20 August 2010

Ugh...pimples & menses please go.

Pimples attack ya'll. In their previous attack before...the forehead has always been their target area. And today there's no exception too. I'm waiting for that 1 reddish small spot to appear on my left cheek...yang tu memang without fail dia exist. Suke benor ngan spot tu.

I've been having this weird mood swing since Weds. Obviously, hormone is in imbalance phase currently. Oh please menses...don't tell me u'r gonna visit me AGAIN in this month. Banyak lah hutang puasa aku ni tahun. Insya Allah...ndak dapat nikmat puasa, aku pasti Allah akan gantikan dengan nikmat yang lebih baik. Kena baik sangka dengan Dia.

Petang ni ada catering. ~200 pax of students & lecturers to be serve. Buffet style. Alhamdulillah, rezeki tetap ada. Ramadhan bulan untuk beribadah...kurangkan cari duit because Allah has given us the remaining 11 months to do so. Jadi biarlah bulan nan 1 ni dihiasi dengan amal ibadat. Right?

Since the students have booked our service...sekaligus bersedekah. Biar sikit tapi kualiti tu ada. Insya Allah aku doa Dia redha dengan yang sedikit tu. Jadi itu jawapan mana tempat aku sungkai hari ni. As usual...di cafe lah juga. Jimat kan. Semua pun free. Ndak payah keluar duit...jadi ndak lah pembaziran berlaku.

Hmm got to go now. Mau continue baca blog KeretaMayat. Cuci mata & tambah ilmu...barulah ndak sia2 Jumaat aku.

And before I end this entry, mau buat pesanan untuk orang2 yang claim diri dorang paling sedih di dunia. Up to the extent, suicide is the only resort they have.

Di alam kubur, 40, 000 tahun adalah masa paling singkat untuk manusia tinggal di dalamnya. Itupun untuk manusia yg terakhir sekali mati.

Itulah hari yg paling sedih dan tiada sudah daya penawar lagi yg dapat tolong bila sudah jadi mayat. Jadi sebelum korang jadi mayat yg sedih, baik korang belajar jadi manusia yg tak bersedih. *courtesy of KeretaMayat*

0 hollered!:

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑