2 August 2014

Wonderful Aug: Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum.

Selamat Hari Raya semua! 
Kosongkosong.
Maaf andai ada ayat or cara aku bercakap/luahkan rasa, menyakitkan hati sesiapa.
Or rasa tersindir, terambil hati.
Maaf kalau terkasar serta terhalus bahasa.
Aku susun sepuluh jari, mohon maaf atas segalanya.
Sama ada sengaja or ndak sengaja. 
Sedar or ndak sedar.

Raya tahun ni rasa a bit hollow dalam family.
Uncle baru jak tinggalkan kami few days before Ramadhan haritu.
Memang terasa sebab selalu first day Raya kami semua akan kumpul.
Adik beradik Bunda memang rapat.
So as the first cousins.
Ndak da istilah berebut balik raya kampung siapa.
Sebab semua pun kahwin orang sekitar jak.

Tahun ni juga aku menjadi sedikit bijak.
Compare to previous years.
Selalu aku memang ndak ambil port part baju raya ni.
Aku jenis lagi seminggu mau raya, baru sibuk cari baju.
Pastu memang jenis rembat selagi sedap di mata, juga di poket.

But based on what happened for the past years, this year I decided to 'ambil peduli'.
Thus, aku beli baju raya months before. 

Last year aku terpacak di post office for few days sebab parcel lambat sampai.
Posmen kunun cakap ndak jumpa address aku. 
Pffft!
This year, semua sampai on time.
Aku siap sempat alter length. 
Almaklumlah kerendangan ndak dapat disangkal.

Cuma satu dress yang telah menjadi pujaan jiwa raga sekian lama.
Sampai few days before raya.
Tu pun aku ndak sangka akan dapat beli.
Considering baju tu laku macam pisang goreng panas.
Luckily my ever beloved bestie went to the shop.
Siap ada sale.
Alhamdulillah.
Termakbul lah impian.
Bestie main peranan besar to make it comes true.

Alhamdulillah.
Masih diberi peluang oleh Allah SWT untuk sambut Aidilfitri.
With families, with friends.
Syukur Ramadhan aku mampu lalui dengan 'sabar'.
Hopefully segala amalan di bulan mulia itu diterima, diredhai Allah SWT.
Mampu jadi kifarah dosa lalu.
Insha Allah, amin. 

Eid Day 1. Memang susah mau make sure everyone ready for the camera. Mau kena train lagi Aunty ni.
The Abdul Karim's.
The cousins. Plus 2 nephews.
Eid Day 3 with the girls in the family. Alhamdulillah...double celebration! A year wiser for Yours Truly.
Selamat Hari Raya once again! Maaf zahir & batin.

Drive safe especially to those yang bakal berjalan jauh. Biar lambat, asal selamat sampai ke destinasi.

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

22 hollered!:

DJ said...

Gigih main pos je beli baju smua...smngat bju raya thn ni yer...hehe selamat hari raya gak bibie!

syieda said...

Selamat hari raya uols..amboii suwiitnya..

Mie said...

Salam Eidul Fitri Bie... maaf zahir batin...

Orga said...

meriah betul family aunti bibie ni...okla semua sporting habis. patutnya ko kekalkan beli baju raya a week before bibie, kalau sebulan awal nanti belum tentu padan. nama je puasa, tapi makan banyak jugak, hehe...

selamat hari raya, maaf zahir batin...

Jari Manis said...

Bie!!!! Jm terkenan dgn baju raya pertama tu, import jauh nampak tempah dari tailor terkena keww unik sgt so sewiit :-)
Samalah jugak bie, Jm pun n minta maaf gak sepanjang perkenalan kita ni mesti ada salah dan silap ye meh sini nk kiss sikit muah :-)

BIBIE KARIM said...

Aku malas nak keluar gi beli. Jammed, pastu terpaksa berpusu dalam crowd. Ngimas gitu. Selamat hari raya juga bakal hos JJCM. Insha Allah, aminnnn.

BIBIE KARIM said...

Selamat hari raya Merengmate. Suwit sangettt.

BIBIE KARIM said...

Salam Aidilfitri juga Mie & family. Maaf zahir batin.

BIBIE KARIM said...

Semua dengan peel masing2 nak bergambar. Bajet retis banyak sangat camera sampai xtau nak pandang satu, Aimi! Hopefully one day Aunty dapat jumpa Aimi.

Hmm aku ni renek je Orga tu yang beli awal, dapat potong if menyapu lantai sangat kain tu. Amazingly tahun ni baju aku longgar, sebab aku sengaja beli saiz besar hahaha. Selamat hari raya Orga.

BIBIE KARIM said...

Hihi tu bukan tempah. Kawan belikan. Design dia unik kan, tu yang Bb terberkenan tapi nak dapat beli direct dari diorang asyiklah sold out. Sibaik last minute diorang tambah stok, kawan gi butik & tolong beli.

Kiss dari jauh juga. Selamat hari raya JM, kosongkosong.

Malicious Mind said...

Salam Aidilfitri. Rindunya beraya di Malaysia!

fayreen mizan said...

Selamat Hari raya, Bie! Alololo sweetnya diaaaaaa... :)

Miss Nazla said...

kalau ada size naz untuk beli online, sah2 akan pilih online juga. hehehe. selamat hari raya bie! kalau turun KL jemput la ke Klang rumah saya :)

niL said...

Slamat Hari Raya Bibie!
Slimnyaa koo!

Aku jeless!

BIBIE KARIM said...

Salam Aidilfitri to u & family too. Xpa next year d Msia sudah kamu beraya. Aku akan attend open house rumah bukit lagi hihi.

BIBIE KARIM said...

Hihi selamat hari raya juga Fayreen. Sweet eh...nak kembang semangkuk lah kejap.

BIBIE KARIM said...

Ada tu, banyak dah eshop sekarang jual. Aku ni pun, selalu terperasan lebih beli saiz kecil. Alih2 baju sampai, aku sedekah kat kazen mazen. Tahun ni beli saiz besar, huhu muat2 kat badan.

BIBIE KARIM said...

Selamat Hari Raya Lin!!

Xde makna nak jeles sebab slim. Aku sengaja pilih gambar yang diambil dari cheat angle. Hakikatnye...dah serupa ahli bina badan aku ni.

Muhammad Khairuddin Lim said...

SALAM LEBARAN 2014

BIBIE KARIM said...

Salam lebaran juga.

mrs.smile said...

Selamat Hari Raya Bie!
Mohon maaf kalau ada salah silap...terutama pada chiqa hehe
haish kate dress tu berhantu sungguh...nangis tepi katil tengok bie pakai, sumpah cantik

BIBIE KARIM said...

Selamat Hari Raya juga MS.

Kosongkosong lah kiter raya ni. Chiqa tu semakin xboleh blah. Memalam je mesti cari pasal, ajak gaduh berebut selimut. Penyakit.

Hihi berhantu eh dress tu. Serius sangat bersyukur sempat merembat. Pasni nak beli lagi baju dari MM. Best pakai dress tu, lembut. Berat terletak. Wah description kan.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑