21 August 2010

Ku Tunduk Akur pada Mu...


Syukur alhamdulillah. Early this week, mengeluh sama diri sendiri perihal isu financial management yang terlebih urus. And marah sekali sebab selalu jadi pintar semenjak dua menjak ni. And yesterday, before heading back home dapat durian runtuh hasil catering. Syukran syukran ya Allah.

Wasn't being ungrateful for the rezeki from Allah...but it's more to warning myself to stick to plan(s) I've made. That is to save more & spend less. What I did this month was far from what I've set. Padan muka sebab lupa diri. Mata ndak pernah ndak rambang. Kan senang cakap kau tu spendthrift tahap gaban.

Anyhow, I'll be leaving for Ranau early this morning. Right after SuPra that is. Jess will be the designated driver...while the other sisters; Laura, Mel & urs truly are the loyal passengers. I am so gonna doze off during the 2 hours journey. Tujuan utama pigi highland tu di musim puasa ni? That I will only reveal once everything has settle. Through pics it will be. Macam kunun aku ni mau pigi meminang orang kan...oh yang tu kalau Dia izinkan, jauh lagi langkah aku. Bukan di Ranau pun. Worst case now, I don't have any idea what bloody baju to wear.

Mood swing rise up quite frequent since yesterday. I can't really tell what's the cause. I sweat; practically over everything include the small matters. Betul2 rasa macam men-swing & di-swing. Dugaan puasa kan...kalau dapat tahan marah & be patient di kala diri sedang lapar/dahaga insya Allah I will get to pull away anything more better di bulan2 lain. Perlu giat practice in order to become a calm person.

Mau amal sunnah Rasulullah SAW...sebab aku bukan orang yang bebas dari dosa. Nabi yang memang sah masuk syurga pun masih kejar rahmat & redha Allah...ini pula aku yang memang sah muka hitam berpalit arang kesan berjuta kali dibakar di akhirat nanti.

Bila marah or rasa hati ada bara, swallow the anger. Forgive. And lastly, pray. Jangan kau doa yang macam bangang cik Err, tu serupa kau doakan kebinasaan diri sendiri. Doa kena yang baik so as to mirror ur heart's content.

Need to sign off now. Mandi, solat & get ready. I hope they won't be late. And moga kami tempuh perjalanan yang selamat pergi & balik. Insya Allah.

Segalanya di bawah kekuasaan Nya...manusia merancang, Dia menentukan. Apa sahaja yang Dia tentukan untuk hamba Nya, ia adalah yang terbaik kerana Dia lebih mengetahui.

0 hollered!:

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑