9 July 2012

Solo Adventure: Part 9 - Car Boot Sale & Aston Villa Stadium

Oleh kerana plan mau ber-kabut (car boot) terpaksa cancel the day before due to miscommunication on the exact venue, haruslah balas dendam the next day. Kami sempat singgah on Sat tapi sebab hujan renyai hence the market tutup awal. Lagipun kami sampai agak lewat, most of the vendors pun sudah balik. 

 Less than 30 minutes from Saltley.
Siap ada website, siap ada facebook page. Semua update pasal car boot boleh refer at their page. Best! Agak2 boleh kah tu ah kalau buat di KK. 

Surveying. As the weather started to turn cloudy & dark, kami buat pencarian & pembelian secepat mungkin. Takut berhujan lagi sana.
U can find lots of different things sold at the market. Sangat murah; berbaloi untuk dibeli. Memang barang 2nd hand tapi kalau rajin cari, boleh dapat yang dorang ndak pernah guna. And ada juga gerai yang jual 1st stuff tapi agak pricey lah.
Mother's love...memang mainan si anak ndak kan pernah miss. 
Minta duit mau beli icecream...cute!

Returned home full with joy & satisfaction! I managed to grabbed things I so wanted to have. Paling penting, impian mau ber-kabut with Ernie sudah terlaksana. Thanks bawa saya pigi sana kio mandak!

After lunch & berehat kejap di rumah, off we went to Villa Park. Dekat jak sama rumah.

Ada event for a new kit the club launched recently. Patutlah ramai orang...siap ada mini concert.
Ndak pernah kan bergambar sama lori bomba before ni. Tiba2 sampai sana gaya macam ulu gilak.
Joined the tour for £2 only. As per Ernie selalu harga adalah £10. Rezeki si Err lagi...ok yang ni aku tambah.
Before entering the stadium. Mirror reflection with Aariz.

Kan best masa enter bilik ni, ada real reporters waiting for me inside. Ehem berangan itu free, kan? 
Behind the jersey, ada safebox. *as seen in the pic below*
The place where the players keep their belongings during match. Barang kemas kan dilarang bawa masuk padang. 

I didn't buy anything here. Sebab aim utama adalah untuk menerjah Emirates Stadium. Kira tour stadium ni sebagai intro lah, ambil feel before tour yang sebenar di Arsenal. Ahaks. 

And this day was my last day I got to spend with Ernie's lil family. As I departed for London the very next day; where my real adventure begins. Stayed with strangers in the same dorm room...shared bathroom etc. Itu kita story mory nanti ya. 

eryantierdabdulkarim

Categories: , , , , ,

4 hollered!:

Anonymous said...

hebat! camana ko bole dpt diskaun 80% tu.. best nya kamurang pi car boot sale - jut

BibiErr Karim said...

@Pijut: Sebab masa tu ada launching new kit jd automatic dorg buat 'sale' gitu. Marketing strategy kan. Hihi kabut tu mmg plan paling tegar yg aku ckp nonstop sma Ernie ah.

Ernie Khairina said...

ko rindu carboot ka? hihi

BibiErr Karim said...

Rindu! Xdpt update for the time being sbb laptop d ruma rosak. Huhu sed!

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑