21 July 2010

Oh oh oh...ugh

Migraine attack!
blogger-emoticon.blogspot.com
That best friend of mine decided to attack the system early this morning. While driving to workplace, the pain was quite awful I really think the head gonna explode. It's like I was carrying a big rock on my head. Super heavy & super ail. Nonetheless I praise Allah the Almighty for I arrived cafe in one piece.

Swallowed the pain killer & drowsed for a while. Woke up feeling a bit lighter. Batu besar sudah tiada...tapi kepala masih berdenyut. Specially around the area between the eyes. Up till now, the beating hasn't show any sign it's gonna lessen.

I know sakit gini didatangkan mainly to wipe out my venial sins. Insya Allah. Siapa yang bersih dari dosa, right? Nabi & Rasul jak golongan manusia yang lepas dari perhitungan dosa. Kechi? I don't know about what u have in mind, but aku memang tahu terlampau banyak dosa aku.

Ntah berapa berat sudah dosa aku yang ditulis oleh malaikat Atid & Raqid. I bet if my sins were to be put on the scale, the left pan would undoubtedly fall onto the ground. Mainly because the good deeds that I've accumulated during my life couldn't vanquish the bad ones.

Kalaulah tiba2 nyawa ditarik saat ni, ntah apa lah nasib aku di alam sana. *Mode: Keinsafan gila lepas baca entri si TujuhKakiDalam* Harus muhasabah diri secepat mungkin. Wahailah cik Err, benda paling basic pun kau belum tertunaikan. Aurat tu belum semua ditutup. Tau pula kau takut...tau pula kau risau. Tapi ntah apa perubahan sudah kau buat, kan.

Wahai cik Err, ingat mutiara kata daripada Kereta Mayat. Semua orang akan jadi mayat, ‘Nabi’pun akan jadi mayat… dan sebaik baik mayat, adalah mayat yang bertaubat.

sigh sigh sigh mengeluh banyak kali pun mengundang murka Nya. Sebab si laknat paling gembira bila anak cucu Adam ni mengeluh. Jadinya bertaubat lah sebelum Izrail datang menghentikan nafas kau.

Ok sila ubah topik. Karang ndak pasal2 orang cakap aku buang tabiat. Or worst, dicakap menunjuk alim. "Kubur masing2, jadi sila peduli hal sendiri jak"? Hmm memang kubur lain2, tapi bila Allah turunkan bala bukan kau sorang jak yang kena. Ndak pernah lagi jadi bila Dia turunkan banjir besar hanya tenggelamkan SEBUAH rumah or SEORANG manusia jak. Mesti banyak tempat & makhluk lain terlibat sama, arasso?

Anyways, I'll be meeting Pijut after MagPra later this evening. She's been here in KK for nearly a week already, attending some course related to her future job as a teacher. Yay after so many annulled plans...finally malam ni akan ketemu dia. I wonder how does she looks like...lepas 7 bulan bergelar isteri. Woot woot...punya saiko tu imagination.

And I would also like to take this opportunity *hello peluang apa kalau ini memang blog kau?*. That is to convey my heartiest congratulations to dear friend of mine; Ernie Khairina & her husband on the newest addition in their family. Baby Aariz @ Boy. Congrats to his aunties as well, Nurul & Adik. I can't wait to cuddle & bite him. Saw this lil bundle of joy at Nurul's blog. Sangat comel & aku adalah dengan rasmi girigitan. *sambil gigit lidah*

Biar seribu yang lari menjauh, tidak aku peduli selagi aku ada Dia. Jika Dia tinggalkan aku, apalah erti hidup ini.

2 hollered!:

Mel said...

Ya btul tu, kita pun nda tau sampai bila kita di dunia ni jd marilah kita masuk ke mode menginsapkan diri, heheh. thinking of u bebeh. hugss

BibiEr Karim said...

Hahaha mari ramai2. Kavagu dau. Thinking of u & our weekend in Kundasang. Ngeh~~xxx

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑