17 February 2015

Indonesia - Grand Serela Jalan Riau, Bandung

Property: Grand Serela Jalan Riau
Date:  24 August 2014 - 27 August 2014 (3 nights)
Price: 928,000 IDR per night (RM 238.00)
Room Type: Grand Room Family King (free breakfast for 4 people)

Nearest Attraction: Bandung Indah Plaza; Factory Outlets (FO) in Riau Street, Dago Street & Merdeka Street.

Booked via hotel's website.

# Hotel's facade
# Lobby
# Hallway
# Our room.
2 single bed downstairs.

# One queen bed upstairs.
# Pretty spacious down there.
The space under the staircase was where we put all our luggage. 
# For refreshment they provide coffee/tea making facilities & refrigerator.
The restaurant which is located at the same level as the lobby; opens until 3am daily. There is a wide selection of food & the price is quite affordable.
# The bathroom.
Not so clean though. Moldy walls & tiles. But the heater works perfect.
The room is cleaned on daily basis. And we got new towels everyday as well. Initially, we got 4 free breakfast coupons for this room. But considering there were 6 of us, we bought another 2 coupons. The receptionist lady was generous enough to give us a discount for the additional coupons. Alhamdulillah.

This hotel is easily accessible. Taxis are readily available. But too bad we didn't have enough time to explore the many FOs along the road.  Having said that, this hotel is suitable to those who came to Bandung to shop! Practically, all those FOs are just a stone away from the hotel.

Also according to their staff, there are many eateries nearby this hotel. Next visit, perhaps? 

eryantierdabdulkarim

Categories: , , ,

13 hollered!:

Jea Mohamad said...

aku br nak jerit mahal nya hotel ko nih. sekali bc smpai abes ko sumbat sekali 6 org yea. ok murah..haha

Miss Nazla said...

at first aku bukak blog ko, hati aku terus berkata "apahal cerita indon pulak ni"

nampak tak. level frust aku. heheh. rupanya pasal accomodation. yg ni pun penting jugak utk aku hehehe.

NEXT~~

Bibie Karim said...

Jea: Murah kan, 3 malam tu RM 119 je. Hihi kalau ber4 harus aku cari bilik double je. Aku jenis xkisah tidur 2 orang sekatil.

Nazla: Mula lah kan ko nak mula game saiko tu. Next eh? Tunggu lepas lagi 1 review pasal accom ye.

syieda said...

Woiii murah gilos hotel ni! Pastu deco mcm 5 star pulak!

budak kampung said...

Aik.. tgh2 cerita winter, cerita bandung pulak. Hotel kat Bandung selalu mewah aku rasa. tu yang aku suka tentang Indonesia

Bibie Karim said...

Syieda: Macam aku cakap, kat Indonesia aku bajet banyak duit so boleh duk hotel. Boleh naik teksi selalu. Hahaha.

Siti: Hahaha baru ingat pasal pas kawan aku tanya hotel aku duk kat Bandung haritu. Memang mewah tapi tulah kalau tau baik aku duk Serela yang kat CiWalk. Senang nak merendek.

John | Kaki Berangan said...

mcm syiokkk je bilik dua tingkat mcm tu. blh buat aksi sundel bolong berjuntai dr atas takutkn yg kt bawah tu. ahaks.

Muhammad Khairuddin Lim said...

wah...boleh sumbat ye...

Bibie Karim said...

John: Huwaaaa ko tau x itulah imagination aku first night kat sana. Mata duk tengok atas. In the end, aku pasang lampu tepi katil. Huhuhu sedih betul perangai.

Abang MKL: Boleh je, orang kat reception xcakap apa masa check in tu.

nana tron said...

mewah ko di sana yaaaaa....

buat apa di bandung? beli kebaya putih kah? *kuis Jea


Bibie Karim said...

Nana: Mewah ah, sebab duit juta2 IDR ko! Bila lagi mampu gelar diri sendiri jutawan kalau x kat Indonesia sana. Xde nak kebaya, aku risau kang sampai KK...tertetas semua benang. Kenapa ko kuis Jea. I curious ah.

DJ said...

Best gler bilik besar gini...hehe sumbat semua sekaligus!

Bibie Karim said...

DJ: Kan. Tapi tulah bilik air sebiji cuma. Kalau semua dapat panggilan alam masa yang sama, kenalah bertabah.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑