29 March 2014

CutiCuti: Busan - Sam Won Jang Motel, Nampo-dong

Assalamualaikum. 안녕!


During my trip to Busan Dec last year, I decided to stay somewhere near Haeundae area. Right after I purchased my flight ticket, I made a booking via booking.com for Mr. Egg Hostel Original. I secured myself a twin room for 55,000₩ per night.

Few weeks later, I decided to bring my cousin along. Since the trip was on me, I had to cut cost. And I purposely search for cheaper accommodation for us both. I came across Hansung Motel (near Busan Station) but the 10-mins journey from the subway to the motel is quite far for me. We have to depart from the hostel early in the morning on the second day to catch our train to Seoul. 

After few stages of comparison, I finally chose Sam Won Jang Motel. Located just across the street of Gwangbok-ro. Prior booking this hostel, I have already put the Christmas Light Festival held at Gwangbok-ro in my to-do-list. First night activity in Busan. It has to be simple & not too packed. 

Baru malam first kan, kasi kaki jalan relaks dulu. Kalau extreme, nanti kejutan urat kaki. Ok juga tukar hostel, sebab Mr Egg tu memang nun jauh dari festival venue tu.
Indeed we didn't take much time walking from the exit to the entrance of the motel.
The second turn (left) after exiting Jagalchi Station Line 1 Exit 10. This alley sangat happening during the night. Kiri kanan adalah norae-bang (karaoke room).
The entrance.
1. The very view upon entering the motel.
2. Corridor outside the guest room.
3. Facilities provided. (desktop with super fast wifi). Next to it is a water dispenser & also a microwave. 
Reception room a.k.a counter. That guy sangat lah penyabar layan aku yang over bijak. Booked bilik salah tarikh! It was supposed 27 Dec tapi si Err booked for 27 Jan. Luckily ada vacant room for us. 
Our room was on the first floor. There are rooms near the counter (Ground Floor). Also on the Second Floor & Third Floor.
There is enough space for our bags & to lepak2 as well.
Mini fridge just next to the bed. The motel also provide towels & toiletries. Please bear in mind though, body towel in South Korea is only the size of a face towel. Not all but most hotels. Its the standard size for them. So untuk lebih selamat, silalah bawa tuala sendiri unless memang ndak kisah guna tuala saiz macam mana sekalipun. 
Private bathroom. And it is quite spacious if to be compared with the other hostels I've stayed during my visit to South Korea before.
No wardrobe nor little closet in the room. Only hooks attached to the wall. And 3 hangers to hang our jackets.
Bed warmer. Apart from the ondol system (floor heating) in the room, the motel also provides this. Jakun kejap nampak benda alah ni. Didn't quite sure how it function at first. So I set it to 7 (maximum is 8) only to be bebel-ed by the cousin.
"Are u going to kill us both? Bapak punya panas katil ni sekarang, bangun esok kita rentung."

Ngek. Hatta level 2 pun sudah rasa macam baring atas bara api, what's more with 7 right. Trial & error katanya! 

I like this motel besides its half-complete facilities (no washing machine/kitchenette). The location is its main bonus. Near to almost everything i.e Jagalchi Market, BIFF Square, Yongdusan Tower, Lotte Department Store. The ondol system function well too. Itu penting since we were there during the winter season. 

We stayed at this hostel the night after we landed at Busan. And after exploring Seoul for 6 days, kami datang lagi. Tempat menumpang kasih for the last 2 nights we're in South Korea. 

For twin room, the rental is 35,000 (~RM 108.00) per night. 

eryantierdabdulkarim

Categories: , , , ,

12 hollered!:

radin fadli said...

Wah!Bed ada heater? ini memang terbaik lagi hebat! First time nampak. Kalau tidur di kala winter, mau tak bangun bangun hahaha. Kalau ada trip nak ke Busan lagi please roger rabbit yer. Btw just a recommendation, kalau nak flight dengan hostel murah, boleh try Airasiago.com . Last trip saya ke Seoul pakai sistem ni.

Bibie Karim said...

Aah ada heater tapi silap caturan, memang boleh hangus terbakar atas katil tu. Boleh melecur belakang. Haha perangai.

Roger rabbit ye. Ok will do. Memang ada planning nak gi, few places xsempat jejak haritu.

Pernah try tengok airasiago tapi selalu je xmenepati rasa. Hotel yang ada mahal sangat. Kalau gi ramai berbaloi kot.

Mie said...

Bie... saya duk kat sini juga. Berbaloi-baloi sebab dekat sangat dengan banyak tempat tarikan... walau cuma kat lorong... hehe

Bibie Karim said...

Ye ke. High five. Hihi memang berbaloi2. Lorong pun lorong lah. Dekat ngan pasar, senang cari makan. Pastu seberang jalan je ada pasar malam boleh lepak every night.

mrs.smile said...

noted...
wah tak sabarnya nak jejak Busan!!!

BIBIE KARIM said...

Wah MS nak gi Busan! Boleh tak tumpang jeles kejap. Hihi.

DJ said...

wah en mie duk sini, ko pun duk sini bie...haruslaaa kalo aku ke sana nanti, tak payah susah2 crik accomodation dahh....hambek je....lgpun murah la kan sbb ensuite tu....hehehe aku kitchen + washing machine tu takde pun takpe..janji ensuite...hahahaha

Bibie Karim said...

Aku pun xsangka eh motel ni worthy gak. Luas plak tu, dah letak beg siap boleh baring2 atas lantai lagi. Ensuite lah benda paling berbaloi bagi aku kalau nak pilih accom.

Jari Manis said...

Tak kirah dek kerana en mie dan bie dh experience stay kat s ni so jm pun nk stay sini jgk lah coz location n price ohsem sgt.antilah dlm 3 bln sblm ke sana nk terus booking kang fully booked putih mata. Kedit pd bie coz kongsi accomm ni :-)

BIBIE KARIM said...

Hihi DJ pun kata nak stay sini. Rasanya ada hostel lain yang dekat area ni juga just masa Bb booking tu, hostel lain dah penuh. Ada pun vacant, family room. Xmampu nak stay bilik besaq. Sharing is caring gitu.

FiZ said...

Wah..menarik jugak motel ni. En-suite yang penting dan nampak selesa. Ok, confirm my stay in Busan will be at this motel. Hehe.

Psst: Sis, lepas book di booking.com, pihak Sam Won Jang motel akan emel untuk confirmation tak?

Bibie Karim said...

Fiz: Selesa sangat. Dekat ngan kedai & subway station. Tu paling penting haha. Lepas booking tu, akan dapat email confirmation dari bookin.com. Tunjuk je email tu kat diorang masa check in. Kalau nak make sure pihak SWJ dapat booking tu ke x, boleh gak email diorang untuk tanya.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑