9 November 2014

Memories of Ada Apa Dengan Cinta!

Assalamualaikum. 

Movie Ada Apa Dengan Cinta memang top bigbang masa zaman aku di UiTM dulu. Sanggup beli kaset guna duit PT. 

Sebenarnya paling aku ingat cerita ni bukan sebab Rangga yang pertama2 BUT the strong sister-friendship bond between the girls. 

Part Rangga tu aku ingat lepas kejadian bingai yang 'menimpa' one of my bestie back then. It was indeed the most epic sebab sampai sekarang jadi bahan among us.

Alkisah 'feminat setia' si Cik Kapas hantar dia di airport. Masa tu Cik Kapas mau pulang pi Kolumpor for good. Kiranya chances untuk bersua muka lepas tu berkurengan compare to zaman kuliah. Memang everyday terpaksa terima keadaan harus menatap muka 'feminat setia'. Then the boy decided to reenacted the scene where Cinta cried at the glass window because she had to sent Rangga away to New York. Only masa ni, the situation was vice versa. No one saw whether the 'feminat setia' shed tears or not...but that glass window scene was more than enough to make it the 'joke of the century' between us. 

Cik Kapas is a die-hard fan of this movie. In fact, she was the one who introduced the movie to us. The housemates. We watched the movie together at our rented house. And yes, thanks to Rangga Pintu Kaca because he was the one who gave the cd as a gift to her. 

When Cik Kapas posted & tagged me the AADC (2014) in her instagram account, I couldn't help but to dragged myself to walked down memory lane. I admitted there are just too many bittersweet memories related to this movie. Satusatu kenangan zaman study dulu bermain di layar fikiran. 

Kalau ikut hati, boleh jatuh rebah menangis. Few thing I did that I regretted so much. But never for once I wished to turn back time. Things happened for a reason, kita manusia kena terima semua dengan redha. 


"Jadi beda satu purnama di New York dan di Jakarta?"

Tapi aku pasti akan kembali
dalam satu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya...

Bukan untuknya, bukan untuk siapa
Tapi untukku
karena aku ingin kamu
Itu saja...

Melampau betul si Rangga kan. Janji satu purnama, tapi 12 tahun baru dia muncul. Nasib baik si Cinta still single kan. As for our Cik Kapas & Rangga Pintu Kaca? Cerita diorang sudah lama tutup buku, both pun sudah beranak pinak. Lambat sangat mau tunggu satu purnama kali kan. Oppss!

Ada Apa Dengan Cinta, jjang! Now I can't stop humming its soundtracks. Berhantu gila.

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

11 hollered!:

Kakak Myra said...

Ingatkan mrs jer kena sawan lagu ni hari nie....haha ada geng rupanyer

luna paris said...

=D rasenye.. AADC ni antara cerite yang pertama berjaya kat malaysia mase tu... then lepas tu baru naek cerite lain.... tapi kalau ckp lagu OST ni... melly goeslow mmg tiptop! kebanyakan lagu die sume jadik lagu OST...!

dzuchan said...

kan...filem ni keluar zaman aku sekolah2 dulu. gigih la beli dvd haha...
tapi yg best ialah OST dia,..berhantu betul

dzuchan said...

tertinggal pulak..rangga semakin kacak oh...aku follow I.G dia and dia sekarang macam avid traveler pulak. merata2 ceruk dunia dia ada..

BIBIE KARIM said...

Mestilah genge. Melayan perasaan adalah penting.

BIBIE KARIM said...

Aah lepas tu Eiffel, I'm in Love pula masuk. Pun famous juga kan. Melly memang lagu dia semua best2.

BIBIE KARIM said...

Soundtracks dia sampai sekarang aku still ingat lirik. Siap boleh join Melly nyanyi lagi hahaha. Wah ko memang feminat setia Rangga ni. Siap follow IG ha. Tapi best gak ni kalau terserempak time travel kan. Tetiba gedik.

Miss Nazla said...

gigih dulu beli dvd dgn cd ost dia weiii. bestnya bestnyaaaa

BIBIE KARIM said...

Ha ko dah advance siap beli dvd. Aku mampu beli kaset je weii.

nana tron said...

kenape kan...skrip cite indon begitu mendalam dan melekat di hati?
sesuatu to ponder about...

BIBIE KARIM said...

Sebab bahasa diorang unik kot hatta bahasa harian pun dah macam skrip lagu.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑