2 December 2014

Drama Dec - Fake Account!

Assalamualaikum.

Pfft! Annoying gila! Ingatkan lepas kes 'pregnant' haritu, tidak akan wujud lagi kes lain. Kenapalah perlu wujud manusia yang berstatus identity-theft ni! 

I received this shocking thing (pic below) early in the morning. Sangat bagus untuk aku yang half-awaken tadi. Terus buntang mata! Terus cakap dalam hati...

"Ramai betul orang gila zaman serba canggih ni."

That guy is a friend of my friend. To be precise, he is her cousin's ex husband. So to make it short, lelaki tu exist. Bukan fake. 
Tapi bijak melantun-lantun sebab sanggup buat statement first & second wife. Publicly?!! 

First, dia buat collage cinta-tiga-segi as his profile picture. *muntah hijau*

Second, I found out someone steal my pictures & buat fake account. Using the name Seindah Sakura. Mentang-mentang aku pi tengok sakura haritu, terus guna gambar aku jadi cover picture. Mampu? Pastu siap ada account lain yang back up 'kewujudan' si Sakura Lembu ni. 

Third, benda paling aku risau! Sekarang ni kes simbah asid, kelar muka, kerat badan manusia etc etc sangat sangat TRENDING di Malaysia. Scary ok, sangat scary! Buatnya orang yang guna gambar aku tu tinggal komen ndak senonoh or buat benda bingai di fb orang, yang bakal terima habuan adalah aku! 

My assumption. Si Sakura Lembu ni tabur ayat baik sama this guy. Then this guy ter'jatuh-bijak' sama si Sakura Lembu. Sampai sanggup buat collage gitu...memang ternyata lah kan bijak melantun-lantun.

Mula-mula tu aku assumed that guy jatuh-bijak di alam fantasi jak. Turned out...terlebih bijak melantun sampai keluar dari bumi! Siap menipu! My friend; who first recognized my picture in that guy's profile picture commented on the picture. She asked him whether if it's true. And she also stated that she knows me. Not long after that, the guy replied. 
Epic...totally epic!
And stop replying when my friend provoked him more. Super rib-ticling replies! Epic lies I've ever encountered my entire life! So, I am now a doctor?!! Working at a government hospital somemore? Ouh please, humour me more! U must be a dead meat by now if u really have met my brothers. 

Funny part when my friend asked me whether the Seindah Sakura lady is me. Kot dia ingat aku saja buat 2nd account as to hide the 'fact' that I'm dating someone. Pastu ala2 kantoi because she found out about it. Lawak of the century betul! 

We sure do not know what these people are capable of doing. People like Seindah Sakura is a poison in this society. Seriously! I just couldn't imagine how pathetic her life is up to the point she have to pretend to be someone else. Such a shame!
PLEASE HELP ME to report this fake account. HERE is the link of her fake profile.
The greatest imposter! Gigih kan dia upload semua gambar aku yang cuti-cuti over-the-sea. Kerlas sangat life dia ni.
Like, seriously? Mum??!?! Muntah hijau lagi sekali.
Once again...PLEASE HELP ME to report this fake account. HERE is the link to her fake profile.

UPDATE: 

Alhamdulillah! Thanks to those who have helped me report! Facebook has removed the fake account! Hopefully lepas ni tiada lagi kes macam ni jadi sama aku. Paling bikin takut!

eryantierdabdulkarim

Categories:

44 hollered!:

Azra said...

Wahh nampaknye aku kene panggil ko Doc lah skang ehh?? hehehe

okeh joke aside, seriously this is scary ... gile sangat minah yg buat fake account ni... siap upload segala gambar2 lagik... mental to the max!!! Bie, probably ko need to tone down a bit kot.. lay low for a while ... eemm police report perhaps?? eehh valid ke wat police report for something like this yer?

kizzy t.fauzi said...

uik sandi tahap gaban sudah kes ko ni er..bgs ko repot polis ...

Den said...

gilaaaa!!rajin nau copy semua bagai buat akaun fake

BIBIE KARIM said...

Azra: Ha doktor potong ayam! Tu terlebih layak kalau aku. Scary kan beb. Maybe memang kena buat macam ko suggest tu ah. Lay low. Kang nak atur balik setting fb aku. Specially friend list. Dah buat report tadi, tapi polis sendiri cakap benda ni banyak kali dah jadi. Xpelah janji aku buat apa yang patut, apa2 hal x diingini nanti senang sikit nak urus kan.

niL said...

Hai Doctor! Saya sakit jantung baca entry ni doctor!

Aper ke giler kah manusia-manusia itu semua jadi stalker yg tak bergaji. Mental! Scary wooohh!

Bini no 2????? Hrm...
Ok gak, kurang sikit pesaing gue dengan Kim Tan!
Hahahahhaaa...

Btw, aku mmg scary yg amat! Ko da report dah ke?

BIBIE KARIM said...

Kizzy: Ya sudah beb.

BIBIE KARIM said...

Den: Memang orang xde life. Banyak masa terluang buat keja bangang.

BIBIE KARIM said...

niL: Doktor potong ayam please. Ko sakit jantung, aku rasa nak terhenti jap jantung aku masa nampak benda ni tadi.

Memang manusia sekarang ramai xde keja berfaedah. Kot nak lagho sangat sila lah layan Kpop ke Kdrama ke kan. Xde menyusahkan sesape. Bini sangat wei. Ko cer imagine buatnya si Sakura tu mengayat laki orang yang bini macam singa. X ke mampus aku tetiba orang ajak tarik rambut kat tepi jalan.

Bengong Kim Tan gak ko up. Aku rela berebut secara aktif dengan ko dari jadi bini no 2 laki tu. Scary!! Aku dah report tadi. Cuma tulah banyak dah kes macam ni polis pun dah xtau nal buat apa.

HiDayah said...

Ok ini mmg tak boleh blah punya orang..banyak masa dia and get a life!

Cheq Sue said...

Uiksss Bie... igtkan citer dalam drama aje. Menakutkan nih... mesti buat sesuatu... tak terfikir dek akal la..

BIBIE KARIM said...

Hidayah: Lawak sungguh nak cilok gambar yang aku bercuti obersi je.

BIBIE KARIM said...

CheqSue: Ini cerita betul huhuhu. Kot layak masuk bertanding anugerah filem ok gak kan. Kita yang akal ala bijak kuasaempat ni memang xdapat tanding akal bijak kuasakuda diorang CheqSue.

Scdha Sein said...

Baru aku tahu selama ni ko orang Pasir Mas!!! Kah Kah Kah... Moh kecek Klante mekkkk!! He He He... Adeiiii....

Supermeng Malaya said...

kah kah kah. aku nak gelak jer..x semena mena jadi madu orang. tapi jadi doctor oke la tu.

tapi gila kentang org cam ni...

sian ko bk. selalu jadi mangsa.. moga org tu cepat sembuh dari sakit mental dia

DJ said...

Ape kes la ni...xde life btol laaa...ada tu aku pnh tgk copy blog org lg tau.sejibik2...gler lahhh...kesian org cenggini laa...

BIBIE KARIM said...

SS: Loh baru tau ko? Ore Kelate oghi ni.

BIBIE KARIM said...

Meng: Sila laj gelak ke atas semua 'fakta' berikut. Tadi mental aku bercelaru lepas dapat tau benda ni. Too many what ifs. Risau somemore. Tapi bila baca reply dia kat kawan aku, berdekeh aku gelak. Tetiba jadi dokter ko!!!

BIBIE KARIM said...

DJ: Ha yang copy paste blog orang tu pun aku pernah jumpa. Kesian betul kan orang macmm ni. Betul2 xde life.

syieda said...

Ni menunjukkan ko sgt hot okies!

Nana Rjay said...

Bahaya betul skrg ni, mau upload gambar pun nda selamat sudah :( ko setting privacy ur pictures diFB tu jgn kasi public view.

nyza said...

bie,
Si bingai AZIAN GIE tu pun bingai sekampung...klu die kenal SEINDAH SAKURA..dh tentu la cam muka kan???ke AZIAN GIE tu sengal jugak??
siap tny keje bile la? duk umah mana la??....eee pelik betul aku manusia zaman skrg..makin BODOH

Scdha Sein said...

Seindah Sakura tu macam tajuk drama... Sekali imbas ko ada skit2 la macam Fasha Sandha... Tapi hero tu.... Sejuta kali pandang tak macam Fahrin Ahmad pon... Macam hero tamil je... He He He...

Jea Mohamad said...

skeri ya amat!

ko tak pegi carut kat wall dia ke?

BIBIE KARIM said...

Syieda: Hot sangat sarung boots sampai nak ambik masa 10 minit untuk pakai kan. Safe flight eh beb. Have fun!

BIBIE KARIM said...

Nana: Memang bukan public bah tu. Tapi sometimes bila fb upgrade system ada few albums lama jadi public. Tu gambar dia ambil tu kebanyakkan dari album lama. Sedih ba perangai orang sekarang. Macam hampagas.

BIBIE KARIM said...

Nyza: Ha tula pasal. Aku buka gak acc Azian tu tadi. Nak je aku message tanya tapi xmustahil gak kalau tu pun fake acc si Sakura tu buat. Gambar dia cilok dari sape ntah, just to make it real.

BIBIE KARIM said...

SS: Bongok ah tengah2 malam buat aku gelak macam kambing! Sibaik ko puji aku macam Fasha walau aku lagi suka kalau ko puji aku macam retis Korea. Hahaha.

Farikica said...

mcm2 hal skrg ni... yg heran tu, knp nak guna2 gmbr org.. gunalah gmbr sendiri... aishh... simpati dengan u bibie... u comei sngat, berkenan org tu kat u...;)

Radin Fadli said...

hello seindah sakura. Inspirasi dari project mengjar sakura lah agaknya. Nanti sakit boleh minta MC dari bibie, eh seindah sakura. HEHEHE. Apa motif entah orang macam ni wujud dengan mencuri identiti orang. Memang tak ada kerja sangat agaknya

dzuchan said...

Ya Ampun....seriously diorang ni..
sorry la bibie, nak gelak sikit pun ada sebab kegigihan dia mencilok gambar2 ko...ni betul2 punya stalker/admirer/psiko ke hape.

sila report ek & stay safe tau..

*taraf artis dah ko ni bila ada org sampai buat fake acc. hehe*

BIBIE KARIM said...

Jea: Xleh tinggal jejak kat wall. So aku tinggal nota cinta secara private message. FB dah removed pun fake acc tu.

BIBIE KARIM said...

Farikica: Kan kenapa nak kena guna gambar orang. Sendiri ada muka Allah kurniakan. Comei sangat rasa nak pengsan hahaha.

BIBIE KARIM said...

Radin: Inspirasi yang salah kot dia ni hahaha. Tahap doktor dah ni, tetiba xpernah2 amik Medic kan terus je dapat gelaran Dr. Cis sangat. Motif orang macam ni nak berlagak xkena tempat kot. Banyak sangat masa nak menggodek.

BIBIE KARIM said...

Dzuchan: Jom gelak bersama. Aku xlarat tu bila dia duk cilok gambar lama, pastu semua bajet nak yang kat obersi je. Motif kan. Saiko level bingai piang ni. Susah nak letak kategori mana.

Dah report polis semalam. Fb pun sudah. Pagi tadi tengok email, fb dah removed acc tu. Syukur ah.

Retis sangat! Aku pun pelik. Suka sangat ke aku cari glamor kat web ni. Malu ok, malu.

Miss Nazla said...

Dari preggy lady ke Dr Sakura. Glemer ko weiii. tp paling bengang pandai dia pilih gambar2 melancong je. menampakkan hidup yang super senang lenang. Padahal dia tak tau disebalik setiap cuti ko punya drama hahaha

BIBIE KARIM said...

Naz: Harap benda ni stop kat sini. Cukup lah gelaran yang dua tu kan. Xmau la gila glamour sangat. Senang lenang katanye. Dia mana nak amik tau aku punya drama tu semua. Kalau dapat jumpa in real life, nak juga aku duku seround dua kepala budak Sakura ni. Bagi betul sikit apa yang senget.

budak kampung said...

Woo. dasyatnya Bie. Aku tergamam baca. First time kawan Malaysia aku kena. Nasib baik kawan ko nampak.

Muhammad Khairuddin Lim said...

Ini menunjukkan anda ramai peminat..you mesti disukai oleh orang gila...

BIBIE KARIM said...

Siti: Orang xde life memang macam ni. Laki tu dah blocked aku. Tau takut kan kalau aku jejak dia.

BIBIE KARIM said...

Abang MKL: Sedih tau ayat. Hanya orang gila yang suka ke? Sobs.

luna paris said...

baru bace.. uiks! saba jela.. naseb dah satlekan.. jangan die wat lagi pasni sudahlaa... >.<

BIBIE KARIM said...

LunaParis: Scary kan. Alhamdulillah dah settle. Tapi gambar akak kat profile 'kawan2' Minah Sakura tu still ada. Laki tu lak siap blocked akak sekarang. Giler kan.

Jari Manis said...

ishh...dorang ni dh x de keje lain ke hah..ambil pic org create fake account pastu upload sana sini...risau pulak JM letak gambar muka sendiri dalam FB dan blog..mcm2 org oleh buat skrg ni..

BIBIE KARIM said...

JM: Ni je lah kot kerja diorang mampu buat kan. Acc tu dah tutup tapi yang menyamar jadi kazen & bff budak Sakura tu still aktif lagi.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑