30 September 2014

CutiCuti: Thailand - Royal Express, Hua Hin


Property: Royal Express, Hua Hin
Date:  30 June 2014 (1 night)
Price: 1,320 Baht/night (~RM 132.00)
*If kebetulan time booking tu, this hotel ada buat promo boleh dapat discount up to 45%*
Room Type: Superior Twin-Room (no breakfast)

Booked via booking.com 
Those staying at Royal Express will need to check in at the main building; that is the Citin Loft Hotel. Located just opposite the road. 

The entrance to the hotel is via a small glass door. Please refer to the yellow arrow. 
Spacious enough for the two of us. 
It took quite sometime for me to guess the figure...when suddenly Ms G shouted "Punya cute ni tuala jadi elephant!" Ok fine! Forever LamPi I am!
First view upon entering the room. Besides the fridge, the hotel also provide safety box (inside the wardrobe) & water boiler (near the TV).
Dressing table cum dining table for us. 
This room has balcony. Unfortunately we didn't get to spend time lepaking here. Busy mengukur tanah Hua Hin & Cha Am kan.
We got lost upon arriving from Bangkok. I thought there's only one bus stop in Hua Hin. Luck was on our side when the very helpful Thai people helped us to searched for this hotel. Aku pun ambil ringan the address. Nasib jugalah orang dalam minivan tu faham bila aku sebut Royal Express (Read: along with the sengau tone).

This hotel is just within walking distance to Hua Hin night market (here) & the well known Hua Hin Train Station (here). Upon check out, we only need to hand over the room key to the security guard at the entrance. No need to go back to the main building where we checked-in the day before.

Overall, it's a nice hotel. If I happened to come to Hua Hin again, I would not hesitate to stay here. Puas hati. Spacious room with pretty fast wifi connection.

eryantierdabdulkarim

Categories: , , ,

18 hollered!:

fayreen mizan said...

Bie, kan ke elephant tuhhh!! Hikhik... btw, bilik beso gak yek.

Farikica said...

Hahalah Bie..memang gajah tu... kan ade belalai...ha..ha... hotel kat thai memang affordable kan..? murah dan x lah mengecewakan...

Bibie Karim said...

Bahahaha tu pasal panggilndiri sendiri Lampi. Duk lah belek dari atas, ingatkan burung. Hahaha.

Bibie Karim said...

Aku memula ingat benda alah tu burung yang terbalik, belali tu is the kepala tapi terjatuh tergolek kekononnye buat malu je. Aah murah & so far memang puas hati.

Miss Nazla said...

hahaha sengau tone? hahaha nasib org tu paham

Bibie Karim said...

Memang berusaha gila aku sengaukan suara. Dari Bangkok lagi dah praktis, masa sebut Hua Hin tu. So masa nak sebut nama hotel tu, xdelah rasa macam hazab sangat.

DJ said...

Bestnyaaa dpt duk hotel best2..bkn slalu pluang gini dtg bgolek...hahaha

Bibie Karim said...

Gi Thailand or Indonesia bolehlah berlagak duk hotel bintang2 panchak2. Haha.

nana tron said...

no worries Bie..aku pun tak dapat hagak tu gajah...I was thinkin something dirty..kahkah

Bibie Karim said...

Bahahahahaha kalau ko memang aku no surprise dah. Aku mati2 ingat tu adalah flamingo tapi tergolek jatuh. Pengsan.

nyza said...

so kuning la otak kau bie....tu elephant comellll laaa.....hahahhaha

Bibie Karim said...

Manada aku fikir bukan2 wei. Aku ingat burung yang macam orang buat kat meja makan selalu tu.

Scdha Sein said...

Tak ada kisah mistik kan? Towel gajah tu bukan jelmaan kan? Kah Kah Kah...

BIBIE KARIM said...

Hahaha kisah mistik jadi kat ko & Zilla je. Insha Allah xjadi ngan aku. Seriau ok.

Jari Manis said...

besar tul biliknnya..mmg puas hati lah ye

BIBIE KARIM said...

Tapi lantai sejuk sebab xde carpet. Demand sangat kannnn.

CT Humairah said...

perkara yang memang patut syukur sepanjang travel bila kita jumpa orang yang baik baik and nak menolong. alhamdulillah sangat sangat..

BIBIE KARIM said...

Betul. Alhamdulillah so far kalau travel selalu jumpa orang yang sungguh2 nak menolong. Ada gak sekali kat Paris aritu, yang ditanya tu menjawab lah juga tapi macam lebih kepada sindiran. Ala2 macam dia nak suru kita belajar French language. Bengang jap.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑