15 November 2014

What I miss doing...


...catching sunset! It's been a while. It's been eons. Wish I could do this in one of these days. I miss doing what I love & enjoyed doing. I was looking at my albums in the fb & I came across the "Sunset at Tanjung Aru" & "Awan Langit Matahari" albums. Full of memories. 

Yes, I have a severe addiction for sunset. But lately I haven't had the time to enjoy one. Too bad! Perhaps my time management is getting worst. Boohoo! 

Here are some of the pictures I took. To quote my most-heard phrase whenever I see the sun sets "Berdarah mata! Nangis darah!"

Fyi, two of my most favorite spots to catch sunset are from my bedroom & Tanjung Aru. Jom layan gambar! .

My bedroom's window. 


One of my most favorite!

Tanjung Aru beach


This was taken on my way back to Kota Kinabalu from Simpang Mengayau, Kudat.
Apart from sunset...I love taking pictures of the skies formation. And dulu kala bila upload gambar related to awan, aku suka selit ayat bingai. Tripping berpuisi katanya. 
Awan nan hitam. tidak bermakna tiadanya indah.
Lihat saja pelangi itu. Bukan kah ia mampu ukir senyum di wajah yang keruh?
18 Nov 2010
bibierrkarim
 eryantierdabdulkarim

20 hollered!:

Supermeng Malaya said...

indeed KK has the best sunset... kan?

Nana Rjay said...

ehmmm...me too, lama nda pi Tg. Aru beach tu padahal dekat ja pun, huhuhu... but beaches & islands are my fav spot, sanggup kena sunburn yg berbulan2 baru hilang :) but too bad, kawan2 semua takut kena sunburn, thats y no geng for island getaway, hihihi...

syieda said...

Adoiii puitis sgt tuh!

Jari Manis said...

cantik lah hai!!!! sunset mmg x pernah mengecewak...subhanallah...semua ciptaan Allah itu cantik!!..bila nk ngeteh di Tanjung Aru nih

BIBIE KARIM said...

Setuju 200%!! And by that, I rest my case.

BIBIE KARIM said...

I don't mind getting sunburn tapi kalau island getaway, sila jangan taruk harapan aku akan join segala aktiviti involve laut. Cukupla aku jadi orang yang berhibur di tepian pantai. Huhu fobia sikit sama laut ah.

BIBIE KARIM said...

Xleh lawan yang pemuitis sebenar tu.

BIBIE KARIM said...

Memang cantik. Sekarang ni balik rumah dah malam, xsempat nak layan sunset tepi tingkap bilik dah. Apalagi nak gi Tg Aru nun.

niL said...

Beb, gambo 1st amazing!
Me too..lama dah xbuat keje2 tenung langit nih..
Banyak keje lagho tenung drama je..
Apo nak jadi laa dengan den ni

Cheq Sue said...

Superb la bie sunset tu... kalau la dekat2 boleh g feeling2 jugak..

BIBIE KARIM said...

Tenung drama pastu verangan. Memang lagho. Walhal tengok langit tu punyalah banyak pahala kan. Sama la kita.

BIBIE KARIM said...

Jom turun KK. Kita layan sunset together2.

Nana Rjay said...

owhhhhh.... too bad, baru plan mau pi Maldives ni, hehehe....

zila@akulovetravel said...

saya plak agree 300%. I really fall in love with sunset in KK and seafood !!!

BIBIE KARIM said...

Hihi thanks Zila. Bangga ni ada orang jatuh chenta ngan sunset & seafood kat sini. Datang KK lagi roger2 la eh.

Time Traveller said...

Kenapa tetiba few blogger buat post koleksi sunset nie ... hahhaaa.. terus rasa nak kumpul jugak hahaha :D
(sorry lama tak singgah.. busy sket..maklum lah kan hehheheee :P )

BIBIE KARIM said...

Afif: Kebetulan. Tetiba rindu nak membidik sunset katanye. Hihi ye ye difahami awak tu sibuk sekarang. Xpe lama x singgah janji ingat lagi kat kitorang ni.

CT Humairah said...

masa CT ke KK sempat ke karambunai kononya nak tngk sunset.. skali smpai hujan hahaha..

BIBIE KARIM said...

CT: Jauhnye je Karambunai. Kat sana kena tengok keadaan sometimes matahari terbenam belah bukit2 tu, memang xlawa. Gi Tanjung Aru je nextime, confirm x mengecewakan. Unless hujan la haha.

CT Humairah said...

entahla rombongan tu kesana hehehe.. but i love pegi marine park tu kak..!!!! banyak japanese meow meow cuci matooo haaha..

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑