17 November 2014

Autumn Trip Day 4 - Beautiful Namiseom

Assalamualaikum. 안녕.

Goodbye Sokcho, Hello Seoul (here)!

Pictures taken at Namiseom a.k.a Nami Island. 

26 October 2014

 
 
 

Given the opportunity to witnessed the beautiful autumn in Namiseom means something to me. Two years back, I was in Nami during winter. And at that moment, I said to myself...

"Bie, one day...insha Allah u will be here in autumn. Dream big."

Alhamdulillah. Allah fulfilled my du'a. Two years later I'm back to Nami during autumn. I'm blessed in many ways, couldn't be more grateful! 

As per the bestie; sweet dreams are made of this. Alhamdulillah!

eryantierdabdulkarim

Categories: , ,

39 hollered!:

Azra said...

Nami Island mmg chantek sangat time autumn.. no doubt about it

Norharyani Sanusi said...

Cantik!!!!

BIBIE KARIM said...

Next time nak try autumn kat Morning Calm pula beb. Tapi Nami ni memang berhantu, tiap kali datang mesti singgah.

BIBIE KARIM said...

Memang!

Supermeng Malaya said...

rabak mata aku

MaRiN RiN said...

Cantiknya... suka autumn..
winter xpenah try lagi..

NurulBasyirah said...

Been there on 23 October.
Tersangatlah cantik...
Rasa nak nangis...................

Time Traveller said...

Alahai ... rindu nyer dengan Korea.. ( bukan pernah pergi pun hahahaha ).. Bila la nak boleh jejak kaki ke tempat nie huhuhuhuu.... Cantikkk nyer :D

Suraya I. said...

no doubt, cantik gileeeeee *cryyyyyyy*

mrs.smile said...

kalau jenjalan tu ada daun kuning gugur mesti lagi cantik kan...terus switch on mode jiwang karatz :)

BIBIE KARIM said...

Kalau ko yang ambil lagi hebat Meng. But, thanks! Hihi.

BIBIE KARIM said...

Autumn yang menawan. Winter pun lawa Rin. Feeling suci murni je hahaha. Nak lagi kalau cuaca sendu.

BIBIE KARIM said...

Kan??? Awak gi 23rd, saya baru touch down Seoul pagi tu.

BIBIE KARIM said...

Amboi ni lagi ah xsampai dah tapi rindu. Afif gi honeymoon sini ah. Tapi ntah2 esok lusa tetiba dah kat sini, awak tu kan selalu je tetiba2.

BIBIE KARIM said...

Sangat! Tanah lembab sikit tu xdapat nak pose baring atas tilam daun.

BIBIE KARIM said...

Xde daun gugur so terpaksa buat adegan pungut daun & baling sendiri. Kekonon daun berguguran. Tapi masa angin bertiup tu ada gakla seso daun gugur tapi xbanyak. Eh?

DJ said...

Berdarah mata dan hatiiiiii!!!

CIKU said...

Subhanallah cantiknya.macam ada muka JM je dalam pic tu..hihi

Miss Nazla said...

Gambar no 7 tu buat aku rasa aku yang berada dibawah pokok pokok tu. Jeles sungguh tengok keindahan alam

Muhammad Khairuddin Lim said...

Mengancam sungguh..hihihi

Jari Manis said...

Bie...cantik sgt gambar mue nih..maybe sbb guna camera canggih...gambar clear sgt....ehh..siapa budak baji hijau kat bawah pokok tuh

zaraab said...

Terbaik kan! Btw, my personal thank to you since your previous entry really helped us a lot. Both of us dah fall in love with Korea dah. Husband terus cakap, we shall plan for Busan and Jeju jugak lar.

Bibie Karim said...

Kata nak terjah autumn nanti kan. Time tu, turn aku lak berdarah mata.

Bibie Karim said...

Cantik sangat CIKU. Hihi memang si JM ler tu.

Bibie Karim said...

Aku pun xtau gambar tu lawa, dah tengok kat lappy baru lah macam...eh dramatic gak gambar ni. Tu dia kan, masuk lif tekan naik sendiri.

Bibie Karim said...

Pokok tinggi, memang mengancam.

Bibie Karim said...

Canggih sangat kan camera compact tu JM. Budak baju hijau tu rela hati jadi model sampingan haritu. Haha.

Bibie Karim said...

Lawa sangat kan, saw ur pics in IG. Terus rindu walhal baru je balik. Haha. Glad that my entry ada main peranan sikit with ur trip. Thanks for reading! Dah bertambah geng feminat Korea. Jeju aku xjejak lagi, would love to one day. Sakit hati je tengok ramai dah jejak sana.

budak kampung said...

Pegh Bie..
Sebak aku tengok dedaunan kuning merah. Congrats Bie.. your derams cam etrue. Autumn will always be the best season.. :)

Miss Nazla said...

aku maafkan ko sbb gambar tu tersangatlah lawa.

nana tron said...

pic no. 9 lawaaaaa.....

Bibie Karim said...

Alhamdulillah! Sebak kan tengok daun merahkuning. For me, winter lah first baru autumn hahaha.

Bibie Karim said...

Ada model dedikasi juga kat situ haha.

Orga said...

stress tengok pic ko kat sini bie, aku tak pernah rasa lagi autumn kat mana-mana, boleh masuk dalam list kot namiseon ni :)

Bibie Karim said...

Confirm kalau ko gi, gambar ko mesti meletup2 Orga. Dah gi Namiseom, ko singgah lak Garden of Morning Calm macam Azra tu. Pun lawa melantun2.

Nana Rjay said...

hanya mampu tgok gambar ja :( btw, macam kenal ja awek baju hijau tu, hehehe...

BIBIE KARIM said...

One day insha Allah sampai Na. Hihi mesti ko kenal punya minah baju hijau tu.

CT Humairah said...

hokay gak banyak kali da pegi sana. CT ni skali pun belom huwaaaaa..

BIBIE KARIM said...

CT: Insha Allah. Mesti akan terjejak gak nanti. Ntah2 tiap tahun menyinggah.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑