10 July 2012

Edisi: Jinjang Pelamin

Assalamualaikum. Annyeong.

Last Weds, while on the way to Jay's house Eda & I were busy guessing the reason why our beloved Jay chose to be solemnized on the weekday. When asked while her face was being painted Jay had us malu terguling2 upon uttering 1 very simple statement "Nak ambik berkat malam Nifsu Syaaban lah."  Sudahlah jawab dengan muka tenang habis, lagilah kan rasa mau gali lubang untuk tapuk muka. 

Hambik kau, sebiji smash di kepala! Tu lah taksub dengan date yang kebabom, kalendar Islam jauh ke laut kau ingat kan Bie. Ok pay no mind to that bingai side of me. Let's move to isi penting entri ini. As usual kalau bestie mau nikah, kami lepak dalam bride's room. Snap sana sini before groom masuk kami sudah rasmikan katil tu dulu. Ehem! 
Those were part of the gifts from the bride to the groom. Diorang pilih nombor 13 berbalas 15 for the hantaran. 
In any Malay's wedding, sireh junjung @ betel trellis ni kira yang most essential! Tiada ini maka pincanglah part hantaran. 

Orang bagitau aku kalau jadi pengapit boleh makan sireh dari hantaran untuk cepatkan jodoh(???!!?). I say, boleh ke laut adage itu. Ntah berapa keping sireh sudah ku paksa masuk sistem badan tetap jodoh belum mari. Allah sudah tentukan semua therefore sila yakin & have faith dengan planning Dia. Yes I heard u! Usaha tu perlu ada tapi jangan sampai tersimpang akidah ya! Sekian.

Uli yeppeun chingu/sinbu! Gajang hwalyeo! Because Jay & I share the same passion over Hanguk thingy...so perlu lah kan membakar dada dengan Hangul aku yang ndak semengah ni.
years of friendship...and it's getting stronger regardless the distance that separate us. 
5 years has it been since we last met Jay's mom...but she remembers us still. Sebab si Jay duk jual cerita kami non stop. Nama jak kan study nun jauh di UK kan...
One of the important ladies in my life. Despite being barely in touch these days, we remain close at heart. Sekali jumpa, semua update kami bentang.
Heartiest congratulation to the newly wed; Jay & Nik. Dekat kot jarak Bangi & Penang...kat Aussie juga korang menyulam(??) cinta kan. Jarak beribu batu antara korang sekarang ni, sila anggap as part of Allah's love for u both. Ara? May Allah bless this marriage to last a lifetime. 

eryantierdabdulkarim

Categories: , ,

0 hollered!:

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑