22 December 2014

Thailand - Ibis Siam, Bangkok

Property: Ibis Siam, Bangkok
Date:  1 July 2014 - 4 July 2014 (3 nights)
Price: RM 380.00 (3 nights)
Room Type: Standard Twin Room (breakfast excluded)

Nearest Attractions: MBK Mall, Siam Paragon, Siam Centre, Siam Square, Hard Rock Cafe, Madame Tussauds

Booked via agoda.com

# View from National Stadium BTS Station

# Ibis Siam shares the same building with Hotel Mercure Siam.
# Check in. Tapi kena bayar deposit dekat 1,500 Baht. They returned the deposit upon check out. Antara faktor banyak balance Baht aku bawa balik Malaysia haritu.
# Quick Bite is a restaurant located at the lobby bar. It is open 24 hours. 
# The hotel installed an international plugs in their guest room. So kalau stay sini sepanjang your holiday, ndak payahlah bawa adapter.  
# Two single bed in the room. So boleh lah bersilat sendiri atas katil.
# Complete bathroom amenities. 
Having stayed here for three nights, I would honestly say that I am very satisfied with the hotel. Bonus paling best for this hotel is its location, location, location. From the National Stadium BTS Station, we only take less than 2 minutes to reach the hotel. 

And it is only a walking distance away from most of the famous grand malls in Bangkok. Nak apa lagi? Gitu.

eryantierdabdulkarim


Categories: , ,

10 hollered!:

zarulfarhana said...

bilik best... nmpk sgt selesa

zila@akulovetravel said...

murah la bilik awk dpt bibie.

Scdha Sein said...

Nampak selesa... Harga pon not bad...

Bibie Karim said...

Zarul: Sangat selesa.

Zila: Kebetulan sangat masa tu ada promo apa ntah. Memula kitorang xpecaya gak hahaha. So merasa lah duk hotel. Kalau x memang duk hostel sebelah Ibis ni je. Cuma rugi x request bilik atas2 kalau x dapat tengok sunrise or sunset macam korang.

SS: Selesa giler. Terkejut kan Ibis murah macam tu.

Farikica said...

dkt dngn bnyak shopping malls..itu bahaya tu...he..he..

budak kampung said...

Alamak Bie,

kalu aku tahu aku pun ambik hotel ni hari tu. tempat kitaorang duduk tu jauh sikit. penat aku asyik kena naik BTS.

Miss Nazla said...

Location wise terus rasa nak beli tiket pegi Bangkok sekarang. Never been to any parts of Thailand. Ok dah jom tolong join aku berangan.

Bibie Karim said...

Farikica: Memang bahaya tapi aku ni memang xbertauliah bab2 shopping. Xde istilah shop till ur drop. Balik Msia banyak lagi balance Baht hahaha.

Siti: Memang strategik gila hotel ni. Cab pun senang dapat. Ni dapat murah memang rezeki ah. Kalau x boleh je duduk Lub d Hostel sebelah hotel ni je. Murah. And they have private room for family gak.

Nazla: Jangan lah layan bingai tu. Kan semalam ada misi lagi besar wei. Fokus please, fokus.

Time Traveller said...

1500 bath jugak erk deposit dia.. huhuhuu.. boleh tahan gak tu.. btw ibis hotel ni berapa star?? Nampak macam byk tempat dlm dunia ni ada ibis hotel.. :D

BIBIE KARIM said...

Afif: Ha banyak giler deposit rasa nak nangis. Ntah nak buat apa ngan balance duit banyak tu, diorang returned masa nak check out lak. Ibis xsilap 3 star je. Its a budget hotel kononnye. Budget kot bagi warga Eu tapi still mahal for me. Hihi.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑