6 January 2011

Aku punya teman...

Aduyai sakit jiwa sama diri sendiri. I've been pretty occupied with workloads I had to force myself to put the existence of this blog; aside. Ya right, baik punya alasan. Workloads sangat. Motif cakap gitu? Kunun kau bertimbun kerja lah? Teetttt. Abaikan.

Update about cousin's wedding in Nov; not yet done. Same goes to Dot's wedding reception last month. Also, the recent family trip to Kundasang. I refused to say that I procrastinate because I didn't skip updating for no reason. I've got plenty to be made as excuses. But I chose work to be the backer for now. Muntah darah membaca bah.

Anyways, yesterday masa sudah time untuk site visit the new kedai makan. It's 80% completed. Today, sudah berhempas pulas mengasi bersih premis itu. Oh yeah sila tahu, aku ndak keluar setetes peluh pun sebab harus aku fokus di cafe. Fokus sangat...sila Muntah darah lagi. Only mother went there & monitored the cleaning progress.

Currently dalam mood untuk melayan hati yang sedang bertaman bunga2. Many things occurred lately...I just can't explain them in words. I feel truly blessed & overwhelmed. Syukran to the Almighty.

Sebab aku sangat empty-minded sekarang...therefore I'll stop here. Jamu telinga with 1 of my fav song. Ini dalam list 'paling suka tahap gila suka'.


Teman Tapi Mesra by Ratu. With things happening lately, this song sangat sesuai untuk ditempel di site ini. Got the hint already? Bluek.

Every time dengar this song, segala kenangan zaman dulu kala berebutan masuk ruang minda. Each memories, each words spoken, each actions taken bla bla bla. But what I remembered most, ni ringtone hp si Yang Azliyang. And when ada orang call but she's not available to answer (i.e site inspection ke ladies room), aku sengaja ndak mau answer. Kasi biar fon tu berteriak minta tolong sampai putus urat. Motif? Sebab aku mau dengar lagu tu & aku suka lagu tu. Titik. Duh, as if ndak boleh jak mendengar masa lain.

Almaklum, masa tu fon aku belum ndak canggih. Ndak dapat install hatta download lagu yang boleh dengar suara manusia. Setakat bunyi alatan musik. Melodi indah polifonik jak termampu dihasil keluar. Suara nan ado. Berbelanja ikut kadaran termampu kunun time study dulu. Comel jak rasa nafsu membeli membelah aku DULU. Sekarang...membunuh tahap paling merciless. Ndak da ampun. sigh

p/s Ghindu PPGFs, sudah lama nggak ketemu. 2011, semua 1 hati untuk busykan diri ka? Hampas betul.

x0x0
hugs*kisses

10 hollered!:

in THE name OF the WHO said...

ba
kp PM
aturr~~!!!!!

beh
1 hati membusykan diri kunuk
mc dlm post-new year ba ni
wakakakakak

BibiEr Karim said...

PM apa? Ko la bah atur. Sy ikut sija ni skrg.

Post NY ah. Punya hebat tu alasan. Choiii.

Mel said...

ya lama tida hangoutz! jgn lupa infom i jg k :p

BibiEr Karim said...

Mel...I miss u. No worries, klu ada hang out ko harus diinform dong.

in THE name OF the WHO said...

memel deactivate FB
ko punya azam ba tu kan
hihihi

hellow~!
jgn harap sa mo jd PM klu ada org mo judge2 maka tu org x tau apa2

hihihi

BibiEr Karim said...

Sy lupa tanya Memel psl deactivate fb tu ari. We went out for a movie date. Season of the Witch best. Bukan 2 thumbs up, still I enjoyed. I raised only 1 thumb la.

Hmm saya xmau juga suda pandai2 jd PM. Apa saya plan just for myself. Xmau saya bawa2 orang unless tu orang yg willingly mo join.

Memel said...

ya grunge, sya punya azam baru kunun tu, hahah. so far sya masih bertahan, hoho.

tu season of the witch scary jg lah. tp ending mcm buruk. 3 of 5 lah sya bagi.

BibiEr Karim said...

Mari kita tgk bila tu azam mati. Hahaha.

Ya scary & gross! Fact that kita dpt seat mcm tu made it even worst. Ending dia sy xbrapa tgk. Sy p toilet kan last2 tu. Spoiler btl tu pundi kenc.

in THE name OF the WHO said...

erghhhhhh

sa mo join

bikin panas jak tu saturang ex-PM yg uninvited tp mengondem berabis tahap dewa gila ngok-ngok


ba, atur

memel,
good 4 u
burink jug d FB tu
hihihi

BibiEr Karim said...

Join p mana? Hahaha. Tumingan mau join maka2 xtau p mana lg.

Wakakakak bah mari kita delete fb. Xtau la knun brapa lama bertahan.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑