government. Do not ignore them nor take lightly. 

May this catastrophic ends soon. Amin, amin Ya Rabb. 

Previous post here.

21 Jan 2016
Zhangjiajie, Hunan China

Alhamdulillah slept soundly the whole night. Langsung tiada lawatan pi toilet di tengah malam. Pagi bangun awal & lepas breakfast ala kadar di bilik, off we went out. Today itinerary is the highlight of our stay in Zhangjiajie. Purposely stop sini pun sebab memang mau pigi tempat ni. 

Initial plan was to go to Zhangjiajie National Forest Park where the movie Avatar was filmed. But because it was too complicated to go (according to our planner; Ms Jea), we chose Tianmen Mountain National Park instead. Ndak pa janji mountain kan. Mau 'hiking' via cable car katanye.

# Some shops we passed by while walking from the hotel to the cable car station.
# Jangan disangka Zhangjiajie ni pekan kecil ah, tengok jalan raya diorang 6 lanes ok
# Cable car station 
# As usual, datanglah awal mana you can never beat the Chinese standard of awal. 
# Best reached by cable car; and so cable car we chose. 
This ariel tramway ride is the longest in the world. It takes about 30 minutes for over 7 kilometers. And I only found about this fact after I got back to Malaysia. Biasa orang buat research prior a trip, but it's vice versa for me. Hmmm

Admission Ticket : CNY 225 (RM 134.00 per pax)
Fare Inclusive of : Return Cableway, upper escalator between Tianmen Cave & mountaintop

# So are we suppose to crawl or run then? Ok kidding.

Queue ndak lah lama mana sebab sibuk bercerita. Sambil cuci mata tengok orang tapi ndak bersih mana pun mata hitam ku. Gituuu. Masuk dalam cable car together with 4 other Chinese. So both me & Jea kawal diri dari tunjuk excited melampau. Ala, macam Namsan cable car jak bah ni. Berlagak kan dua ketul Malaysian tu.

# Ni sudah ascending sikit so view pun start foggy
# Getting closer to the upper cable car station 
# Upon seeing this, mulut both Jea & I sudah start nganga. Bergoyang lah cable car tu dikerjakan 6 ketul hamba Allah who cannot contained their happiness anymore
# What greeted us at the upper cable car station. Kau rasa??

Subhanallah. Endlessly thanking Allah for what He bestowed upon us that morning. Something we did not expect we will be getting. Sebab di bawah tu kan still clear, tiada tanda bakalan snow pun. Biasa-biasa cuma gitu. 

Sampai atas....automatik rasa macam kena humban to magical land. Kalau Narnia masuk closet, yang kami ni naik cable car. 

# Tengok tiang cable car pun lawa gila time ni
# Eternal gratefulness 
# Gorgeous
# Selalu berangan dapat shot macam ni. Snow covering the branches
# My Narnia kinda imagination; Allah makbulkan. Alhamdulillah
# And this is only dunia. Imagine heaven
# Cantik nian
# Tangga ni lah prime witness orang tu jatuh terjelepuk
# Posing selepas tergolek dog di tangga itu. Susah kalau perangai kanak-kanak Ribena ni. Pfftt

I don't know how to express how thrilled I was upon getting down from the cable car. Dalam cable car tu pun sudah menggelinjat. Apa lagi bila sudah menjejak ground. Truly in fantasy land!

Just so you know, winter has always been my favourite season. Even before I got to experienced winter myself. Gitu level kepoyoan aku kan. Hence it was of no surprise I acted like a little kid upon setting my feet on the snowy land. Joyous enough to landed myself on the flight of stairs. Dalam melompat happy + wow endlessly, suddenly gedebuk. Seketul nangka telah gugur. Luckily no one was around except us two. Ndak tau lah kalau ada yang camouflage as tree kan. Duh!

I guess I better stop now. Will continue next entry.

Till then, wassalam.

eryantierdabdulkarim

5 comments:

nohas said...

menarik view time winter...teknologi China ni mmg superb..

Bibie Karim said...

Nohas: Lawa sangat tapi tulah xleh plak jalan atas glasswalk dia sebab bahaya; licin.

Ninja Blogging said...

Cantiknya view!!!!

Bibie Karim said...

NB: Alhamdulillah, Allah bagi peluang melihat sendiri.

m.u.l.a.n said...

Aduhhh bila nak sampai China ni, tempat cantik, makanan pun sedap sbb suka chinese food.. Kena tunggu virus padam semuanya..