9 December 2011

Sekian, Titik!

Sedang sibuk masak bubur lambuk yang sudah berhari aku tangguh. Oh, u should have known by now Penangguh itu adalah second name si BibiErr. Sekian, titik!

Mohon maaf to u ladies for the delayed! 

Sedih bila mood masak timbul tapi barang di dapur nan ado. Ini lah akibat bila dapur hanya berasap depending sama tuan rumah punya mood. Ayam hilang rasa sebab sudah dekat sebulan duduk di fridge. Halia adalah ketuaan. Same goes to the carrot & potatoes. Haru! 

Ya, aku masak bubur lambuk suka-suki ikut versi aku. No specific ingredients whatsoever. Aku guna kaedah campak semua bahan yang aku wish ada dalam bubur. Tapi santan adalah wajib; because without it maka harus aku kasi nama bubur palsu. Get it? Yang basic aku ndak kan suka-suki buang. 

Lagu di bawah adalah baru; sangat baru. Don't u just feel weird with myself now? Out of the blue terjatuh chenta sama fresh new song(s). Ini lah penangan Abang Aaron! *mata lukis loves* Erk, kaitan wujud di situ so sila jangan  ada dispute with my statement. I have been humming the song ever since I watched Ombak Rindu last week. Super love the melody. And of course, the lyric! Tusuk jantung & kalbu. Fine, aku sudah start mode jiwang karat.



On another note, some surprising shocking news came into my hearing early this evening. Serius aku terkejut badak I nearly fall from the chair while talking on the phone. And that moment, baru aku sedar something paling penting pasal diri aku. Every SLs out there would be jumping joyously if they were asked such Q but obviously NOT me. 

Yet I acted way unexpectedly! NumbF & cold feet. I stuttered not because I was nervous but because I felt something throttling! I couldn't really explained what happened but one thing for sure, I am gonna make this stop. And close the door once more. 

sigh sigh sigh *bagus kan apply amalan si Laknat banyak kali...buat lagi Bieeee!*

This isn't something I asked for. Nor wish. sigh. Bolehkah ada butang fast forward untuk benda begitu ah. Seriously, I am bloody NOT into that kinda stuff at this very moment. That the real fact I only came to know about myself. Despite saying yadda yadda about it, I actually am NOT in the zone to give 'my hand' to anyone! Not yet. Period.

Ok, porridge done! Am gonna have my super late supper before hitting the bed.  That if I managed to doze straight away. 

And pray, those sheep-ness thingy will vanished once I woke up! Insya Allah, amin.


Will be sending some to Grunge's place tomorrow morning before heading to the cafe. And Mel in the evening. I have promised the ladies...tapi sudah berhari janji itu jadi asap. Serius hancur tu perangai! 

eryantierdabdulkarim

4 hollered!:

in THE name OF the WHO said...

oo tu santan pula yg kc sedap tu kan
nda heranlah my bubur selalu rasa blah
bagi resepi ba and for how long ni kena masak?
bubur sa slalu mc berbentuk biji beras ni
mcm sa mo blender sj utk kc hancur
lol

btw, cantik tu gmbr kucing

BibiErr Karim said...

Kalau masak bubur biasa, xda santan sy guna. Just tabur tu Cukup Rasa. Tapi slalu sy gna halia & ayam jak.

Ko tgk tu sy start menaip 1157...actually sy abis masak around 2am. Wiii itu sebab dia hancur. Nnt sy ajar mcmn msak. No specific recipe, sekian.

Comel kan??? Tumingan ada tu di kitchen ah.

kizzy tf said...

fuiyoh rajin o c ery skg....hehe jadi bila masak utk aku plak? loll

BibiErr Karim said...

Itu nama sgt berpuaka ok!!!! Manada skg baru rajin, dari dlu bah kan mmg minat masak. Wachaaa!!!

Bah utk ko anytime ba. Request jak. Dtg cafe.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑