10 November 2014

Autumn Trip Day 3 - Colours of Autumn at Soraksan

Assalamualaikum. 안녕.

Here are some of the pictures of autumn foliage in Soraksan. Enjoy!

25 Oktober 2014
Soraksan
Ignore the construction site. 
I was literally left with awed! Too magnificent a view.
Apart from yellow, green, orange & red; I got to see the purple hue too!

Truly am grateful to Allah the Almighty for His blessings. It has always been my wish to visit South Korea during the autumn season. And Allah granted my wish this year. Alhamdulillah. 

And now, it's official. I am in love NOT with winter alone, but with autumn as well! Didn't know autumn could leave such a big impact to myself. 

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

40 hollered!:

Mazura Yuslaili said...

slm klau dalam 7.11 - 10.11 tu daun stil kaler2 lagi ker?

Suraya I. said...

seriously, the view is too awesome! menangis tengok (T__T)

Kakak Myra said...

autumn memang favorite season bagi mrs!
menyesal terlupa nak ambik gambar macam the last 3 picture huwaaaaa
so next year autumn ke manakah??? hihi
AA tengah buat promo free seat tu...

Azra said...

Lawa!!! Ehhh tapi ape ke hal ade construction plak tu... time2 autumn ni la diorang nak korek2 yer

BIBIE KARIM said...

Wassalam. Xsure ah Maz sebab haritu kawan gi a week pas saya, dia bagitau mostly dah banyak gugur daun tu semua.

BIBIE KARIM said...

Indeed. Lama sis berdiri bawah pokok tu enjoying the view.

BIBIE KARIM said...

Next autumn bukan ke kampong lagi ke MS. Jom ah!

BIBIE KARIM said...

Dan2 tu kan diorang sibuk nak tanam paip bagai. Terganggu ketenangan sat dengar bunyi jentera bagai.

Miss Nazla said...

ahhhhh cantiknya gambar gambar ni. jelesnyaaaa. aku masih jetlag dgn HK ni. terus lupa psl HK lepas tgk gambar2 ko hahahaha

Norharyani Sanusi said...

Bie,aku mau komen guna pc tp x jumpa ruangan komen ni.nah aku guna phone jak la..hehehe

Sesungguhnya, warna dedaun tu buatkan hati ku gatal2 suda!hahaha

Adalah ni tiba2 jak aku seorang fly ke sana next year!hihihi

nana tron said...

gojes gile autumn eh....
mmg lawa pepokok jingga dan kuning against the blue sky tu...

syieda said...

Ohemgeee!

BIBIE KARIM said...

Kannnn. Sibaik tanah al lembap kalau x memang aku duduk bawah pokok sambil layan view.

BIBIE KARIM said...

Eh memang ni blog bikin panas. Memilih ah di mana orang mau komen. Bah kalau sudah gatal, sila lah garu2 beli tiket ah. Solo pun ok bah.

BIBIE KARIM said...

Poyo hoii nak jetlag bagai. Sepuk kang. Alaaa next year ko gi berautumn pula kat sana.

Norharyani Sanusi said...

Sudah tersemat dlm dada bercita2 mau solo traveller mcm ko konon..hehehe

Bibie Karim said...

Jom repeat bersama.

John | Kaki Berangan said...

Okla nk pegi next year! Hoyehhhh!

jaja said...

Mengimbau kenangan silam tgk gambar2 Bie. Tapi time saya pi tu angin kuat sangat pagi tu. Jalan kebil2 mata habuk daun berterbangan masuk mata. Dengan tertinggal lipbalmnya, cr nahas. Balik Seoraksan terus windburn bibir. Huhu...

Hajat nak naik cable car pun tak lepas sebab diorang tutup. Isk... Hiking tak Bie? Ramai tak ajumma ajushii pakai baju kaler striking pi hiking?

Cantik kan time autumn!! Cantik yang macam terkebil2 biji mata tengok.
Kalau lah Malaysia pun ada autumn juga.....

HiDayah said...

Rindu nak datang sini lagi pada musim yang sama buat sekian kalinya!

BIBIE KARIM said...

Adei bukan juga selalu aku pi sendiri. Ni sebab mau naik Sorak jak aku pi sendiri plus beli tix pun last min, xda sepa dapat kasi kawan aku. Hahaha. Bah tunaikan cita2 anda insha Allah tercapai.

BIBIE KARIM said...

Ko balik dah eh next year. Gi lah, confirm gambar meletup2.

BIBIE KARIM said...

Windburn benda paling aku xsuka kalau travel. Selalu jadi kat aku gak, tetiba tengah senyum...bibir keluar darah. Too dry katanye.

Aah raaaaaamai giler ahjumma ahjussi. Striking satu hal, siap ada geng2 ha. AKu xhiking, naik cable car & panjat bukit sikit je. Oklah cukup syarat sebab kaki xlarat nak gerak lebih.

Aah autumn sangat cantik. Xpernah sangka autumn lawa giler, tapi still 2nd place di bawah winter. Hahaha.

BIBIE KARIM said...

Gi lagi Dayah. Pastu hiking guna trail lain pula.

Nana Rjay said...

Cantiknyalahhhh.... some of picture boleh buat gambar pemandangan dan gantung kat rumah :)

niL said...

Aku pun vote autumn daripada spring!
Jinjja daebakkk!

BIBIE KARIM said...

Selalu gitulah aku buat. Tapi di frame dalam bilik jakla. Malu aku kalau taruk d ruang tamu ah.

Muhammad Khairuddin Lim said...

cantik...hingga tak terkata..

luna paris said...

waahh... cantiknye.... kalau dapat tengok sendiri mesti lagi cantik kan.. =)

BIBIE KARIM said...

Kan kannnnn. Ok hi five jarak jauh!

BIBIE KARIM said...

Senyum xperlu kata apa2. Hihihi.

BIBIE KARIM said...

Seriously! Gambar ni semua x justify kecantikkan autumn!

DJ said...

ok fine..aku tak de tiket lg utk autumn in korea...harus crik jugak nanti...tp bln10/11 ni mcm tak seswai nak cuti laaa..aduhai....

Jari Manis said...

no other words..CANTIK!!! itu sbb org boleh 'balik' ke Korea berkali2...ada 'org' dh ajak JM repeat autumn next year...adoyai!!!! haruslah menabung dari skrg

BIBIE KARIM said...

Spring dah ada kannn. Ala jet2 bos sikit, untung2 lepas untuk berautumn kat sana. Dapat tiup lilin sekali.

BIBIE KARIM said...

Wah kalau da ada orang ajak bunyi macam dah ada tix tu. Selamat berautumn lagi sekali.

Orga said...

aku pun tau kuning merah oren je, purple pun ada jugak. silau sungguh mata tengok, huhu...

Bibie Karim said...

Orga: Purple tu aku baru tau bila si Jea bagitau. Terus teruja bila nampak.

CT Humairah said...

cantik T.T nak naaaaangis. sebab bilakah daku dapat jejak korea ni..

BIBIE KARIM said...

CT: Insha Allah, one day one day!

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑