19 October 2010

Sesuai ke?

Assalamualaikum. Selamat sejahtera.

Memulanyer...aku nak gelak guling2 atas lantai cafe yang serba kasar ni. Pastu niat terpaksa dibatalkan sebab takut baju kotor...muka berdebu, kang tak glamour aku jual nasi ayam goreng. Jadinya aku pilih untuk gelak giler2 je dalam ofis bersendirian sambil keluarkan bunyi ala cik Ponti.

Asal tetiber meroyan? Hmm dipersila baca dialog di bawah ye.

3 MAHASISWA nak beli nasi ayam goreng

Aku: Ye dik. Ayam nak drumstick or thigh?

Mahasiswa A: *toleh kawan sebelah* Drumstick tu apa?

Mahasiswa B: Ntah drumstick tu bukan aiskrim ke.

Aku: *isi perut dah hancur terburai tapi aku maintain cute tahan gelak* Erm paha atau bahagian lain?

*Serious aku tak tahu nak translate thigh ke BM*

Mahasiswa(s):Ohhhhh. Ish bukan drumstick tu aiskrim ke kak. *muka berlagak tak hengat aku rasa nak 'usap'2 manja je*


Aku: *senyum paling ayu* Kuah nak yang mana? Mushroom?


Mahasiswa C: Mushroom? *muka blur ya amat*

Mahasiswa A & B: *setelah berfikir lama* Cendawan KOT!

Aku: Inikah yang antara yang TERtapis masuk uni? *yang ni aku bebel dalam hati sambil senyum minah senget*

*******************************************************

Bukan nak condemn student universiti ni...but seriously? K

au sebagai mahasiswa tak tahu apa itu d
rumstick, mushroom, thigh...? Bak kata My PPGs...common sense lah semua tu.



Hari tu, lagi aku rasa nak hentak kepala kat dinding...aku bagitau sos tu black pepper. Boleh pulak student tu dengan muka hidung tinggi bagai nak meletup terkoyak replied..."Ohhh kicap".

Aduyai...hiburan sensasi betul.


Tapi penghibur terbaik aku tetap anak2 ku. Chomel & Cheeloh; aku tak sempat snap gambar diorag tidur semalam.

And thanks 'awak' for these. Ish malunyer, macam tau je aku memang tengah mengidam choc. Maseh lagi sekali. Kalau agak murah hati, boleh bagi lagi.

x0x0

15 hollered!:

Ibu Akidd said...

hahahahhahahahahhaha aerious????????
ade ke cenggitu????????????

BibiEr Karim said...

Pecayalah Aieyda.
Memang sengal gaban.

Aritu dlm meeting between MPP, diorg tnya asal sayur pahit tu pahit. Aku pn xtau nak jwb ape lg.

hazeren_eryn said...

alop minah...awat tak active dah kat fb??
baru nak tag u pasal shawl..heheheh

namron said...

hahaha... durang masuk sbb terlalu terer... ada bhs sentifiknya tu...

BibiEr Karim said...

@K'Eryn: Wahh cayala akak berjaya jmpa Bb kat sni. Lalala~~fb da delete la. Apa kata akak post kat ur blog. Update sekali sbb blog akak da byk giler spider web. Ahaks.

@Man: Oppsie, budak uni ni suda bersuara. Ampun! Ala xsemua student kamu gni ba tapi pelik sbb mostly yg act lebih mst bengap gitu.

ochs widdle said...

sedapnya coklattt!

BibiEr Karim said...

Sedap teramat. Nak lg klu xyah kuar duit sndr. Hihihi.

isabelle said...

wahahaha..bangang!!! super bangang betul.
mahasiswa apakebendenya mcm tu. siswa pun belum tentu, lagi nak 'maha'.

Anonymous said...

Ya ALLAH!!! teruknya dorang.. kalau nda tau drumstick sama thigh tu, aku bole lagi tutup sebelah mata.. ni black pepper sauce pun bole2 diteka nya kicap?! gila eh.. mushroom pun nda tau.. ish ish ish.. knp ko nda jwp ja soalan dorang tu.. at least dorang bljr.. kesian ba dorg ni.. *betul2 geleng kepala --pija

Mel said...

LOLL..main lucu! kenapa la durang ni sayur pait berabis, ahaha.

BibiEr Karim said...

@Belle: Nasib bukan student ko kan. Tp seyes wei, aku nak terburai isi perut masa dgr dia ckp drumstick = aiskrim. Smpi 2x yg xtahan tu.

@Pijut: Wakakakakak karang aku kestau kena lg mcm tu ari. "Kakak mana tau? Penah belajar ke?" Nah kuyak kan.

@Mel: Wait till u see them faces. Skit kuyak dada sy tahan ketawa.

Anonymous said...

kalau ko kena lagi soalan mcm tu.. ko jwp ja begini
"pernah juga. tp bukan kat sini la.. kat UM je"
biar hilang sikit rasa bongkak dorg tu.. -pija

BibiEr Karim said...

Uish xmau lah nnt lagi diejek. Graduate dr UM tp ended up jadi kuli cafe? Huhuhu biarlah nnt klu ckp gitu dikategori riak lg susa. Wahhh gitu aku jd separa baik.

Ernie Khairina said...

ui jan la bah makanan tdk kenal..kejam juga

BibiEr Karim said...

Erm...sy xda idea mo reply. Wakakakak.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑