16 April 2014

Chasing Sakura - Rindu!

Assalamualaikum. Konnichiwa.

Still di laut mood untuk update cerita pasal my recent trip. Banyak gila gambar aku adalah pening untuk sort out. Ada juga gila nanti kasi masuk jak semua without filtering. Mampu sangat. 

Sekarang ni hanya mampu upload these 3 pictures. Ouh betapa rindu dengan angin NOT SO sepoi bahasa di Kyoto. Memang kenyang cherry blossom masa first day tu. Sepanjang jalan dihidang dengan sakura berkembang mekar.

Balik KK, view masih sama. Sepanjang jalan to the cafe, berbaris pula pokok berbunga lebat. Pink & white. Sejibik macam di sana. How lah to let go mood bersakura di Jepang *poyos* if di tempat sendiri masih tersaji with such view. Walau bukan sakura yang ada di KK ni, tapi view tu seakan sama ok. As my ex-boss told me, Sakura Malaysia. Asal boleh lah kan.
View sepanjang jalan, en route to Kyoto from Kansai Airport.

View at Maruyama Park. We arrived a bit late. Else boleh join the locals ber-hanami under the sakura trees. 
Somewhere near Yasaka Shrine, Gion.
Before the Kiyomizudera Temple's entrance. It was reported to be 13'C when we landed Osaka that morning. 
And yet si Err adalah bijak bestari tertinggal jaket di rumah. Belum pun start trip aku sudah berdrama swasta di KKIA. Angin adalah sejuk membunuh when we were in Gion. The temperature dropped to 8'C somemore. Si Err tabah cuma bertshirt & cardigan lobang2 di belakang. Mampu? 

Malam tu terus telan 2 biji paracetamol. Gila menempah bala kalau demam during holiday. Sudahlah telah dilantik menjadi guide. Walhal diri ini juga adalah first time menjejak bumi Jepang. Pfft.

eryantierdabdulkarim
 

Categories: , , , ,

24 hollered!:

Azra said...

Wah entry bunga-bungaan sudah start :)

nana tron said...

yelah Bie..kat mesia pun fenomena musim bunga. Sooo aku kenyang cherry blossom gak ! #StatementTanakKalah

Anyways, selamat kembali mesia dengan selamatnya. Silakan rehat & update soonest :D
Tapi tak jamin aku nak komen-komen. Sebab #hatirentung

k bye. hiks

Bibie Karim said...

Nak panggil roh rajin untuk update entry tapi xmari2 lagi. Terbuai ngan bunga2 kat ums ni kot.

Bibie Karim said...

*gelak guling* Aku pun tengah kenyang. Pastu ada orang sound, tu bukan sakura nak poyo sangat. Dah kenapa kalau aku feeling2 kan.

Ye terimas terimas dengan ucapan & doa anda. Tapi bab xjamin nak komen tu aku gelak lagi. Rentung sangat dah hati tu.

Jari Manis said...

Wahh...hebatlah bie kalau suhu cam giteww belum di sarungya jaket..bis tu time bila pakai jaket nyer...eee...sejuk tauuu...JM tak pegi ke Kiyomizudera Temple ni..x sempat huhuh..mest iview kat sini santek kan..

Hahaha..Nana..hati masih rentung ke....

Bibie Karim said...

Tulah sombong xnak pinjam jaket JM kan. Selamat first day kat Kyoto berbekalkan hanya cardigan lobang2. Huhuhu. Sibaik survive dengan jayanya. Local pun berbungkus bagai, kekonon Bibie bajet lagi lut-sejuk kot. Dapat jaket esok harinya sebab ada kawan lagi sorang flight dia memang lambat sehari dari kitorang ber4.

Cantik view temple tu tapi kitorang pun xmasuk sampai dalam. Sejuk sangat. Orang pun ramai.

syieda said...

Homaiiii bie!!!! Gambar terbaik!!!!
Panas hati jek nengok gambo tu!

Tak pe bie, ko selalu balik kampung. So takat temperature kat jepun tu ...alahaiiii ko dah biasa kan??? Kan??? Kann??
#nampaktakayatorangjeles?#

Muhammad Khairuddin Lim said...

Hebat ...semoga sihat selalu..

Bibie Karim said...

Ko tunggu entries si JM & Azra. Lagi meletup2 sakura diorang. Tapi memang aku terkesima ah nengok cherry blossom tu sume. Menyentuh kepala je certain pokok tu.

Hahaha aah betul. Pasal tu takdekehal la temp setakat 6'C. Chit riak sangat nasib lah xdemam malam tu. Survive seharian walau angin menampar macam nak tersiat kulit sebab sejuk sangat.

Bibie Karim said...

Alhamdulillah Dia bagi peluang. Thanks doa nye.

nyza said...

bie,
kenapa kau tak chasing sakura di Seoul saja..
klu die Seoul " chasing cherry blossom" lah,,hihiik

DJ said...

ohoiiiii lepas ni aku pun nak rentung laaa macam nanatron tu nengok gambar sakura ko, JM ngn azra...arghh taknak komen jugaklah pasni....hahahahahaha

Bibie Karim said...

Hihihi saje nak merasa feeling sakura kat Jepang. Xpenah menjejak lagi. Pastu dapat lak tic murah kan.

Bibie Karim said...

Dah pula sume nak rentung kan. Hahaha ko cepat siapkan entry Jepang. Aku nak tengok aksi ngan snow tu.

Mie said...

Okaerinasai Bie...

Walaupun pernah stay kat Nippon enam bulan tapi tak tempuh pulak musim bunga... takpe akan ku terjah lagi nanti... tapi lambatlah lagi kot...

rostina76 said...

sakura malaya & sakura japang; feeling tetap tak sama…….cantik laaaaaa view yg BB snap ni.

Bibie Karim said...

Arigato Mie.

Wah bestnya dapat stay kat sana walau hanya untuk 6 bulan. Insha Allah, peluang pasti akan datang. Ntah2 nanti lagi meriah bloomingnya.

Bibie Karim said...

Hihi Kak Ros, last year masa nampak sakura malaya BB pasang niat akan turun Jepang untuk tengok yang real. Alhamdulillah Allah makbulkan.

View gambar last tu ke. Ok bye. Hahaha.

Suraya I. said...

tengok tu! kite dtg sabah dia pegi tengok sakura! cantiknye la haiiiii~~~~

Bibie Karim said...

Ngeh~~~

Glad to know that u enjoyed ur recent trip to Sabah. Sila lah datang lagi. Sakura memang cantik! Macam xpuas even almost every day tersaji with such view. Subhanallah.

Cheq Sue said...

kelabu asap sekejap mata ni... sana sini sakura... adessss sungguh ku jeles

Bibie Karim said...

Alaaa janganlah kelabu asapkan. Tengok sakura kena jadikan mata ala pink gitu. Hihi.

HaFizaH aYu said...

Subhanallah sis cantik sakura tu..xde chance n berhanami bgai ag kt jepun insyaallah ada rzeki nk smpai sn jgk jenguk2 sama itu sakura..sis kan yg tersrmpak ngan jm kat epot kan?eh ke silap org nih hehe..nway tenkiu2 singgah blog ayu yg serba kekurgan

BIBIE KARIM said...

Sangat cantik. Ayu nak gi Jepun gak kan. Sempat lah kot berhanami sebab till May ada lagi bunga2 ni Insha Allah. Aah sis lah yang terserempak ngan JM tu. Eh mana tau? Ala blog sis pun xde apa sangat. Cepat update pasal Istanbul tau. Best baca experience orang ni.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑