29 June 2014

Wonderful June - Salam Ramadhan

Assalamuaikum.

Salam Ramadhan kepada mereka yang beragama Islam. Alhamdulillah diberi peluang kepada kita untuk bertemu bulan yang mulia ini. Semoga ibadah yang kita jalankan kali ini adalah lebih baik dari tahun2 sebelumnya.

Tahun ni bersahur hari pertama di rumah Angah in Cheras. Now di KLIA2; waiting to board the plane in an hour time. Meaning akan sungkai dalam kapal. Memang bijak kan. Demi tiket murah berganda, without fikir panjang terus beli. Sebab aku jarang cuti, sekali cuti memang terus berminggu or berbulan. Tu yang excited jak beli. Turned out terbeli tiket promo yang travel period jatuh on Ramadhan. This isn't my first time though.

Last time pi Bandung pun gini juga. Beli tiket without fikir panjang. Masa tu Allah bagi cuti so merasalah menjamu selera di Bandung di siang hari dalam mall. Ndak da polis or orang MUIS datang tangkap bawa masuk van jenazah. Sebab ramai jak family makan in public without segan silu di sana. Paling special & rare, few restaurants siap ada langsir. Which I find it cute.


I don't know what this place I'm heading to has to offer. Lily gave me tips on enduring the hot weather there. Noted. Tujuan utama berjalan kali ni adalah untuk mengoyakkan poket. Sob. Balik nanti akan perlu berusaha keras untuk kasi penuh balik tabung yang bakal kosong melantun-lantun ni. Ndak pernah lagi jadi dalam sejarah, this would be my first shopping trip. Gitu!

Sudah beli pastries sebagai bekalan sungkai dalam kapal nanti. Ngeh. I'm loving this new airport to bits!! Main reason, banyak pastry shops!! Aku adalah hantu kek & anything yang bercheese. Rasa mau borong segala macam cakes, breads & buns tadi. Tahan nafsu, tahan nafsu.

Oklah, tujuan hanyalah untuk wish semua selamat berpuasa. Wish me a safe journey.


eryantierdabdulkarim

Categories: ,

36 hollered!:

Jea Mohamad said...

Selamat berpuasa dan berholiday jugak.

syieda said...

Happy fasting di obesi..
Somtam...tomyam...kangkung..eh?

DJ said...

Selamat berbuka atas flight bie....

Mie said...

Selamat bercuti dan berpuasa... tentu dapat makan makanan yg pelik2 di sana nanti...

Lady Dreamer said...

Selamat berpuasa Bibie.. moga2 tabahlah ko menahan lapar dahaga di sana yer. Enjoy the most out of it:)



Muhammad Khairuddin Lim said...

Salam ramadhan... Semoga ceria selalu.

Jari Manis said...

Selamat berpuasa d perantauan Bie dan jgn culas :-)

CT Humairah said...

wow akak.. holiday while fasting wooow terbaik. take care okeh.. jaga diri..
ps : souvenir ihik ihik.

Bibie Karim said...

Perantauan sangat kan Jea. Choii sangat. Selamat berpuasa juga.

Bibie Karim said...

Makaseh Merengmate. Somtam sangat. Tadi baru sumbat perut ngan briyani fried rice. Indian food ak aku layan tengah malam, dah tu je nak berniaga waktu2 ni.

Bibie Karim said...

Tq orang yang nak hidang aku ngan gambar makanan dari PaRam. Huhu. Mampu makan pastries. Croissant kau!

Bibie Karim said...

Terima kasih Mie. Jangan lupa email add ye. Hihi dah set mind since kat airport lagi. Harapnye dapatlah diterima akal bila nampak makanan2 pelik tu nanti.

Bibie Karim said...

Selamat berpuasa juga! ;)

Bibie Karim said...

Tq Abang MKL. Selamat berpuasa juga.

Bibie Karim said...

Hihi tq JM. Same to u. Alaaa curlass sesikit xpe kannn.

Bibie Karim said...

Ni lah namanye cari penyakit. Tq CT. Same goes to u. Boleh je nanti pm ur add ye.

mrs.smile said...

Selamat berpuasa dan berbuka di obesi Bie! enjoy ur trip...

John | Kaki Berangan said...

terkejut aritu mmbr kat sini bgtau Bie nak pegi korea bulan posa gini. what the fish la kan? hahaha rupanya bangkok je. stay safe bie! have a great ramadhon.

BIBIE KARIM said...

Tq MS. Selamat berpuasa juga. Chiqa pun nak kena puasa lepas Bb balik sebab nak hantar gi sunat. Hihi.

BIBIE KARIM said...

Mmg wtfish sungguh kalau betul gi Korea di bulan posa. Bangkok je tapi still wtfish sebab beli tix without fikie panjang, xtengok date.

U too have a great & blessed Ramadhan. Insha Allah 20jam fasting tu akan jadi kenangan sepanjang hidup. Selamat berterawikh juga. ;)

BIBIE KARIM said...

Tq LD. Tengah set mind supaya tahan panas terik kat sini. Keluar airport tadi walau dah kul 8pm, tapi bahang panas memang terasa. Kering.

Selamat berpuasa juga.

Scdha Sein said...

Kat Indon memang boleh suke suki je makan disiang hari kat public... SS pon pernah ada pengalaman yang sama... DMK? Bangkok? Memang best utk soping raya...

zila@akulovetravel said...

Bangkok dah ok ke skrg Bibie?? Selamat berpuasa dan selamat bertravel :)

PuTrImaRyam said...

salam ramadan ni...sesungguhnya amatlah payah mo cari peluang buka blog org skrg...sbb tu kurang mengomen sudah di sini...anyway, selamat berRamadan di rantau orang...gigih ko travel taim posa ni..Bangkok or Seoul ni???

Radin Fadli said...

Selamat berpuasa. Jaga diri elok elok di bangkok tu bibie. Jangan lupa naik tuk tuk dengan pergi water market.

BIBIE KARIM said...

Terima kasih. Insha Allah will be good here hahaha. Tuk2 xlarat naik sebab panas giler sekarang ni.

BIBIE KARIM said...

Tq tq. Ala difahami tu kalau selalu xsempat berBW. Selamat berpuasa juga sama ko. Sini aku terBengkok sudah ah.

BIBIE KARIM said...

Anyway, selamat berpuasa juga RF.

BIBIE KARIM said...

Alhamdulillah setakat ni tengok xde masalah sangat pun. Dah x nampak military tu semua. Curfew pun dah lifted. Selamat berpuasa untuk Zila juga. Balik nanti nak sambung baca kisah Zila gi Europe!

BIBIE KARIM said...

Tulah pasalnye kan. Kat Indonesia, melantak bersama keluarga siap ngan si suami/bapa sekali join makan. Hihi shopping raya sangat kan, walhal beli tshirt. Selamat berpuasa juga kat ko.

Miss Nazla said...

Hebat. Mula rasa pelik tengok orang bercuti waktu puasa. Tapi sekarang dah tak. Makin tengok dunia luar, makin rasa macam macam yang saya taktau. haha. macam tu la perasaan dia. Btw makan kat Bandung tu memang nak tau sangat macam mana feeling dia.

Salam Ramadhan to you Bie.

BIBIE KARIM said...

Selamat berpuasa juga Nazla. Memang, makin banyak berjalan makin banyak benda baru kita belajar. Insha Allah. Kat Bangkok ni pun makan selamba je. Xde orang tengok pelik.

Farikica said...

P mana B...? he..he.. ok tu jln time pose2..jimat kos makan dan minum..hihihi... anyway, selamat berpuasa!

BIBIE KARIM said...

Pi Bangkok Farikica. Dah balik pun. Now tengah tunggu flight nak balik KK pula. Hahaha xjimat pun sebab makan minum tetap sama. Bercuti.

Selamat berpuasa to u too.

Anonymous said...

Salam sis, is it safe to travel to BKK? Gosh! Me, dah burned tickets AA ke BKK almost 5 X since 2013 because people advised it was not a good time to go, ( kira tak selamat lah)... the latest ticket terbakar baru2 ni June... pastu tu tengok sis pergi ok je..... nyesal gilaaaa,huwaaa meroyan...

Bibie Karim said...

Wasalam. Alhamdulillah, selama a week kat sana nothing happened. Xde nampak demo or askar berkawal semua. Curfew has been lifted few weeks before trip kitorang tu. Sayangnye sampai 5x burned. 2 of my blogger friends (DJ & JM) pun terpaksa cancelled their trips pasal huru hara tu. Memang before trip tu, sis xde rasa xsedap hati ke apa tu yang proceed je. Hati kena yakin, insha Allah xde apa.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑