25 May 2014

CutiCuti: Japan - Reino Inn, Hiroshima


Property: Reino Inn Hiroshima Peace Park, Hiroshima
Date: 8 Apr 2014 (1 night)
Price: ¥4,250/person (~RM 110.00)  
Room Type: Regular Room for 5

Booked via booking.com.

JR Hiroshima Station ---> Chuden-mae Station via Tram #1 (the 11th stop)
Cross the street to the right. Walk ahead & the hostel is next to the Lawson mart. 
Reino Inn was registered as Youth Hostel in 2012. 
The reception office is located a bit further inside from the main door. 
Reception counter. U can asked anything from the staff & YES they converse very well in English.
Note I: First time in my life staying at a hostel that provide an i-Mac desktop for the guest to use. 
Next to the reception counter. Dining cum luggage storage room. 
Our room located at the 5th Floor. It's a room for 5 people. 
Yours Truly decided to have the sofa bed; located just opposite the room's door.
Our room consist of 1 sofa bed, 1 queen size bed & 2 single upper-beds.
Ensuite bathroom. And the toilet area is quite spacious. However, the shower room is like the one in Osaka. 
Extra bonus for this hostel! It is accommodating enough for the handicapped. So thoughtful, yes. But for us, it is definitely the bidet system. We can even control the temperature of the sprinkle water. 
Mini kitchen. Only located at 3F, 4F & 5F. Lucky we have one at our floor.
Note II: It was a bit creepy walking along the corridor from our room to the kitchen. It's like we're the only guests staying on that floor. I wouldn't dare to walk on the corridor; alone. Automatically teringat Ju-On. Fuh imagination went horrid!
Laundry room located near the reception counter & common toilet at the lobby area. Washing machine ¥600 & dryer ¥600.
I highly recommend this hostel to those who wish to stay in Hiroshima. It is very very near to the Chuden-Mae Streetcar Station (merely 2 minutes walking). We took ~5 minutes walking to the A-Bomb Dome, Children's Peace Monument, Hiroshima Peace Memorial Park & Museum. 

Those who want to taste the Hiroshima style of Okonomiyaki & Teppayanki can do so at the hostel's restaurant located at the 1F. 

And untuk yang suka membeli terbelah, Hondori Arcade is just a tram station away.

eryantierdabdulkarim

Categories: , , , ,

16 hollered!:

Muhammad Khairuddin Lim said...

Wah... Teringat kenangan lama...

BIBIE KARIM said...

Wah apalagi...repeat lah.

Jari Manis said...

Good review lah Bie, ok ok noted next trip nk stay kat sini ahaha x abih2 ngan next trip ko kan Jm adoyaiii bertabahlah. Dh hilang travel partner ni so kena travel sorang le lepas ni huhuhu

DJ said...

toilet jugakkkkk.......hahaha katil queen bawah n ada sebijik single kat atas tu membuatkan aku teringat ibis budget hotel di melbourne...ecehhh....menarik sungguh!

BIBIE KARIM said...

Kalau gi Hiroshima boleh lah stay sini. Senang sangat, depan tram station je. Banyak hostel Bb tengok kat sana memang dekat ngan tram station lah JM

Ala xpe travel sorang, banyak boleh belajar gak. Lambat laun insha Allah akan berbaik ngan dia. Xhilang lagi tu. Hihi.

BIBIE KARIM said...

Toilet adalah penting ok. Hahaha penangan ko ah ni asyik nak promo toilet je kaedahnye. Ibis budget ada macam tu? Aku selalu ingat Ibis ni walau bajet tetaplah mahal. Huhu.

nana tron said...

membeli terbelah ??

purse terbelah purse bertangkup ke weh? hihihi!! ok lah noted !

CT Humairah said...

ada kawan ajak ke osaka tapi hati belum jatuh cinta dengan jepun..
maybe tak ada keyakinan kot :D

BIBIE KARIM said...

Based on harga kat sana, memang harus tertangkup lingkup purse. Xlarat aku duk convert ke RM je aritu. Xpernah2 dibuat time travel. Bingai betul.

BIBIE KARIM said...

Osaka xde ape sangat. Gi Kyoto, banyak benda boleh tengok. Classic gila town tu.

Xpayah keyakinan tinggi sebab sangat mustahil nak sesat kat sana unless kita memang totally ignorance. CT gi lah. Mesti jatuh chenta.

Miss Nazla said...

I-MAC???!! hebatttt hahahaha. merasa la pegang2 kan. kalau naz ni sure jakun gila

BIBIE KARIM said...

Perasan i-Mac tu masa last day. Huhu pastu nak tunjuk jakun tapi kontrol macho kat situ. Buat2 pandang tepi je.

mrs.smile said...

bilik, bathroom, jamban semua best...mrs kasi 5 bintang!

BIBIE KARIM said...

Wah dah macam Nora Danish siap bagi bintangs. Ahli jemaah lain pun puas hati duk hostel ni sebenarnya. Semua lengkap dalam bilik. Nak berkemban kuar dari bilik air pun xkisah.

Farikica said...

Bersih tol hotelnyer.. siap ada attached bathroom. saya x p kot hiroshima nanti huhu...

BIBIE KARIM said...

Bersih. Amazingly diorang refer this as youth hostel dah skg ni. 4nights sharing bathroom, budak2 lain suka gila bila tengok bilik ensuite with bathroom. Haha.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑