15 August 2018

Victoria Day 2 - Melbourne City Express (SkyBus) to Melbourne City (Southern Cross Station)

Assalamualaikum. G'day Mate.

Ms H came out to the arrival an hour late from the estimated time. Sambil peluk cium Ms H who had just arrived from Malaysia as if spoloh tahun ndak jumpa, ada lah orang tu busy bentang laporan kebijakan si Err with the declaration thingy (story here). Sambil membentang, we exited the airport via T3 gate.

We are going to the city centre via SkyBus. Sign for SkyBus ada merata, so sila alert. Ah, Melbourne City. Selama ni cuma mampu menyebut, ndak sangka Allah bagi peluang menjejak.

27 July 2015
Tullamarine Airport, Melbourne

#1 Where we waited Ms H. Tidur bangun, tidur bangun atas kerusi jaklah kerja kami
Coincidently, I booked the same hotel DJ & her friends stayed at when they were here. The cheapest that fit the criteria we wanted. Paling penting, ensuite bathroom. Malas sudah mau bersharing is caring bagai. Nowadays; comfort is the main priority for the Jemahs. Tapi kalau aku jalan sendiri, haruslah dorm option paling teratas. Sebab masih bersifat berjimat cermat kedekut dewa kan.

Thanking DJ again for the information she shares in her blog. She went there in 2013 so haruslah kita guna every resources available. Melbourne accommodation rate is definitely no joke peeps (well at least for my pocket that is). 
#2 Ticket counter for SkyBus City Express at Melbourne Tullamarine Airport
#3 Bus Fare. Pilihlah mana berkenan
Sebenarnya berangan mau beli ticket Family tu tapi haruslah ndak menepati ciri. Family ticket is for 2 adults & 1-4 children. Between us three, sorang pun tiada layak pegang title children. Sobs.

We bought the return ticket for AUD 26. Was given only one ticket for us three. Tu jugalah tiket yang kami kena guna untuk pi airport dari city centre on our last day nanti. Bab simpan tiket aku memang cuai level maksimum hence to Ms G I put my trust in. At least kalau hilang, aku boleh buat muka relaks sebab ndak terkaitan. *flip tudung* 
#4 Bersinar lip lap lip lap mata upon seeing this sign
Bolehlah teka apa kejadian once nampak sign Free Wifi. Automatik mata masing2 melekat di skrin hp. Terus lah anti-sosial mode on. Update sana sini. Dasar! 
#5 View inside of the bus from the last row
#6 Thing I like, ndak payah susah payah angkut anak gajah sampai seat. 
#7 SkyBus Express Airport Transfer hub at Southern Cross Station 
#8 Segala persoalan terbuku di hati (related to SkyBus service of course), bolehlah diajukan di kaunter. Insha Allah kaunter eonnie is more than willing to help. 
SkyBus offers complimentary hotel transfer shuttle service as well. Alhamdulillah rezeki kami. Although cuma booked budget hotel, tetaplah hotel kami tu dalam route shuttle ni. Boleh jak walkertapaki sebab jarak untuk sampai hotel sepelaung cuma. Tapi macam biasalah kan, benda free dilepas jangan. Gunalah semaksimum boleh. 

Boleh refer sini to find out which route services your accommodation. 
#9 Hotel transfer bus
Lepas inform sama kaunter eonnie where our hotel is, we were told to wait for the bus (Hotel Transfer). We didn't wait long for our bus to arrived. Ndak sempat beramah mesra sama sejuk winter Melbourne.

Journey from Southern Cross station took almost half an hour to reach our hotel, we alighted at the 7th stop (Bond's Street). Once pijak Melbourne street, barulah rasa macam terharu dalam dada. Akhirnya menjejak bumi Down Under. Semua live depan mata. No more cuci mata tengok gambar orang, tengok website promoting Australia yadda yadda. Unsangkarable! 

Perancangan Allah sungguh Maha Hebat. Sampai sekarang masih belum dapat lupa that 'sebak feeling'. Selama ni cakap jom Melbourne, jom Melbourne. Finally, Allah realizes my dream. Alhamdulillah, bersyukur perlu.

Melbourne City Centre

#10 Kerja mendongak langit jaklah sepanjang hari. Tengok bangunan, tengok langit biru nan lawa...layan feeling indahnya bumi Allah
#11 Para Jemahs semangkit usung & angkut anak gajah
Ndak sempat sesat untuk sampai hotel pun. Signboards everywhere. Bold & big enough to notice even from afar. Kalau sesat juga, memang sah Drama Queen level bingai. 

Anyway, big thank you to SkyBus link for the free service. Berganda² jimat $$ tau. 

We were allowed to check in upon arrival because the room is ready. Memang rezeki melantun² for us. Penat travelling Malaysia-Australia tu belum habis sebenarnya, hence it felt so good to be able to check in early. At least we have plenty of time to refreshed & melelap sebentar. Bila sudah fully recharged barulah dengan macho-nya boleh ukur tanah tanah Melbourne. 

Kami keluar lepas Zohor. Misi adalah untuk menjejak attractions wajib di Melbourne sebanyak boleh. Memang trip ni tiada itinerary proper. I just jot down places to go; and once semua sudah gather baru decided mana yang dan. Tapi untuk trip keluar dari city memang plan sebaik²nya lah juga. Yang tu banyak cost involved; therefore kenalah bijak merancang perjalanan. Kataku!

Cerita pasal tapaki Melbourne city, aku continue next entry. Macam terlebih karang sudah entry yang ni. Over nau hormon R di kala ini. Semoga kekal rajin memunculkan diri. Insha Allah, amin

eryantierdabdulkarim

14 August 2018

Victoria Day 1 - Arriving in Melbourne

Assalamualaikum. G'day Mate!

Finally boleh mula update Victoria Trip. *clap clap clap* 

3 years has it been but the memories still vividly linger in my mind. My first oversea birthday trip with my two Jemahs. The other two Jemahs had their Australia's trip earlier that year (they went to Perth) so berpecahlah kami. Orang ndak ajak pi Perth therefore kami yang tertinggal ni buatlah trip Australia sendiri. Ngeh

26 Jul 2015
Tullmarine Airport, Melbourne

Ms G & I departed for Melbourne earlier in the evening. While Ms H took the midnight flight; alone. Akibat beli tiket last minute. She was the last among us three to joined this Victoria trip. Bertabahlah nak, flight fare pun al-mahal dari kami. 
#1 Masa ni ramai ingat aku balik kampong. Sebab poyo ber-annyeonghigyeseyo bagai dalam instagram.
After almost 8 hours on board, we safely landed at Tullmarine Airport T2 half past 11pm (Malaysia is 2 hours behind). Masa turun dari kapal, aku memang half mamai. Perlu cari tempat landing sebuah badan ASAP. Kunun tu plan asal si Err. So aku just membontot Ms G, masa ni memang super malas mau refer signboard bagai. 
#2 Taken right after disembarking from the flight
I was assigned by the two Jemahs to carry the luggage that contained our food (that includes segala mak-neka sambal, Maggi, buns, breads). Aware of how strict Australia law is towards food brought to their country, we made a list of the food prior coming. Untuk mudahkan proses declaration sebab baca tips dari si John, list ni akan senangkan kerja personnel officer di airport. Ndaklah custom officer tu perlu tanya each food yang ada dalam luggage. Memang ada risau sikit, banyak jak dengar cerita foodstuff ended up getting thrown in the trash.

Tapi yang paling win, berkat membontot Ms G...aku sampai terikut dia jalan di lane 'Nothing to Declare'. Dengan penuh condifent oii! Nasib jak ndak buat lambaian ratu. And aku menonong jalan sampai Arrival Hall tanpa ditahan (muka habis yakin). Alhamdulillah tiada kejadian anjing polis datang dekat & hidu luggage bagai. Tiada additional screening whatsoever. Masa sudah keluar tu, aku masih blur. 

To be honest, I was actually wondering. Why did it takes so long to arrived at the Food Declaration area. 

"Eh, kenapa jauh betul ni mau declare food."

Siap merungut kau!!! Ms G was extremely shocked when she saw me behind her. Berjalan ayu tarik luggage as if nothing to worry.

"Mana mau declare ni food? Saya sudah kasi keluar ni list since we landed."

Gituuuuuu! Pegang list of food ketat² katanye. 

"Kau gila kah ikut Nothing to Declare lane?? Astaga luckily no sniffer dogs nor officer tahan kau. Betul² ooo kau Pisang!"

Like seriously lah muka minah tu. Muka kajutan + muka marah + muka frust + muka tahan diri dari panggil aku palui + muka pasrah dapat kawan al-bingai. And apa kejadian si Err? Selamba jawab

"Ha? I thought ada special area just for food inspection" 

Parah gila lah bah perangai ignorance kau Bibie oii! Kalau baru first time turun naik kapal, keluar masuk airport...bolehlah difahami. Ini?? #bukanstatementriak

I reckoned, Ms G took few hours jugalah untuk settle with her disbelief towards my kebingaian. She shook her head endlessly every time she looks at me. Pastu saiko, tengok luggage...tengok aku. Then, smirked. Hampunlah, si Err mamai tiada sempadan. First time bah sampai Down Under (alasan minta duku sangat). 
#3 Luggage Controversy; kataku!
Ndak palah, ada juga kenangan menjadi selamba-bingai di negara orang. Negara yang strict gila pula tu. Adoilah perangai, baru landing sudah kau shoot drama kan Bie. Betul bersyukur lah ndak kena tahan, worst...denied entry. Tu memang lagi super win lah kan. Nauzubillah (jangan diminta Biee!)

Lepas pusing arrival hall, we decided to lepak at Hudsons Cafe (which was already closed at that time). Ada power point; senang charge phone. And dekat sama arrival hall juga so esok pagi ndaklah kelibut huru hara tunggu Ms H. Ada juga kerusi untuk tidur tapi each adalah berpalang; sila lupakan niat menselesakan diri. Aktiviti pelunjuran kaki adalah ke laut.

Sebab malam masih muda, and aku pun tiba² segar bugar...aku minta tolong Ms G jaga bag sebab aku mau menawaf airport. Sekalinya hampa. Mostly semua kedai sudah tutup! Midnight pun Bie, what did u expect. 

#4 Keluar pintu kejap, took this pic & ran back inside. Sejuk oiii! 
#5 Then naik escalator pi Boarding Hall. Sendu jak suasana, so aku turun pi arrival hall balik. 
#6 Kesenduan terserlah
Sudah tawaf ala kadar, next agenda adalah untuk cari the Prayer Room. It is located at Terminal 2 near the International Departure Lounge. Very near to where Ms G & I decided to spend our evening at. Masa masuk tu, ada few lelaki tengah solat jemaah. Sebabkan surau tu pun ndak luas mana, aku tunggu di luar. By the way, wudhu boleh ambil di washroom dekat dengan surau. 
#7 Alhamdulillah dapat jama'. 
Aku ada niat untuk tidur dalam surau malam tu. Siap solat, I went to meet Ms G & told her about my idea bernas. Pastu bila aku masuk surau tu semula, sudah ada someone inside. Berselubung dalam sleeping bed. Rupanya orang homeless. And it's a guy. Haruslah idea bernas direct masuk freezer. Maka melepaklah kami depan Hudsons Cafe tu. Bergilir tidur sebab take turn jaga bag. 

I woke up right after Subuh prayer call. Cuci muka, top up kejelitaan adjust kecomotan sikit...and tunaikan tanggungjawab. Memang automatik refreshed lepas solat. For breakfast, aku jamu perut with croissant & hot tea from Hudsons Cafe. Thanks tumpangkan power point untuk charge gadget kami.

Pastu kami angkut bag pi meeting point near Arrival Hall. Senang kerja Ms H. Takut dia terkial² cari kami, bazir masa lagi. Tapi memang boleh tahan lama tunggu minah tu keluar. Flight awal pagi memanglah super busy. Sniffer dog pun telah kelihatan. Officer pun busy intai beg² passengers.

"Oh hi, u missed me last night" *jeling ratu*

Gitulah ayat orang lupa daratan. Nasib jak kau lepas custom semalam Bie. Else, ntah² kau sudah selamat dalam flight on the way balik Malaysia. 

Dekat 1 hour (++) tunggu Ms H. Sempat aku & Ms G tersengguk² ah. Kemengantukan level parah teratas sebab malam tu kami just tidur² ayam. Sudah jumpa Ms H, peluk cium lepas rindu (walhal baru semalam jumpa di KLIA2).  Girls! And Ms G ungkit balik cerita aku ikut dia limpas No Declaration Lane. Semangkit bentang laporan sama Ms H nampak. Sudah ku hagak, that cerita basi will be heard again the next day. Pasrah jaklah tadah telinga kena saiko.

So, ke Melbourne CBD ke kita lepas reunited sama Ms H? Itu tunggu next entry lah kan. Kayuh pelan², jangan gelojoh. Ingat tu Bie.

Till then, wassalam.

eryantierdabdulkarim

13 August 2018

Sarawak Day 4: Last Day in Kuching

Assalamualaikum. 안녕

Finally my Cuti-Cuti Malaysia Sarawak has come to its last entry. Phew, punya bercinta mau habiskan. Took me almost a year. What an achievement I've gained. 

Previous entry (here).

1 June 2015

Since today is our last day in Kuching, we woke up a bit late than the previous days. We're not going anywhere far from the city hence bersenang lenang mengendur urat atas katil we did.  

Yesterday, I informed the receptionist we're gonna take the hotel shuttle service to the airport. Check out is at 11am & based on my calculation we have more than enough time for a last minute shopping. That's for the 3 sisters. As for me & my cousin we decided to check the Waterfront esplanade. Shopping isn't our priority so eloklah berpecah. This time the 3 sisters agreed with my suggestion. Yalah last day kan, cuba hari² sebelum tu harus aku dapat jelingan tajam. Jangan pernah kau berani utter the magic word "berpecah". 

But before acara melabur duit, kenalah breakfast dulu. Permintaan perut adalah super penting as to avoid any grumpy mood arose tengah bershoppingan sakan. 

We drove to Kopi O Corner restaurant located at Bangunan Mara, Satok. 10 minutes (plus) away from Tune Hotel. On the way to the restaurant, we had a quick stopped for some picture moment with the Empat Sekawan Cats Statue. My friend; DJ named this statue Empat Sekawan because there are 4 cats at the tugu (obviously). It's not that difficult to spot this statue just that we need to be extra careful where to stop & park our car. Fyi, the statue is built on a small roundabout in the middle of a busy & narrow road. Bertabahlah; double park pastu berlari anak... clicked...and rushed back to the car. Demi sekeping gambar bersama si Kucings or also called pusak in Bahasa Melayu Sarawak.
#1 Yours Truly before the Empat Sekawan Cats Statue; but Bunda managed to captured only 2 cats 
#2 Si Tiba2-Debab before the restaurant
#3 Super love this restaurant. The ambiance, the layout, the choice of food...selesa gila. And the restroom pun bersih. Nora bagi 4 bintang
#4 Rambang mata kejap mau pilih what menu to order for breakfast
#5 More menu to choose from
#6 My cousin ordered this because she said the picture in the menu seduced her. Walhal makanan diet sangat.
#7 Roti kalu, mesti Aunty punya
#8 Angah & Bunda share this Mee Kolok
#9 My breakfast. Memang almost everyday balun Laksa Sarawak + Teh Ais masa di sana. 
Aku lupa harga makanan kami pagi tu. Jadinya memang tidak akan ada pembentangan budget for this trip. Next time update lah lepas 10 tahun kan Bie. Grr!

After breakfast, we drove back to the hotel. Wakil from the rental company datang kutip kereta & refund our deposit not long after. Settled urusan kereta, kami pun bawa haluan masing².

My cousin & I decided to explore the esplanade once more. Didn't get to view the Waterfront during the day, selalu pi melepak waktu malam jak. Lagipun shopping-mhopping isn't our thing (boring!).
#10 Cat Teacher with her Cat Students. Or Cat Leader with her Cat Comrades
#12 Artsy partsy work along the esplanade
#13 Dan² ingat kampong upon seeing this. Poyo lah kan!
#14 View of the New Sarawak State Legislative Assembly Building from across the esplanade
Enough with the view across the Sarawak River, we turned to the road behind us. Cuci mata tengok bangunan lama pula. 
#15 Some of the budget accommodations near Waterfront Kuching. Kalau aku turun with other than the family, harus stay sini. Jimat cermat katanye
#16 Because it's pink. And it says planet Sambal. Too bad wrong timing else boleh compare with SS Indonesia.
Tengah siok jalan² cuci mata, suddenly dapat message from the 3 sisters. Due to time constraint (-lah sangat kan), they commanded me to head to the Bazaar. I forgot what they told me to buy but harapan ke laut bila si Err reply their message along with the picture below. Al-tutup Bazaar nye. Signboard says it is open at 9am, tapi suda half past 10am pun masih tiada tanda Bazaar ni akan buka. Tiada rezeki jadinya redha lah. Ntah ler apa dicari. 
#17 Next time insha Allah boleh singgah although sendiri pun ndak tau bila akan menjejak Kuching lagi
As I've said earlier, we booked the shuttle bus from the airport to the hotel. Cost us RM 10.60 per person. The service is FOC for children below 3 years old; while it is half the price for 4-12 years old. And sadly, none of us apply to both category. Semua bayar full fare. 

We arrived the airport few hours before our flight. Saja datang awal sebab mau ronda Kuching airport dulu. Mencari paste Laksa Sarawak lah bagai. Masa di city ndak lah sibuk kau mencari kan Bie. Mendapatlah bayar berganda masa beli di airport. Lagak orang kayo sangat.
#18 Always a proud Borneon I am.
#19 Kuching International Airport, I'll see u when I see u.
We had lunch at the airport. And journey back to Double K City was nothing but smooth journey. Syukur.

*clap* Alhamdulillah, accomplished my mission to finish this Kuching trip by this week. Biar lambat, asal siap. Pelankayuh kataku. Why the suddden semangat? Adalah tu, rahasia gitu.

eryantierdabdulkarim

10 August 2018

Sarawak Day 3 - Mom's Laksa, Pasar Serikin & Mira Cake House, Kuching

Assalamualaikum. 

So I decided to go with the flow. Will keep updating this blog & continue fron where I last left it. Pelan² kayuh. Allah's willing I'll be able to catch up soon.

Previous entry (here).

31 May 2015
Mom's Laksa Kopitiam, Petra Jaya

Happy Bornday Queen of my heart. My ultimate favourite 어머니+아버지 figure. May Allah grant u a healthy & bless life. Insha Allah, amin

We didn't celebrate Bunda's birthday; no cakes nor mini celebration as she requested us to only du'a for her. Gitu bersederhana. 

This morning, we'll be going somewhere out of Kuching city. It's a place located at the Indonesia-Sarawak border. Pasar Serikin as many visitors call it. Said to be a must-go place when visiting Sarawak. So kita ikutlah kata arus. Maka bertolak awal lah kami sebab the night before masa study map direction...boleh tahan jauh juga pasar ni. This pasar better be selling varieties of good things as it wasn't that near to reach. Siaplah kami sesat barat sebab Waze menjadi bengong halfway to the pasar. Data internet on off as we approached the Sarawak-Indonesia border. 

Before aktiviti drive berjam², haruslah dulukan tuntutan perut. As suggested by a good friend of mine, we drove to Mom's Laksa Kopitiam somewhere at Ave Astana. Approximately 20 minutes driving from our hotel. Please google the direction ya because we solely depends on Waze to move around throughout our trip in Kuching. 

Had laksa sarawak for breakfast (their signature dish). And it had me at my first taste of its broth. Nora bagi berbintang². Memang ndak rugi datang bertandang. Their iced teh tarik also did not disappoint me. Alhamdulillah the 3 sisters & my cousin love the food as well. Maka tiadalah kejadian mendengar rungutan kufur nikmat makan. Ngeh
#1 The only picture of the kedai left in my phone
#2 My Laksa Sarawak + Iced Teh = Perfect Meal Combination

By now, everyone should know that 

Accidentally deleted picture + Miss BibiErr = Berpisah Tiada umpama Best Friend Sign Mati

Tabahlah hati sang Pendelete.

Pasar Serikin, Bau

We arrived our destination after driving for 2 hours (or more sebab katanye sesat). Disambut dengan hujan nan lebat. And traffic congestion. Tu belum campur stress cari parking. Potholes here and there. Walau drive kereta sewa but that cannot be the excuse for us to not care for the car. Orang cari makan with that car, kalau penyewa main hentam jak guna kesian lah sama owner kan. 

Syukur akhirnya dapat parking. Ndak lama pun queue untuk parking sebenarnya. The heavy pour might be the reason we became restless I reckoned. Risau ndak dapat menikmati aktiviti shopping till u drop. Duh sangat perangai masing². Tapi memang betul tekaan sang Makcik² ku. They didn't really enjoyed their time in Serikin. Not because of the rain but because of the wet walkway.

Bila hujan tiba² lebat, jadi katak kejap berlompatan from 1 shop to another. Ahjumma tukang jual pun stress semacam juga. Mau ndak mau layan customer. Bila tanya harga, mostly pandang kau head to toe. Jawab pun acuh ndak acuh. Marah bila kita buka plastik untuk tengok jualan, sebab nanti basah. So how to choose & buy? Pastu note suara tinggi senada bila minta diskaun. Huk aloh Ahjumma pung, bakpo seteghes sangat? Tapi logik jugalah diorang stress. Customer ndak dapat pilih barang, barang jualan diorang pun boleh rosak (or basah) terkena hujan. And seribu alasan lain. 
#3 Berpayung, berbaju hujan. Tapi ada juga yang gamble hati kayu redah hujan macam tu (tunjuk diri sendiri sebab perasan macho)
#4 Nangis tengok seluar al-basah kalau jalan atas ni



#8 Alhamdulillah despite meeting few Ahjumma yang ''berangin", we encountered lots yang friendly & murah hati juga. Rezeki Allah for them kind hearted Ahjumma, makcik² ku sempat buat investment at few gerai-s. 
Apart from baju bajan; ada gerai jual kitchen appliances, home decorations, food etc. Macam² ada. But we didn't buy any deco items nor appliances sebab memikirkan kejadian mengangkut pi airport bagai. Leceh. 

Aunty sempat beli few jubah & T-shirts. I bought Bunda a denim skirt because I saw her eyeing it few times. Kejap² return pi the same gerai & belek the same skirt. She was so happy upon seeing the skirt inside the plastic bag I gave her. Repeatedly thanking me. Sehelai skirt cuma, harga pun bukan mahal mana tapi dia punya happy tu habis meter.

Ndak lama pun di Serikin. We had lunch at one of the restaurant there before returning back to Kuching. I had mee kolok & its sup daging is to die for. Sampai sekarang masih ingat lagi sedap dia. Eh gambar sudah ke laut, jangan ditanya. Ulangan statement.

On the way to Kuching, semua melabuh tirai. Except Bunda & I the driver. Semua pakat bangun when we're approaching the city. Pastu remind aku banyak kali untuk singgah kedai kuih lapis. So ke Mira Cake House lah kami. Thanks DJ for ur entry of this place. Aku sebenarnya malas mau buat research pasal kek lapis bagai ni, therefore blog si DJ jadi main reference. Bukan kek lapis jak, all the eateries I went are the places she mentioned in her blog. Senang kerja si Err, copy past sajo.

Walau copy paste, tetaplah sesat kejap. Sebab si Err bijak melantun (as usual) mau derhaka with the direction given. Sebenarnya mau menyinggah pi Fort Margherita before shopping kek lapis. Tapi ntah ler Waze masih bingai it brought us to some places yang ala hutan. Panik lah the 3 sisters. Kami semua wanita jelita so takutlah if anything terpelanting happened. Ciskek kan, haritu sungguh² semua bangga mengaku owner black belt Taekwondo. 

Mira Cake House is located opposite the Waterfront Kuching. Terpisah by the Sarawak River. One can get here by riding the sampan (or known as Tambang among the locals) from the Waterfront and walk a bit to this cake house. Or drive; like us. Alang² dari Serikin berkereta kan. 
#9 Production & packaging happening in this one place.
Aku macam biasa; more interested watching the staffs do their job rather than choosing which kuih lapis to bring home. And sibuk jadi photographer tidak berupah for them Makcik as well. 

#10 Always love seeing people running a successful business like this. Mesti ada pahit behind its success but for me, itulah motivator paling mantap for a business to prosper. 

Segala nama retis, spouse retis, and drama top jadi nama kuih lapis. Ntah ler siapa tumpang glamour siapa kan. Yang pasti, drama Mr Arrogant tu memang bukti kukuh bahawasanya entry ni sudah kepam berabad lama. 
#14 Kakak cashier super laju buat kerja, super pantas packing kek juga. 
Dalam berkira² berat luggage, masing² keluar kedai with box in hand. I immediately gave my cousin that signal look. Telling her to be prepared. Those boxes are gonna be the things we'll have to carry at the airport.  Pasrah maknae-s.

After Mira Cake House, we went straight to Swee Kang Ais Kacang. An ABC haven for Kuchingites. Perlu basahkan tekak lepas seharian memandang aliran duit keluar. Apart from having the signature ABC, we had the super yummy sotong kangkung & banana fritters. And again, cuma mampu bercerita. Semua gambar sudah ke laut. None of the ahli jemaahs had pictures taken with their camera. All pictures are 100% taken with mine. Double triple pasrah lah masing². Confident semua yang aku bakal share dalam group. 
#15 Seen here is the Ahjussi; expert mixologist. He has been mixing the ABC for more than a decade already
#16 Yummylicious ABC. Forgot to let the waitress know that I don't want jagung in my ABC. Makanya before I indulge, kerja keras keluarkan segala biji jagung.
Sudah basah tekak, we went back to the hotel. Time to refresh & rejuvenate. Rimas lah sudah seharian berjalan mengukur tanah Kuching. Dari hujan then bertukar panas lit². 

Later that night we had dinner at this one restaurant that serves Sarawak local dishes; My Village Barok in Kampung Gersik. This time, instead of driving we decided to ride the Tambang to cross over the Sarawak River. Angah jak tinggal sebab alkisah dia takut tenggelam dalam sungai (sebab Tambang bocor) & jadi makanan buaya. Banyak tengok drama kan, tulah imaginations melangit tinggi. Tambang fare is RM 0.30 pp one way. 

Tujuan sebenar pi Barok ni sebab manuk pansuh (manuk = ayam). But was told the dish is sold out. Gila awal! Walhal kami sampai ngam² waktu dinner. Only an hour after they opened. Then waiter tu bagitau ada 2 tourist bus came before us. And sapu licin all the manuk they serve. Nangis dalam senyum jaklah. Awal or lambat datang ain't the problem, memang sudah tertulis bukan rezeki kami. So we settled with what they have in the kitchen. Sayur midin kechentaan aku pun habis. Sobs lagi. Forgot what dishes we ordered tapi memang sedap. No one complained the food upon exiting the restaurant so I assumed semua tekak puas hati. 

We didn't spend much time there as Angah was waiting for us across the river. Kami punyalah risau dia sorang², turned out joli habis dia bershopping sendiri. Ntah apa jak dia beli from the vendors along the esplanade. We worried for nothing obviously. Malam tu tidur awal sebab esok pagi kena keluar awal. Misi 3 sisters untuk jejak pasar whilst me & the cousin; misi mengukur Waterfront. By noon kena ada di airport sebab flight petang tu. 

And cerita last day aku update next entry. Berjela², ber-paragraph² pula entry kali ni. Terover masuk hormon Rajin ka apa kau ni Bie oii.

eryantierdabdulkarim