10 May 2010



Alkisah...main pipe di Beverly pecah last night. Hence, ketiadaan water supply. Menahan kesakitan perut ok semalam. Mother took her shower early this morning...menggunakan the only water yang sempat ditadah last night. Aku? Dengan sakit perut...terus menerjah rumah Bungsu in Sepanggar. 30 minutes of driving to reach his place. Sekian.

Sent mother to her office. While on my way to Bungsu's I saw an accident between a car & a motorcycle. Hope the motorcyclist selamat sebab tadi aku tengok dia terbaring atas jalan tu, tanpa pergerakan. Pengsan kali. Viva was pretty bad damaged; I guess the windscreen pecah. Sebab segala bekas tisu, sunglasses etc tersusun comel jak atas jalan next to the motorcycle.

Yang buat aku hangin; attitude rakyat Malaysia nan prihatin ni. The traffic is still moving albeit slow. Sekali sampai dekat area accident tu, ndak da pula aku nampak yang boleh sebabkan traffic slow. Kereta abang polis trafik parked at the side of the road; ndak da pula yang block jalan. Tapi traffic movement lambat...apalagi kalau bukan sebab attitude tolong tengok kan.

Luckily, semester break sudah start di UMS* ni. So, it's ok for me to come late to work. Uppermost side of this job...aku boleh tentukan masa sendiri. But don't get me wrong...peraturan ni aku hanya apply during the break. Of course time students ada pun aku boleh suka suki datang & balik; tapi tu nama dia ndak da disiplin kerja. I don't wanna show that kind of attitude to my staffs. As the one who manage & atur kerja dorang, harus aku tunjuk contoh yang baik. Right?

Anywoot, sebab semester break & less people coming to the cafe; I took the chance to go for a holiday. I will be departing to Kolumpur this Thurs. 1 week jak pun di sana. Sekaligus attending MY ex-high school friend's big day. I have plan so many things on what to do while I'm there. I may not be able to meet some friends though because of time constraint. Sedih.

Bah mari nikmati jamu mata tinguk gambar(s)...kunun aku minta puji ni hari. I have nothing to do, sitting in the office bores me to death. Jadinya aku pun snap tempat aku bercanda asmara tiap hari. Ada bah pula tempat aku panggil ofis walau aku kerja di cafe. Tuang sup, potong ayam, angkat piring...kerja sampingan aku. Dalam ofis yang konon ni, aku buat juga kerja admin. Kira gaji, kira stok, buat gaji, buat invois, chase payment, bayar supplier...ndak lah banyak mana. Alahai managing only 25 staffs...pening tu ndak berapa. Jiwa jak kadang2.

I still have time fb-ing, updating this blog...tapi mau kuar lunch sama kawan2 tu aku pilih waktu. Eventhough boleh keluar suka suki...disiplin kena ada. Malu woo kalau keluar exceed lunch hour...even bos adalah uncle sedarah sedaging aku; perasaan malu tu tetap ada. Biar kerja sama siapa, time management & disiplin kerja wajib practiced.


*puke* Konon jak meja banyak barang...padahal, dibuat2 macam nampak banyak kerja.

This is the view u'll see upon entering MY so-called office...

Patut orang cakap konon-ofis sebab aku 'tinggal' sekali dengan stok2 barang. To the left, tempat solat. Biar kecil mana ofis, mesti ada allocation untuk tu.

sigh ngantuk tahap gaban...apalagi mau dimakan ni ah. I don't even feel like eating actually...but because I'm bored, hence the nafsu makan menjadi gila.

2 hollered!:

Ernie Khairina said...

wah ada tong air

BibiEr Karim said...

Tong air yang mana tu? Hahaha dkt meja sy? Tu yg berguna hot water jak...utk buat 3in1 drink sy. LOL

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑