19 October 2014

Land of Ong Bak Day 4 - The Platinum Fashion Mall

Assalamualaikum. สวัสดี!

Ok mari cepat habiskan trip to the Land of Ong Bak. Pastu boleh mula cerita lain pula.

Lepas isi perut di Siam Center (story here), we took the skytrain & alighted at BTS Chitlom Station. Walked via the skywalk to our next destination.

2 July 2014
Bangkok City
We followed the signboard & entered the Central World Mall. Kami ikut jalan shortcut to avoid the scorching sun. 
Ndak ronda dalam mall ni pun, cuma tumpang limpas di laluan tepi jak. 
One thing I respect the most about the Thai people...regardless how they dress i.e hip hop, punk rambut tajam they will definitely made a short stop to pray homage to the Buddha. Some won't stay long but at least they will stop for a while & bow their head in front of their God. 
Bangkok & massive traffic jammed berpisah tiada. I rather walked in the superganas hot weather than to stay idle in a car. 
Where the damage is done. Kunun! Platinum Fashion Mall consist of 4 Floors shopping space is an indoor version of Chatuchak Weekend Market. Considering we didn't get the chance to go to Chatuchak, hence we settled with this mall instead. This market specializes in wholesale fashion clothing & accessories. 
I was extremely excited upon seeing these beautiful blouses. Alas, I didn't buy any! The sizes they have totally suits their shop's name. Barbie Girl sangat. Aku yang kakak tiri Barbie ni, nangis siring katil jaklah. Tiru ayat si NanaTron jap.
I only managed to 'burnt' a little part of what I have budgeted. Spoiled with choices we were but I can't seem to find what I really wanted. Ended up buying only few blouses for me & Bunda. Dress ke laut. Jacket ke laut. 
I was actually attracted to few knee-length boots at the shoes level. The price is dirt cheap as well. BUT! Sampailah kami keluar dari mall ni, nan hado boots aku beli. Hampa & hampagas! Like seriously?! Ndak rugi pun kalau aku beli two or three pairs. Kan suka berjalan time winter (read: poyo!). Bila fikir balik, memang rasa mau bang kepala on the wall. Apakah bingai melantun perangai ko Bie oii. Contemplating sangat! 

Orang lain datang mall ni siap bawa luggage...kami cuma bawa sling bag. Nampak sangat bukan mau membeli-terbelah pun. Cakap jak shopping trip kununnya. Ugh! 

We spent a good three hours in the mall. Tu pun memang rasa rimas gila sudah. Maybe sebab benda aku mau ndak da. Cuba kalau blouse comel2 tu ada saiz aku, memang berduyun2 kali aku borong tu. Lepas Platinum, kami pi area Ratchathewi. Masa untuk isi perut. Yang ni memang aku semangat! Aku take away sebab Ms G mau makan di MBK Mall. She wanted to try the Tom Yum at the gerai where she bought her lunch the day before. 
I had Tom Yum too but I bought mine at a Muslim restaurant in Rathcathewi because the gerai Ms G bought her lunch is a non-halal stall. The Muslim restaurant is near to Darul Aman Mosque. Will blog about that restaurant later (here). 
And lepas makan, continue our shopping spree a bit. 
Masa untuk top up souvenirs for family back home. Kali ni aku murah baik hati, I bought t-shirts for the uncles, aunties & first cousins. Selalunya aku bawa angin jak untuk diorang everytime I came back from travelling. Ni kali sebab Bahts adalah murah melantun dari our RM so aku pun fikir apa salahnya membeli for them this time. Ms G lagi lah tabah. Her siblings jak sudah 9 orang belum campur spouses & anak buah(s). Sampai terpaksa buat list, every time beli terus crossed nama supaya ndak terbeli twice for the same person. 
Packing sikit2 supaya ndak kelam kabut packing masa malam last nanti. Walhal in between selang seli upload gambar lah, layan Running Man lah. 
Pastu belum pun settled, suddenly teringat pula choc cake aku beli earlier that morning. Dijaga rapi dalam bag ok sepanjang hari tu. 

Memandangkan layan perut adalah super penting dari packing, marilah letak segala baju bajan di tepi dulu. 
Aku adalah super kedekut when it comes to sharing my dessert. Hence aku cuma offer a bite to Ms G. Nasib juga minah tu ndak suka sangat benda manis. Pastu aku menyesal lagi, kenapalah satu jak kek ni aku beli. Kenapa ndak beli flavor lain! Double sesal! Boots & cakes! Sudah jamu perut, aku rasa macam high in sugar. Untuk tenangkan diri, aku layan Exo Showtimes yang ntah sudah berapa kali aku repeat tengok. Tabah jaklah. 

Bila aku tengok orang di katil sebelah...eh sudah lena diulit intan? Siap ditimbuni baju bajan. Kunun mau packing...sekali, baju yang pack & bawa dia pi dreamland. Penat alkisahnya. 

eryantierdabdulkarim

Categories: , ,

25 hollered!:

Scdha Sein said...

Nampak gambar Platinum Fashion Mall ni... Teringat kenangan aku kat sini...

niL said...

Bibie, ko jangan memperkecilkan kakak tiri barbie..
Barbie tu bkn cantik sgt pon, cover makeup je lebeh!

Miss Nazla said...

lain kali kalau berkenan terus beli. no turning back. sudahnya asyik rasa menyesal

BIBIE KARIM said...

Ingat x kenangan ko kena tipu cara nak gi Take a Nap hostel tu. Bahahaha.

BIBIE KARIM said...

Cover mekap lain citer niL. Ni saiz badan wei. Pasni aku nak gi tarah tulang pinggang biar bagi kecil ala2 botol masa tu. Potongan gitar gitu.

BIBIE KARIM said...

Tula nyeeeee. Sampai sekarang teringat huwaaa.

zarulfarhana said...

bestnya tgk

nana tron said...

sikit je pic dlm platinum mall???
baju depa byk jenis free size ke Bie ? tak syok ah. aku pun size kakak tiri Cindarella...dets why i hate her & her skinny body *tibeee

syieda said...

Amboiii murah Sgt ke?
*takotnya la aku kalo taip kuar lain*

mrs.smile said...

last picture tempting!

BIBIE KARIM said...

Xlarat nak membeli, sume saiz kecik2 je.

BIBIE KARIM said...

Ikut hati semua tingkat semua kedai aku nak gambar tapi malas kuarkan camera. Ateh takut pencopet, dah lah ramai orang kan.

Memang xde saiz aku. Free size yang memang untuk ukuran saiz S je banyak huwaaa nangis. Tu yang terbantut niat nak membeli. Yang aku nak xde saiz, yang aku xnak banyak pula saiz gedek.

BIBIE KARIM said...

Memang murah. Ada yang aku berkenan dalam less than rm50. Huhu bengong kan xnak beli memula in the end nyesal.

Xnak kiss2 ke? Haha.

BIBIE KARIM said...

Dan2 ni nak cari kek tau MS. Huwa nafsu.

fayreen mizan said...

Boots memang murah ek Bie? Hakak pun minat boots gak! :)

Jari Manis said...

sian kau Bie ahaha...usah nangis cepat pegi cuci pinggan..kakak tiri Barbie kan ahaha..kalau JM mau meraung kat situ..membuak2 hati nak tapi same to u TAK MUAT!!! pesal dorang ni x buat universal size kan Bie..leh badan 'model' cam kita ni leh join sekaki...ini peha pun x lepas huhuh

ahaahah...bie..bie..a bite je...lawak lah

nyza said...

hahaha tak bole blah la ko Bie.." mak tiri barbie ....hahahha..klu aku ko rasa ape?? nenek tiri kakaka

BIBIE KARIM said...

Murah sangat Kak Fay! Murah sangat sampai skg rasa nak nangis bila ingat kenapa bijak sangat xbeli je. Huwaaa.

Fina Sophie said...

ckp ttg boots.. i found in thailand (hatyai) only for 100baht (sale)!! tapi tidak beli time tu pun sbb pikir time bila pula mau pakai kan.. haha!

BIBIE KARIM said...

Kakak tiri sungguh ni JM. Tengok jelah dari tepi & depan kedai. Sambil remind diri sendiri, sedapkan hati 'dulu aku muat semua ni'. Hahaha. Sedih nye perangai.

Bite jelah. Xleh lelebih kang Bb xpuas makan mana nak cari tengah malam tu.

BIBIE KARIM said...

Bukan mak tiri lah, kakak tiri. Mak tiri dia aku xleh lawan lagi. Minta jauh lah nak jadi mak tiri Barbie. Gerun. Huhu.

BIBIE KARIM said...

Ni lagi bikin nangis 100 Bahts! Xpa xpa nanti aku try cari tempat lain tapi memang xkan dapat murah macam tu.

Fina Sophie said...

Hehe.. Stok lama yg thn ntah stkt brpa hari nak redah bawa jln2. Huhu

Scdha Sein said...

Itu kenangan paling sengal! Kah Kah Kah...

BIBIE KARIM said...

Janji murah bilang haha.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑