1 September 2018

Victoria Day 3 : Melbourne City to Phillip Island

Assalamualaikum. G'Day Mate

Selamat Hari Merdeka yang ke-61 Malaysia! Moga kita turut merdeka dari jiwa yang tidak mengenal Pencipta, merdeka dari akidah yang songsang, merdeka dari pemikiran yang kebelakang. Insha Allah, amin.

Well, back to my Melbourne trip. Kisah sengals disimpan rapi dalam sampul memori. Bolehlah jadi bahan ungkitan di kala mengopi with the Jemahs in the future. 

28 July 2015
Apex Car Rental, Melbourne


We booked the car via online; weeks prior our arrival. Didn't do much research about the other rental companies available in Melbourne as I just went with the one recommended by John (KakiBerangan). Biggest point for this company is they offer zero excess full cover insurance (sooo grateful for this but you have to wait until Day 8 for full story) & FREE gps navigator. These 2 extra services bought us instantly. 

The booking process was easy; I simply filled in the form & chose options that met our preferences.  Same goes with the pick up process. Downside cumalah ketiadaan outlet di airport. Pasal tu kena travel al-jauh sikit but since they provide free pick up from the airport to their office; I don't have any worries about the no outlet thingy.  
#1 Apex Car Rental office
#2 Our ride; a Hyundai Accent. Kereta dari kampong-pong-pong
Prior to commencing our rental car, we need to check for damages (most important). And this job was given to Ms H; the most particular & detailed amongst us three. She checked every nook and crook. Suruh aku cek kalu, memang ala kadar jaklah. Sekali imbas, terus ok we're good to go. 
#3 Spot Tukang Cek kami
#4 Si Err perlu drive barefooted; else ke laut navigation dia
Car fuel is provided on a full to full basis . We start with full tank & return the car with a full tank. 

After making sure everything is ok, payment made...off we depart for Phillip Island. It was a 2 hours road journey. 
#5 Leaving Melbourne city; heading to an island
We were all busy looking for toll booths as its a tollway. Sibuk cari duit kecil juga as we didn't know the fare. Sekali ada one time ni tiba² dengar macam bunyi scanner. Yang 3 orang dalam kereta haruslah kedaratan. Pastu risau manatau saman. We got our answer upon looking at the gps navigator. Rupanya toll; directly charged to the credit card we used to pay for the rental car. Gitu canggih. 

Automatic semua wahhh jakung! Invisible toll booth! Windscreen kereta pun langsung tiada sticker or barcode. Gigih cari tau. First time driving outside Malaysia maka gitulah kejadiannya. Easily impressed towards things we never seen back home. Kasi can please. 

San Remo, Victoria

Supposedly we're gonna stop at this town for pelican feeding. And that could only be done IF all those dramas earlier that morning didn't happened. If only. Huwaaaah! Riadah along Cape Woomalai walking track pun terpaksa forego. Redha jaklah sebab bingai tiba² tunjuk diri. Of all days...*sigh*
#6 Approaching San Remo
Nampak bayang² sunset upon approaching San Remo. Sebenarnya tangan gatal mau menggambar tapi as the person behind the wheel & ada pula 'JPJ officer' sitting next to me, niat haruslah ditahan². Nanti ndak pasal² dengar semboyan berbunyi. So wakilkan diorang jak lah ambilkan gambar. Aku snap dari hati jak. Cia² sangat kan ayat. 
#7 Crossing the San Remo bridge to get to Phillip Island
#8 Arrived at Phillip Island
Because we're way behind time (need to be on time for the penguin parade), we had our lunch in the car while on the road. Gilir² menikmati makanan. Nasiblah sandwich yang Ms H buat buat she put in her bag. Else makan angin jaklah kami semua. Kunyah chocolate & segala macam jajan yang ada juga. 

I am one happy driver. Selera perut dijaga rapi by Ms H. Minta apa jak, she will get it for me. Udah macam bilik Doraemon seat belakang minah tu kerjakan. Macam² ada. Minta air dapat air, minta choc dapat choc. Siap dia unwrapped kan lagi. Terharu sangat maknae nan seorang ini. 

We headed straight to the Penguin parade  venue (next entry Insha Allah) once we reached Phillip Island. Masing² excited jumpa penguin. 

Kami redha aktiviti lain that we had to forego. Thing happened for a reason. The Almighty knows best; always.

eryantierdabdulkarim

6 comments:

Siti Yang Menaip said...

bestnyaaa dapat drive kat Victoria. kalo ada rezeki pegi lagi nak drive jugak tapi takut kat town ade tram la turn pelik2 tu ehehhe..

retna yusof said...

wow... ok driver belah kanan sama mcm msia eh?!
Cepat sikit nak baca jumpa x penguin tu hehe

den dyen said...

wahhh..part bayar tol tu memang gempak la sis, hihihi.. kalau saya pun, terfikir macam-macam jugak ni, hihihi

Bibie Karim said...

@Siti: Kitorang xnak drive kat city sebab parking mahai.

Bibie Karim said...

Ako: Aah belah kanan. Tu aku setuju nak drive. Kiri kalu, ada buat ohsom kot.

Bibie Karim said...

DD: Kan? Mau x menggelabah memasing ingatkan kena saman. Nextime pi Melb, tau dah toll diorang macamana haahaha.