25 May 2010

Time to learn more...


The parcel I received upon arriving home yesterday...drew a wide happy smile on my face.


I've been waiting for this to arrive at my doorstep ever since the gorgeous mommy-to-be told me she's got the parcel posted. Thanks mucho darling friend...I owe u big time. Like; huge. Pahala adalah besar share ilmu sama orang.

Let's doa I'll learn more from it. Insya Allah.

Last night was what I called sick time for moi. I sneeze the whole evening the left eye got pretty swollen up. Mata aku merah macam naga. Qualify sudah kalau mau hembus nafas berapi. Ngeh~~

Nothing much I did at home...finished the laundry, folded the piling clothes & watched tv with mother. 2 movies kami tinguk...and 2 tuala berjaya aku cemari dengan hasil bersin aku. Tu dia...baru betul2 lepas gian bersin. Selalu perlu fokus sama lampu or awan...ni kali lah kau tunjuk perasaan ya cik Bersin. No worries though, ur presence are very much appreciated.

Bila time sakit nilah...baru mau mensyukuri masa2 sihat. At least flu & mild cough jak...ada orang sakit teruk; tapi masih boleh nikmati anugerah Allah. Therefore, stop the whining already cik Err. Ala aku bukan komplen pun, just sharing kan apa kejadian diri aku.

May is coming to an end. Like; wow cepat juga 2010 ni masuk setengah tahun suda. Lamest statement ever!

Anyhow, I hope akan period time bercuti sama family nanti. Why? Supaya ndak menambah dosa mengasi tinggal solat. Selalu time bercuti2 lah aku akan pandang remeh perkara yang kasi kuat tiang agama tu...remeh as in, aku qada' instead of tunaikan on time. Memang lah kebodohan aku di situ...ntah apa yang susah mau solat on time. Duduk depan si Asus berjam...wandered around the mall berhari berjam...boleh pula kan. Aishh.

Today, nothing much happened. Normal life macam hari normal yang biasa. I've finished MY filings work. The only thing I'm too lazy to do is to hand out the surat saman cinta to the debtors. Will get it all done by tomorrow.

Now, masa untuk baca buku. Sign out of the chat room...mukabuku...and the blog page. Nanti aku akan mengongsi pelajaran baru dari buku tu. Insya Allah.

*p/s to PUAN ErnieKhairinaMahtar: Saya kagum sebab tu buku nampak macam real book even though itu adalah hasil fotokopi. Bukan plagiat bah kan sebab tujuan adalah baik*

2 hollered!:

Ernie Khairina said...

comelnya layout.

ya dulu kawan sa yg aida di uk pun sa photostat mcm tuh juga..kemas kan? baru la bersemangat mau baca =)

BibiEr Karim said...

Thanks. Sy pun suka ni layout sbb ada its colorful & ada butterflies.

Semangat naik oo baca. Terang lagi tu.

Thanks thanks thanks ah.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑