22 September 2011

Oh yeah yeah

Got the opportunity to sit back & relax a bit yesterday. During lunch hour, the cafe wasn't as hectic as last Mon & Tues. But the so-so busy didn't last long as the students came attacking in the evening. Wah membalas dendam kesumat nampak. Alhamdulillah for those hustle & bustle means nothing but blessing from Allah SWT.

Went back home a bit late from cafe...and was pretty tired to attend an open house invitation from a dear friend last night. Seriously I was in the realm of guilty & shame for not being able to attend. From the bottom of my heart, sorry ya Dana. I didn't expect to be back that late. I did plan to go but I was too exhausted. I know how much u dislike people who turn down an invitation *aku ingat weii post di blog kau tu*. Insya Allah, will try to make it to ur future event(s). Jangan kau ndak invite aku ah.

Anyways, just wanna share with u peeps my current appearance to work. *Yup, anda dipersila muntah* Tudung Express is my new favourite headdress for now. Erk, peminjaman dari si Bunda harus. After thousand times of consideration & delaying, I have finally decided to wear it to work. Yet still I couldn't digest the idea of buying this type of tudung to be hang with my other shawls. Don't ask me why but I seriously think I look like an aunty with that tudung. And I guess this is among my wisest decision ever...senang gila gaban jimat masa especially bila aku terkejar masa mau bersiap after solat. Phew as easy as ABC! I need not need to twist and twirl?? & pinned like I have to with my shawl.

In my case, high heels or any fancy footwear is a BIG NO-NO to wear to work. Same goes to lip-lap kind of outwear. No coloured lenses as I opted for clean & clear ones. Serious huduh gila aku rasa kalau kerja potong ayam / tuang sup soto / masak nasi bla bla...sekali pakaian macam orang mau attend majlis formal di hotel. Like; perlukah contoh sedemikan? Perlu kot! Sebab itu jak yang berjaya popped out from my super brilliant brain. Woot!

Cik Belle, sila abaikan muncung keramat tu for that pout sudah berlalu basi. Valid until last year je pun.
Kekonon...this will my image be outside from work. Vain to the core... I know & I am proud of it.

Sekarang ni slowly reduce pakai shawl nan nipis itu. The cotton type is what I adore wearing for now. Sudahlah tebal...boleh tutup dada lagi. Puas hati gue. Why not just continue with the Express? Erk, for the time being the system still couldn't accept my own reflection on the mirror with the cover. Poyo & drama, I know.

Woot masa sudah time for me to make my sahur. But eyes are extremely sleepy. Shall I just let mother cook everything & request to be awaken once all is done. Bertuah kau kan Bie. Choiii.

“Akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (nipis & ketat).

Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” – Hadith Riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.
Nipis & ketat itulah sedang diusaha untuk dipertebal & diperlonggar kan. Insya Allah.

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

8 hollered!:

ochs widdle said...

Bie..

tudung express tu memang express, tapi memang buat muka nampak old..
tapi what to do...easy like abc kan?

bie..
today aku ada suaraya uitm..kena paksarela pakai baju limbai sabah..
aduhh.tataw g mana rupanya nanti..

BibiErr Karim said...

Tula pasal! Tapi sebab nak cepat & pantas...redha jelah nmpk mcm macik2. Huh perasan muda di situ ye.

Wah aku pun xpena pakai baju tu. Nnt pos gmbr tau. Harus!! Ala paksarela pun xpe, ko mmg da lawa. Pakai apa pun harus lawa.

ochs widdle said...

aduh..dengan benda atas kepala tu lagi kena pakai..

tak taw la macamana nak berhadapan dengan dunia...T_T

BibiErr Karim said...

Kalau ada benda tu atas kepala...sila lah jgn gerak dgn aktif ye. Takut kang tersangkut lak. And yes, benda alah tu mmg amat berat.

Praktis senyum comel loteh depan cermin!

Fara Amin said...

bonggolan itu yg byk kita nmpk skrg kan? perasan x? dgn penuh bangga lg ditayangkan.. tdung express tu mmg menmpkkan kta 'macik' bila memakainya tp memang amat berguna bila time yg paling perlu..hehehhe

BibiErr Karim said...

Yup. Sampai ada yg sggup beli rambut palsu semata2 mau dpt bonggol idaman. Sedih bila orang yg mmg xtau igt itu mmg fesyen muslimah sebenar. Sigh

Ahaks. Mmg sgt praktikal tudung tu. Sekali skala guna imej makcik xpa kali. Kunun.

kizzy tf said...

saya juga sedang berusaha utk melonggarkan hehe =)

BibiErr Karim said...

Beb! Aku tgh buat entry pasal si Ernie. Tiba2 kan hati mengeget rindu dia. Kira sambungan entri dari blog ko jg la kan.

And yes!! Mari melonggar bersama2.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑