31 December 2014

Wonderful Dec - Annyeong 2015!

Assalamualaikum.

Another year is passing by. And a brand new is arriving soon. We're gonna start 2015 with 365 blank pages & I pray to be able to write something on each of the page. Insha Allah.

Personally, 2014 has been a great combination of bitter sweet journey for me. I successfully accomplished some of the resolutions I set up for myself earlier this year. Alhamdulillah. Although some of them needed to be brought forward to 2015; I will try harder to achieved them. With Allah's will that is. 

I've been given the opportunity to visit few countries during four different seasons. I managed to spent winter in South Korea earlier this year. In fact, I celebrated the first day of 2014 in Seoul. Never expected that to happened. I went to Japan for spring & witnessed by myself the glorious cherry-and-sakura blossom. I was in Thailand during the super hot summer season. One of the most challenging trip for me because I have to deal with the raging temperature. 

Yet, the most memorable trip was the last vacation of the year. Autumn trip to South Korea. It has always been my dream to witnessed the vibrant colours of autumn foliage in South Korea. But there were just too many dramas prior the trip; even after purchasing my flight ticket. I honestly didn't think I was gonna realize it. But I did! Alhamdulillah. 

I'm also blessed for the many beautiful souls that came entering my life this year. While I have never met most of them in person; I somehow know the friendship is worth keeping. I hope this friendship will remained until the end of time; albeit being 'virtual'. It would have been sweeter if we could meet in real life. Soon, perhaps?


Happy stories aside. My family is tested with the departure of my beloved uncle; last June. A few months before Ramadhan. Up to this moment, we still miss him. That very pain of losing someone dear will forever stay in our heart. Life has to move on despite how afflictive the process is. So they say.

My beloved country; Malaysia is not exempted from being tested. Numbers of mishaps, heartbreaking & devastating events befell us this year, I pray 2015 promises something beautiful to all of us. Looking forward for a good new change(s)!

Happy new year peeps! 

"Semoga kita semua akan lebih istiqamah dalam mencari redha Nya; dalam meraih 'perhatian' Nya. Semoga ktia dikurniakan kesihatan yang baik supaya dapat meneruskan ibadat. Semoga hati kita sentiasa mahu merendah diri; tidak kedekut berkongsi ilmu & sentiasa mahu memperbaiki diri."

eryantierdabdulkarim

Categories:

46 hollered!:

Jari Manis said...

lama x singgah sini ingatkan salah blog tadi :-)

Jari Manis said...

Selamat tahun baru Bie..maybe tahun depan lebih ceria dari tahun ini..marilah kita sama2 hadapi dugaan dan rintangan yg bakal datang dengan penuh sabar dan tabah ye

mrs.smile said...

first! uiks dah lama tak masuk blog tak sangka rumah ko dah lain! penthouse kah?? hehehe

second! tercari cari kat mana mau komen..hmm sengal dah menjemput aku kembali

third! eeem aku nak terasa dalam entry ko boleh? rasa mcm ada portion aku kat situ..sipi2 jer

last! selamat tahun baru sahabat!

Saffuan Jaffar said...

Syoknya dapat pergi korea time winter, japan time spring...

moga banyak kenangan indah akan mewarnai tahun 2015... selamat tahun baru!!!

budak kampung said...

Happy New Year & wish you a brighter 2015

zarulfarhana said...

selamat tahun baru

Sophiesm said...

we are all saddened by the recent news.. i as well hoping 2015 would be a better year.

really love your current template. yg dulu pun okey juga (template sbnrnya xla penting btul yg penting isi hehe) but i like this much more.. easy to navigate, big fonts.

happy new year bie. errrr sorry maybe i should start to call you kakak. mati2 ingatkan around the same age.. (- -")

dzuchan said...

happy new year..
macam tak percaya je 2014 dah habis..huhuu

Norharyani Sanusi said...

Selamat Tahun Baru 2015 bie...

Bah, nnt kita try arrange masa jumpa face-to-face!hihihi

BIBIE KARIM said...

JM: Hihi tulah Bb redecorate rumah sepanjang 11 hari JM berkelana tu. Selamat tahun baru juga untuk JM. Semoga apa yang dihajati, akan termakbul insha Allah, amin.

BIBIE KARIM said...

MS: Ha kan! Penthouse terus gelaran ko bagi eh. Kenapa x up jadi banglo wei. Memang sengal kan, dah masuk penthouse pastu xjumpa pintu nak diketuk lak. Sepuk kang. Eh perlu terasa di situ ye. Anda antara jiwa2 nan indah tu.

Selamat Tahun Baru sahabat! Terima kasih sebab sudi jadi sahabat aku. Hihi emo tetiba kan.

BIBIE KARIM said...

Saffuan: Alhamdulillah, Allah bagi peluang tu kat saya. Insha Allah, terima kasih atas doa awak. Selamat tahun baru juga. Jom warnai 2015 dengan warna yang berbeza.

Siti: Thanks! Same goes to u. Thanks sebab rajin tanya khabar hihi. Jom panjangkan langkah menhayati keindahan bumi Allah.

BIBIE KARIM said...

Zarul: Selamat tahun baru juga.

Fina: Berdrama juga tu sebelum current template ni menjadi. Tiba2 semua contents hilang, tinggal header jak. Aku paling suka blog ko, sebab kaler dia so the tenang! Happy new year juga. Hmm, janganlah berkakak2 terus bermaluan di situ. Mana ko dapat teka umur aku ni.

BIBIE KARIM said...

Dzuli: Ha tu lah kan. Macam baru je semalam aku duk join Seoulites celebrate 2014 depan Jongno Tower. Motif sangat nak sebut kan. Hahaha sila redha kepoyoan aku. Selamat tahun baru! Insha Allah tahun depan kita berjumpa gitu.

Yanie: Happy new year! Bah datang jak ko ums kalau senang bah. Aku ni kesusahan sikit mau lunch di luar bagai.

Muhammad Khairuddin Lim said...

semoga 2015 bertambah baik

Bibie Karim said...

Abang MKL: Terima kasih. Ucapan yang sama untuk Abang.

DJ said...

Untung laaa kann 4 musim setahun...untung laaaa....hahaha
happy new year beb...sabo2 xlama lg dpr le jupe peminay tuuu

Zilla said...

happy new year, bie...aku nak tgk 2015 ne berapa kali ko pulang ke kg halaman hehehe..

An said...

Amin..semoga 2015 bring us more happiness & success..InsyaAllah.

Lucky meet ur blog this year..syok baca. Keep writting beb! 😊😊😊

Bibie Karim said...

DJ: Alhamdulillah, rezeki datang tanpa diduga. Huntung gak orang celebrate NY kat GC nun. Siap muka terbakau2 ha.

Ok counting days untuk berjumpa feminat. Jangan lupa bawa kipas haha.

Bibie Karim said...

Zilla: Happy new year! Haha tahun ni insha Allah pulang 2x je. Nak kumpul duit gi tempat lain pula.

Bibie Karim said...

An: Insha Allah, amin. Happy new year to u too. Hope it brings success to ur endeavours.

Thanks for dropping by. Baca ue entries pasal NZ dah teruja. U too keep writing.

luna paris said...

selamat tahun baru jugak... kejap je lagi 6 jam dah nak masuk 2 jan kan.. =)

Bibie Karim said...

Luna: Kan. Xmenyempat nyempat je 2 Jan nak menjenguk.

Scdha Sein said...

Hepi new yearrrr!

Bibie Karim said...

SS: Happy new year juga. Nak coklat.

Lady Dreamer said...

Happy New Year 2015 Bie!!
Cantik giler wajah baru blog:)
Maga tahun baru membawa lebih kegembiraan dan kebahagiaan kepada kita semua:)

Nana Rjay said...

Hi Bie, happy new year to you :) In Syaa Allah, nanti singgah2 di cafe UMS tu...hopefully guard sana sporting, hehehe...

syieda said...

Hmm mm. ..
Saya berkawan dgn retis rupanya....
selamat tahun baru babe!

Bibie Karim said...

LD: Happy bew year to u too. Insha Allah, amin amin. Same goes to u. Semoga sentiasa sihat & murah rezeki. Blog wajah baru sempena nak masuk 2015.

Bibie Karim said...

Nana: Happy new year beb. Bah kalah singgah roger2 lah aku ah. Manatau aku sibuk urusan di luar, kununs. Guard ok tu kalau ko cakap mau pi cafe, makan. Haha.

Bibie Karim said...

Syieda: Ada orang nak naik umur esok! Happy new year beb. Retis sangat katanye. Nak fengsan.

Miss Nazla said...

Happy new year eonnie!!

nana tron said...

omg makin cute blog layout saling tak tumpah cute macam tuan tanah ! *aaa nampak tak bodek disituh ?


Selamat Tahun Baru 2015..
sorry baru la ni dpt blog walking..
bz nak mamps..

banyak citer tertinggal ketapi..
tapi apa aku nak cakap..
teruskan menulis dan bertravel..
hope to c you in person Bie :)
mungkin dalam travel trip ! hehe daa~

Bibie Karim said...

Naz: Dan2 eonnie kan. Cis bedebas.

Bibie Karim said...

Nana: Hokey! Pasni aku beli ko something yang comel juga. Bodekan diterima demi Elsa.

Happy new year babe! Xpe x blogwalking ke apa, ko tau aku tau. Update je kat fb. Mensebok adalah aku.

Insha Allah akan teruskan menulis, terapi stress terbaik ok. And yes, I hope to see u in person too. Over tea pun ok tau. Hugskisses Elsa.

Radin Fadli said...

Happy new year bie! Seronoknya orang tu nak balik kampung. NAK ikut!!!!!! Kim salam dekat snow!

Bibie Karim said...

RF: Happy 2015 Radin! Hihi seronok. Walau bukan first trip, tapi tetap dup dap tau. Jom jom next time kita balik sesama.

niL said...

Eh, aku ingatkan salah rumah tadi..
Ada special column... 'My Superman'???
Perghhhh!

Anw, Happy New Year Miss Bibie yang voguedabommmm nih. Semoga kite ada peluang utk travel sama2 after dis! :-)

Bibie Karim said...

NiL: Bahahaha katanye rumah tahun baru. Hampas sangat. My Superman tu dah lama ada...cuma ahli dalam tu dah bertambah. Auwm.

Happy new year! Ko x habis lagi dengan kebabom tu kan. Aku doa gak semoga dapat travel bersama nanti. Insha Allah.

PuTrImaRyam said...

suka stail baru blog ko ni Bie....simple...kemas

Farikica said...

Happy new year bibie...(errr..blm terlmbt eh?) May 2015 bring the best memories 4 us all... no more mishaps n misfortunes.. insyaallah!

BIBIE KARIM said...

PutriMaryam: Hihi aku pun kesukaan tengok. Xserabut macam tu ari. Ada dorang cakap lagi senang mau akses. And tinggal komen kunun.

Farikica: Happy new year! Wish tu valid till CNY kot hahaha. Insha Allah, amin amin to all ur du'as.

Rose Azadir said...

Salam kenal, saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. ...tq :)

Ernie Khairina said...

sempat lagi deco blog ah. happy new year!

BIBIE KARIM said...

RA: Thanks sudi singgah sini.

Ernie: Hihi tu ari lagi ni, sempena tukar tahun bilang. Happy new year too! Lets cipta more 'dreams' together.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑