3 February 2015

Wonderful Feb - Back to reality!

Assalamualaikum

January has been extra great to me! Alhamdulillah both trips went well. And now I'm back to reality. No more holidays. Luckily semester break isn't over yet. I still have two more weeks to get myself ready to embrace the word 'work'. Hwaiting!

I won't be updating my recent trips for now. So, aku belanja few pictures first. Mau scribble ni kena ambil mood juga. Kan?

18 January 2015 - 26 January 2015
South Korea
# Sallim-dong, Seoul
Betul bernasib baik rombongan kali ni as it snowed on the first day we arrived. Syukur! 
 
# Everland. Yongin
Le familia. Last year I didn't get to go near this castle sebab hilang mood lepas camera jatuh gedebuk atas lantai masa aku tengah excited berlari mau tengok lampu lip lap. This year, I was being extra careful. Takut pisang berbuah dua kali.
# Nami Island, Gangwon
Alhamdulillah! Bunda finally jejak sini. Snow-covered ground lagi. 
# Gangchon Rail Park, Gangchon 
And yes, berjaya dera paha + betis! Mengayuh nearly 8.2km for one + half hour. Sungguh aku berdendang ayat rungutan sepanjang journey.
28 January 2015 - 31 January 2015
Cambodia
# War Museum, Siem Reap
The same ahli rombongan pi Japan last April. 
# Angkor Wat, Siem Reap
Mission accomplished! Memang antara tujuan utama pi Cambodia.
# Choeung Ek Killing Field, Phnom Penh
Selama ni tengok gambar orang or baca from the internet. This time, aku jejak sendiri. Seribu satu perasaan masa visit tempat ni.
# Royal Palace, Phnom Penh
Ahamdulillah. Berjaya jejak South Korea with my family. And Cambodia with my Chasing Sakura ladies. Pulun habis lah kunun cuti yang ada. Tanpa fikir poket yang semakin koyak. Sobs.

I arrived Malaysia last Saturday morning. And went back to Double K city last night. Flu & fever berjaya mengawal sistem. Congratulations Bie!

eryantierdabdulkarim

Categories: , , , , ,

26 hollered!:

Cheq Sue said...

tiba tiba terjeles dengan bibie karim. aummmmmm.........

DJ said...

yeay kaklong dah balik....untung laaa ada lagi 2minggu cuti...leh jalan2 sabah plak....hehehehe

Nana Rjay said...

Congrats! and welcome back to the reality, hihihi...

John | Kaki Berangan said...

wah wahhhh baru january dah 2 trips ye ko bie. semoga lg 11 bulan berjaya diharungi dgn moment2 yg indah dan mencabar. ewaaah!

dzuchan said...

*tepuk2...* tahniah
masa ko dok post2 pasal korea, aku jelly sikit je
bila ko post pasal siem reap and pnom penh, ok..aku jelly banyak haha...

Bibie Karim said...

CheqSue: Hahaha tetiba kan muncul rasa jeles tu.

DJ: Xleh jalanjalan round Sabah sebab kena buat kerja pending. Sobs. Tayang muka kat imigresen je lepas ni, nak urus pasport pekerja aku.

Bibie Karim said...

Nana: Thanks. Hihi jadi pemalas ni kalau baru lepas balik.

John: Huntonglah nak pulun guna semua cuti yang ada. Insha Allah. Ewah ucapan ko kan. Indah & mencabar gitu.

Dzuli: Ada eh level jelly. Tapi serius wei aku suka Cambodia. Despiter berhabuk & berdebu.

Jari Manis said...

Bie!! lama tul tak jengah sini...welcome home..2 trip dalam 1 bulan..kalau keje Gomen jgn mimpi lah leh buat trip camni..BOS bukan setakat jeling je..CUTI x LULUS huhhu..tak pe..take your rest..ofcoz menantikan stori dari mu..

psst : byk lagi entri yg JM perlu Qado' nih

Muhammad Khairuddin Lim said...

Korea memang darah daging anda...cuma muka tak korea je...

Lady Dreamer said...

Aku sikit lagi mo pengsan tengok ko balik kampung lagi.. Syoknya bungkus dua tempat terus awal tahun ni. wish you having more great trip to comes in this 2015 Bie!!

Bibie Karim said...

JM: Haha pulun je 2 negara tapi xlama mana pun. Cuti ada lagi ni tapi poket dah koyak. So duk lah rumah dediam kan.

Abang MKL: Bahahaha xbaik tau. Muka x Korea xpe, hati tetap Korea. Gitu.

LD: Awal tahun tetiba jadi bengong. Balik dari Cambodia terus flat. Demam & flu. Padan muka x sedar diri lagi kan. Thanks for ur wish. Same goes to u! More fun trips for us this year.

Miss Nazla said...

dah cepat cari mood update blog. aku kebosanan~~

budak kampung said...

Silalah update dengan cepat selepas hilang demam. Aku tertunggu-tunggu bila ko nak balik dari main snow ni.

Bibie Karim said...

Nazla: Dan-dan kan ko jadikan aku platform untuk menghindar bosan hahahaha.

Farikica said...

4 days aje for both siem reap n phnom penh? Gigih tu... x letih ke?

Bibie Karim said...

Farikica: Actually 3 full days je. 31 Jan awal pagi dah balik Msia. Sangat gigih kan hahaha dah lah baru balik dari Korea. Tapi memang aku enjoyed Cambodia. Letih gakler tu yang sampai demam last day. Gagahkan juga.

Mrs. A said...

Salam kenal.
Blogwalking sini....

Bibie Karim said...

MrsA: Salam kenal juga. Thanks sudi singgah.

nana tron said...

duduk rehat2 kan urat sendi ya Bie..maklumlah dua trip skali harung. kerlasss kau punya pembukaan tahun baru. hehe.

cambodia halal place eh. jgn lupa. nak nak skali yg kau dok makan bersimpuh tu. ayu raudhah sungguh. hehe

zaraab said...

Oiitttt!Ada orang dah tukar layout blog! Sempoi lar. Btw, selamba je trip back to back. Tabik lar! Nak melawat tanah jajahan kat Borneo tue pun tuan tanah tak der.

Bibie Karim said...

NanaTron: Kerlas sangat. Nak bercoti lagi pasni, aku macam dah ketar nak buka mulut haha. Balik je terus demam wei. Penangan sangat.

Ok nanti aku share apa2 yang patut. Termasuklah tempat aku menjadi Ayu tu. Choi sangat kan, ada orang ingat aku ayu lemah lembut. Lemas tulang aku dengar.

Bibie Karim said...

Zara: Hihi aritu tukar untuk ubah angin. Aku suka tengok layout ko. Wordpress banyak layout kreatif. Ha tulah ralat gak xdapat jumpa ko kat tanah Borneo. Ingat haritu sempat lah. Nextime insha Allah.

Scdha Sein said...

Cepat sambung citer Korea... Kasi aku tips banyak2 skit...
* Dasar pemalas nak study! Keje aku ngopi paste... Ha Ha Ha...

Bibie Karim said...

SS: Hahaha kali ni pegi ahli rombongan adalah ramai so aku banyak repeat tempat aku dah gi.

CT Humairah said...

adus Kak Bibie kasi teasers.. meruntun hatiku hehehe.. semoga mood nak update cepat2 tiba eh eh..

Bibie Karim said...

CT: Hihi dah start blog yang balik kampong trip. Cambodia right after tu. Hahaha haraplah senantiasa rajin.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑