27 April 2015

Drama - Jatuh Chenta!

Assalamualaikum. 안녕.!

Sebenarnya excited mau share perasaan melayang-layang kala ini. I never thought I would fall in love with this drama. And the leading actor! Like seriously??! Tujuan utama layan drama ni sebab D.O of EXO.

Drama ni famous September last year. And I watched it occasionally back then. Sebab memang semata untuk tengok 'kualiti' lakonan DO. Adakah se-best his singing. Sekali ntah macam mana, boleh-boleh tersangkut! 

Siapa yang kenal aku memang tau fesyen aku tengok drama. Aku akan tengok Ep 1 sampai Ep 3 dulu. Then terus jumped pi Final Ep. Kalau rasa macam best or curious pasal jalan cerita, then will I watch the rest of the episodes. But! I got hooked up with this Kdrama from the very first episode instead! Gigih layan setiap episod, without jumping scene walau sesaat!

Standing ovation to the production crews of It's Okay, That's Love! Also to the casts. Totally a job well done! Permainan emosi tahap gaban. It is unlike any other drama I've watched before. To quote Kak Jem "Ini dewasa punya cinta. Bukan high school nye cinta-cinta." 

Gitu kan ulasan orang pro pasal drama cintan-cintun. Cukup ramuan katanye! 

As for me, storyline tu yang buat aku terjatuh chenta sama drama ni. Something yang ndak pernah aku terfikir, watched or imagine before. Kisah kehidupan harian yang mungkin biasa di mata kita; tapi di sebalik senyuman & gelak tawa diorang sebenarnya tersembunyi seribu satu rahsia. Dan juga kesedihan. Yang kita mungkin ndak akan ambil peduli UNLESS that happened to us. 

# Credit to yahoo.image for both images#
# Couldn't u be any romanticbombastic than this Mr. Jang Jae-yeol a.k.a Jo In-Sung?! Never expected I will go head over heels with u! Damn.
If asked whether this drama worth watching or not, haruslah laju aku angguk kepala. Siap thumbs up lagi. Rasanya boleh jak datang penyakit aku untuk repeat tengok semua episodes! Sebab sangat best! How I wish karakter Do Jong-min & Park Soo-Gwang tu betul-betul wujud dalam life aku. Tu cuma supporting roles tapi kesan watak diorang memang terkesan dalam hati. Phew!

p/s Sebab terlampau suka drama ni, sampai membuak-buak rasa hati untuk buat satu entry. 

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

32 hollered!:

Miss Nazla said...

Dan dah kenapa aku rasa mata aku masuk habuk bila baca entry ni?? Especially dugaan kehidupan diorang nampak real & dekat dengan kita. And yes, watak Do Jong-min & Park Soo-Gwang tu memang melengkapkan drama tu.

Bibie Karim said...

Nazla: Tetiba kan masuk habuk. Tapi memang mainan emosi betul drama ni. Bagi aku ah. Kalau jadi Hye Soo tu xtaulah kuat mana aku bertahan dapat boyfriend sakit mental macam tu. Nampak normal lak tu. Sobs.

syieda said...

Mata aku pon masuk habuk. ..sbb aku x paham weiii apa ko cerita...
Nangess

DJ said...

Amboi baca post ni je dah sedih.dahsyat cite ni kakjem...teruja nk usha nih...hahaha

Bibie Karim said...

Syieda: Mereng! Hahaha sila lah tengom cerita tu. Eh aku x buh tajuk lah lupa.

DJ: Hahaha Kak Jem hover kan. Tapi seriously citer ni best.

Scdha Sein (SS) said...

pompuan tu yg blakon dlm mr sun kannnn?

liza said...

Ya..aku pun tgk citer ni....aku ingat lg time ni byk nor drama aku layan....sbb semua otai2 belakon...dan citer ni sbb ada cekgu biskut...wpun dia takder lawa mana tp aku suka...

dzuchan said...

aku tengok citer ni 2-3 episode kot sebab I like the hero..tapi lama2 tak terlayan hehe.

lamanya tak melayan k-drama. last yg aku betul2 tengok ialah my love from another star. hah, purba sangat

penunggang.bulan.putih said...

giler ko baru nak di awangan...aku dah abis dah starstruck aku..opismate aku mmg angau tak sudah sampai sekarang,hari2 layan lagu-lagu ost citer ni..hahah pastu siap selongkar gong hyo jin nye drama2 lama..and of kos the greatest love is one of my fav!

mrs.smile said...

lah ada special entry rupanya!! ok noted aku faham sampai tahap mana ko sangkut sama drama ni :)

aku nak request zo in sung dlm RM boleh? combo sama kwang soo galah sama galah daeebak!

niL said...

Aku jenis tak sabar. So aku dah selamat khatam dah taun lepas.

Bibie Karim said...

SS: Aah dia lah wanita itu. Aku suka tengok dia berlakon gak. Santai.

Bibie Karim said...

Liza: Memang mostly pelakon kelas A kan. Tu yang lagi menjadi tiap watak. Cikgu Biskut tu yang leading actress kan. Kenapa panggil gitu wei. Ada drama dia lain ke. Aku start suka dia masa kat Pasta.

Bibie Karim said...

Dzuli: Aku memang tengok ni semata DO Exo haha. Tapi xsangka sangkut sekali ngan jalan cerita. And the hero haha. My Love tu aku layan lompat2 gak tapi aku xpernah miss scene Song Yi menjadi bengong tu.

Bibie Karim said...

Aza: Aku haritu fokus scenes yang ada DO je. Xde nak tengok whole drama. Sekali ter-repeat lak. Terus jatuh chenta. Angau pun bermula. Siap korek semua cerita lama si In Sung tu ha. Giler ah sekarang ni xterbendung gelora di jiwa bahahaha.

Bibie Karim said...

MS: Angau aku ko dah boleh bayang kan. Kronik! Haha sanggup tu korek lagi 2D1N. Dia kalau dalam RM aku xtau lah macamana keadaan nye. Mau aku pause tiap scene ada muka dia haha.

Bibie Karim said...

niL: Aku ni kes nak mengimbau kenangan lakonan si DO. Tu yang tengok lagi sekali. Xsangka jatuh tersungkur. Parah giler.

Radin Fadli said...

Wah ada Kwangsoo! Saya tengah layan Girl who can see smells, kelakar juga cerita dia hehehe

Muhammad Khairuddin Lim said...

tersungkur....

anakomak said...

Alamakk bila tgk heroin dia .. erkk kurengg sket.. btw drama ni tayang kt tb mana?

Jari Manis said...

bila baca tajuk entri ni terus laju je tangan ni klik :-)

same to me Bie...tgk 2-3 ep dulu pastu jump to the final...kalau rasa best baru tgk the whole story..tapi jahatnya satu je...sblum tgk drama tu ...check dulu lead actor and actress tu hensem dan cantik tak..ahahaha..

tapi drama ni mmg tak tgk lagi..lepas baca review ni ..rasa nk layan jugak lah sbb suka tgk In Sung berlakon

Jea Mohamad said...

Ini yang kita panggil penyakit kronik!

liza said...

nama tajuk biscuit teacher & star candy...gitu lah lbh kurang....citer ni dia belakon dgn gong yoo..thn 2005/2006 kot

hahahaha aku ni terjebak dgn kdrama dah berabad....semua cd beli (time tu dvd blm ada). ada dua org pembekal sah cd2 yg copy (dari forum cari). skrg ni layan streaming jer....takder duit dah nak beli cd..

hahahahahaha

Bibie Karim said...

Radin: Aah ada Kwang Soo, jadi sangat lakonan dia. Tengok ah. Sensory Couple tu pun saya layan sekarang. Lawak kan.

Abang MKL: Payah nak bangun balik ni hahaha.

Ako: Aku tengok kat utube je. Heroin dia aku suka juga sebab dia kalau berlakon memang best. Nangis pun sungguh2, biar muka buruk.

Bibie Karim said...

JM: Bb xtengok sangat hero heroin hensem lawa ke x ni. Janji jalan cerita best. Tapi kalau ada yang boleh buat cuci mata, harus lah bonus!! Gi lah layan seepisod-dua manatau menawan hati.

Jea: Nah cermin! LOL!!

Liza: Gigih aku google cikgu biskut tu. Gong Yoo tu best friend boyfriend (In Sung) aku. Hahaha. Aku dulu xmampu nak beli cd ko. Tabah tunggu depan tv untuk drama Autumn in My Heart tu. Dahlah dalam Mandarin. Pastu sometimes subtitle nan hado. Sekarang ni zaman moden, duit beli cd boleh guna untuk top up beli flight tix gitu.

liza said...

Kan.... mandarin pun mandarin laaa....janji citer korea....
Yer betul sgt...sbb asik duk beli tiket gi jln2 tu yg dah lupa hobi lama...

Jea Mohamad said...

hahaha correction

penyakit berjangkit!

BIBIE KARIM said...

Jea: Dan2 ko tukar ayat komen kan. Hahaha berjangkit sangat ni. Parah & kronik.

kay dolce said...

Bie suka DO ke? Layan EXO ke?! 2, 3 bulan ni saya suka Kai ♡♡♡ (walaupun entry drama, saya hanya nampak perkataan EXO jer *____*)

BIBIE KARIM said...

Kay: Sebenarnya rambang mata. Memula tu suka Lay. Lepas tu nampak Kai menari, terus beralih ke dia. Pastu dengar suara DO, haruslah jatuh chenta terus. Tapi on top semua tu, Baekhyun Kkaeb Song tu merajai carta hahaha.

kay dolce said...

Hihi route kita hampir sama, saya first suka Chen - Baekhyun - Lay - Kai. Dulu kan ada 12 org, saya mula2 siap rotate seorang sebulan.

Ahh Baekhyun super cute kan? Tapi saya adalah fangirl yang busuk, terus merajuk lepas tau dia dengan Taeyeon tuh hihi

BIBIE KARIM said...

Kay: Ha lupa nak cakap. Nama dah ala Kai tu. Elok la parking je minat kat Kai. Hahaha fangirl busuk eh. Saya ok je dia ngan Taeyeon tapi kalau In Sung ni saya xtau lagi reaksi.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑