24 November 2014

Wonderful Nov - Makan Makan with the Ladies

Assalamualaikum.

Yesterday ada small makan2 with my childhood friends. Supposedly ada 7 orang yang join but 2 of them terpaksa tarik diri saat akhir due to personal commitment. Gitu! Daia busy angkat barang pindah rumah, while Finiey kena hantar anak pi kelas pinano.

Ended up, only kami berlima yang sempat ngedate. It's been a while since we last gathered like this. Jangan cakap sebab distance sebab kami yang kerja sekitar KK ni pun jarang jumpa. Aku sama Zai lagilah, satu kawasan. Tapi dalam sebulan, belum tentu terjumpa.
#1 2 Bujangans + 2 preggy mommies.
Pijut (blue tudung) is a teacher in Tawau & she is currently in KK to attend course. Pasal tu ambil peluang untuk berjumpa. Paling susah mau jumpa Cikgu ni.
#2 The three expecting momsies with Yours Truly
Meriah kalendar kami tahun ni & tahun depan. Pijut is due to delivered in Dec, Kizzy (brown tudung) in Apr while Zai (pink tudung) in June. 
#3 Fatmah (black tudung) who is always on the move. Be it work or leisure purpose.
She'll be moving to JB next week. Baru setahun transferred to Kuching, pastu transfer lagi. This time memang bikin jeles. Makin panjang langkah minah ni. Singapore is just a stone away! Mau cuti2 oversea adalah sangat jimat. Aku jeles tahap infinity, sekian.
#4 Our brunch.
We chose Kandi5 Restaurant at Metro Town, Kolombong.  I ordered the restaurant's signature dish "Nasi Ayam Goreng Berlado". Memang sedap. I love the sambal. And harga pun sangat berpatutan. Next time mau bawa Bunda pigi sini, baru boleh buat review ala JJCM versi DJ. *sneeze*

Lepak lama juga kami dalam kedai ni. Nasiblah duduk di bahagian yang air-conditioned kan. Else, memang awal lagi kami cabut. Lepas puas bercerita, sebenarnya more to kesuntukan masa...we headed to the baby shop. Ada orang cari barang baby katanye. 

Alhamdulillah despite our busy life, dapat juga spent time with my besties. We came a long way. Since 1994. They are among the people who watched I grew up. And regardless the ups & downs we each went through in our lives; we chose to stick to each other up to this moment. We might not be able to see each & everyone of us everyday but everytime we meet, we know where to pick things up. I pray for this friendship to last until the end of time. Insha Allah.

To my ladies, thanks for everything! For the comforts, for the advises, for the shoulders...muax!

eryantierdabdulkarim

Categories:

13 hollered!:

Muhammad Khairuddin Lim said...

Ladies... Macam tu nak buat makan-makan dengan men...

Jari Manis said...

Kelas Pinano Bie? hiksss

kalau masing2 dah berkeluarga peluang utk berjumpa dan bersama tu mmg akan terhad kan Bie..like me..mmg dh x ada kawan semasa childhood even kawan waktu belajar U pun dh lama x ngeteh..masing2 ada komitmen

BIBIE KARIM said...

Hihihi. Sila sila.

BIBIE KARIM said...

Aah memang panggil macam tu, bukan sebab typo tau JM.

Masa memang terhad tapi kitorang tetap akan cari masa untuk jumpa. Kat whatsapp hari2 jumpa hahaha. Tapi kena duduk tentang mata baru best.

budak kampung said...

lawa-lawa orang KK ni :)

BIBIE KARIM said...

Siti: Ok nanti kita jumpa aku belanja ko makan. Hahahahahaha.

mrs.smile said...

aku kalau jumpa geng mcm nie harus 5 jam pun tak cukup masa..mulut masing2 mcm bertih tetiba jadi al-jazeera hahaha

bibie..tudung ko cantik! kbai

Lady Dreamer said...

kawak Bie semua cantik-cantik dan manis-manis..

tu jer nak cakap, sekian..:)

Bibie Karim said...

MS: Dalam ramai2 tu, aku lah paling pendiam & pemalu. Sila percaya. Ehem, puji lagi tudung aku cantik? Dah 2x ni. Ok, nanti aku belanja cekelat.

LD: Memang cantik-cantik, manis-manis. Tengok ah diorang berkawan ngan sape. *tunjuk diri* Ok, nah baldi.

CT Humairah said...

seronoknya jumpa kawan kawan lama. CT pun jumpa childhood friend masa ke sarawak ritu. diala bawak jalan. krik krik kan dah 12 tahun tak jumpa. semoga friendship Kak Bibie dengan kawan berkekalan ^^

BIBIE KARIM said...

CT: Best kan, mesti banyak cerita nak dishare. Kitorang hari2 jumpa tapi kkt whatsapp je. Thanks for ur du'a. Akak doa ur fship the same too. And ours as well. Muax.

CT Humairah said...

amin.. eventho kita never meet each other bukan penghalang nak berkawan kan ^^ nah muah muah back..

::EIDA:: said...

semua cantik cantik plus makanan sedap ah lapaaaaaaaaaaa

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑