18 July 2014

Allahu Akbar...

Assalamualaikum.

Totally a devastating news to all of us especially Malaysian. Oh Allah, this are just too heavy a trial. One after another these tragedy befallen our country. I pray for Your Mercy. 

Oh Allah, grant us patience & strength to endure the test You bestowed upon us. 


My deepest condolences to the families affected by this awful tragedy. May we gained lesson from what had happened. 

To the people of Malaysia, this is the time for us to be united. Let the authority handle this. I beg u, please stop sharing unconfirmed news. Imagine how saddening it is for the families to read all that. Remember, this could have happened to us. We could have been one of the passengers or the family involved.

If u want to seek for attention, do it somewhere not on someone's loss.

eryantierdabdulkarim

22 hollered!:

Jari Manis said...

i like ur statement bie :-) yg pasti kit sedekahkan al fatihah buat mangsa dan x perlu nk share benda yg belum sahih semata2 nk attract perhatisn org kan bie
Psttt: poskad from bangkok dh sampai terima kasih n lap uuuuu

Muhammad Khairuddin Lim said...

teruskan berdoa

Miss Nazla said...

Betul Bie. If you couldnt be clever, be kind. Mudah je kan.

BIBIE KARIM said...

Sedih tengok berita ni. Pastu sedih juga tengok perangai certain Msian yang duk blame Msia. Duk blame orang tu, orang ni. Senang lah orang nak serang kita kalau xbersatu kan. Xfikir perasaan family yang terlibat pun ye juga. Macam xde sense of humanity langsung.

Dah sampai eh. Gajah jelah tu xsampai lagi hihi.

BIBIE KARIM said...

Betul tu. Insha Allah, amin.

BIBIE KARIM said...

Paling xboleh blah yang endlessly nak blame MAS. Ntah bila nak buka minda.

Miss Nazla said...

Exactly. Dari pointing fingers baik cari jalan penyelesain. Negara dah la kecik je. Kalau sesama kita pun tak bersatu, macam mana nak hadapi krisis lain

DJ said...

Td tgk osce pi sana tp kna halau.moga Allah mudahkan team mesia yg ke sana...insyaAllah

BIBIE KARIM said...

Nak kena kat diri sendiri or fam baru senyap & sedar diri kot.

BIBIE KARIM said...

Ha tu lah. Ntah sape lah yang halau. Sorang kata pemberontak, sorang kata pemisah. Both pun cuci tangan kan. Hopefully diorang dapat masuk dengan selamat. Aku blocked temporary kwn2 aku yang suka share/cakap benda xmasuk akal. Baru ni aku baca diorang komen osce yang gi sume makan angin je, bukan dihalau tapi saja lengah2kan masa nak masuk. Eh?!?!?!

DJ said...

Bijak sgt kwn ko yg ckp tu..pi anta dia pi sana.. konpem kecut perut...ckp je nk berapi kan..susah org ckp pkai kepala lutut ni..alu xjupe kwn2 gitu, klo ada,mmg aku unfriend terus...xguna pun kwn org cmtu...waktu cmni punnn nk amek ksmptn...huhu

BIBIE KARIM said...

Nak glamor katakan. Tapi silap waktu & keadaan. Kakak JJCM jangan emo tau nanti bagi rating resto based on emosi, unfair tu. Hihi. Kalau dah berterusan memang aku UF je nanti. Poning den.

mrs.smile said...

Malaysia sekali lagi diuji...moga ini nahas udara yang terakhir buat kita!
sedih baca bila Malaysia asyik kena hentam dengan orang luar...

Scdha Sein said...

Ajal maut jodoh pertemuan di tangan tuhan... Al-fatihah...

Suraya I. said...

bile few days after the crash, mayat still tak dpt bawak keluar, investigators still xbole masuk, rase mcm marah gile dgn rebels tu.

but dgr statement PM yg dorang da dpt buat agreement dgn rebels cmne nak setelkan mayat2 and everything semua tu rase lega gile. semoga Allah permudahkan jalan dorang lepas ni. aminnnn!

BIBIE KARIM said...

Insha Allah, semoga semua yang jadi mampu beri pengajaran buat kita semua. Mesti ada hikmah tersembunyi di sebalik semua yang jadi.

Memang sedih MS tapi lagi sedih bila Malaysian sendiri join menghentam. Time2 ni memang ramai yang tetiba jadi instant i.e wartawan instant, csi instant. Xboleh blah betul.

BIBIE KARIM said...

True enough. Al Fatihah buat mangsa yang terlibat.

BIBIE KARIM said...

Sedih kan. Kita yang nengok news ni pun terkesan. Rasa geram & mara bercampur aduk. Macam mana agaknye keluarga yang terlibat. Double triple sedih. Yang penting kita dah dapat 2 black box tu. Also da dapat akses untuk all the bodies. Insha Allah, semua akan dipermudahkan Nya.

Lets us unite. Doa jangan putus. ;)

Malicious Mind said...

takut sudah aku mo naik kapal.

CT Humairah said...

condolences to the lost soul.. semoga urusan jenazah mereka nak dibawa pulang dipermudahkan.

BIBIE KARIM said...

Tulah bah. Aku lagi ni ada trip dalam masa terdekat.

BIBIE KARIM said...

Insha Allah, amin. Ada yang dah dibawa balik kan. Cuma haritu baca news, banyak mayat xsempurna tu yang susah nak cam.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑