27 August 2014

Drama Queen - Enough is enough

Assalamualaikum.

Orang bilang sabar itu separuh daripada iman. Ntahlah aku ni berjaya menahan sabar or berjaya tikam hati sendiri. Bertabah selagi mampu. Insha Allah hati akan kembali tenang. Easier said than done, is it? 

Yang pasti, cukuplah sekali ini. Once is more than enough. Lesson learned well. There will be no more next time. Definitely.

What I gained lebih dari cukup untuk jadikan iktibar & pengalaman. 

Sekian, terima kasih. 
25 Aug 2014. Tangkuban Perahu, Indonesia. *sekadar gambar hiasan*
eryantierdabdulkarim

Categories: , , ,

46 hollered!:

mrs.smile said...

sebab tahu bukan senang nak suruh orang bersabar bila tahu kesabaran dia diuji di tahap yang tertinggi ...cuma mampu suruh Bie bertahan selagi mampu!

nana tron said...

kenapa beb.
bandung gave u bad experionceee ??

Jari Manis said...

Kenapa Bie..kenapa?...meh sini JM kasi bahu...

Samsiah mohd yusof said...

Pasgrahhhh...sib baik ieman ada..ehh..

Nurul Says said...

Hihihi

Mie said...

Apasal hangin semacam ni Bie...

penunggang.bulan.putih said...

np ni weh..?? sila story...

Sabar ye~~~

syieda said...

Harap bertabah bebeh

Supermeng Malaya said...



relaks BK.. chill..

Cik nun said...

Uit...sabar2..hehe

Bibie Karim said...

Alhamdulillah masih bertahan. Hihi susah nak suruh orang bersabar kan sebab tahap kesabaran orang berbeza2.

Bibie Karim said...

Bandung is wonderful. Cerita Kak Kiah dah aku. Ingat xde kejadian gitu. Seperti diberitahu di fb hahaha.

Bibie Karim said...

Drama rindu kucing sebenarnya ni.

Bibie Karim said...

Nak cakap Ieman lah tukang neutral feeling emosi melangit tu. Memang parah hokey!

Bibie Karim said...

Ahaks ahaks kan.

Bibie Karim said...

Kejadian macam drama Kak Kiah. Mampu senyum bawah bantal je. Dah cool cuma nak meluah rasa. Gitu.

Bibie Karim said...

Ko paham2 jelah aku yang suka create drama ni. Emosi selalu x stabil beb.

Bibie Karim said...

Sibaik aku mereng macam ko, tapi x segila macam orang tu lagilah kan. Tettt.

Bibie Karim said...

Aku chill dalam cafe ramai artis antarabangsa masuk tu. Kerlas kan. Artisu sangat.

Bibie Karim said...

Hihi xboleh sabar sebab rindu kucing katanye Cik Nun.

syieda said...

.nak aku tengking ko?? Kahkahkahkah

Muhammad Khairuddin Lim said...

Be cool...itu namanya manusia...banyak pahalanya...

fayreen mizan said...

Cool down laling. Tarik napas... hembusss... pushhh... eh!? :D

radin fadli said...

Bibie bawa bersabar. Jangan ikutkan perasaan, pakwe indonesia memang ganteng ganteng gitu. *tetiba. Keep calm bibie ^^

Bibie Karim said...

;) Insha Allah bersabar selagi mampu.

Bibie Karim said...

Hahahaha tu cara nak suh mama meow push anak meowa keluar. Alhamdulillah dah cool down ni Kak Fayreen.

Bibie Karim said...

Haaaa tulah pasal. Ganteng2 pastu poket tebal lak, lepak mall je keje nye. Hahahaha layan cerita dari kampong kita lagi best kan...memang terus cool down. Thanks!

Bibie Karim said...

Kahkahkahkah xnak ajak gi jjcm kalau aku gi JB. Kan ugutan macam hampagas.

syieda said...

Ko jgn mcm2... aku punya barang ikut suka la bila nak guna. Kikikikiki

zila@akulovetravel said...

gambar lawa...

Scdha Sein said...

Ok terbaik... Baru nak riki pasal Bandung ni... Bagai pucuk dicita ulam mendatang... Nanti aku baca... He He He...

Cik nun said...

Waaaa...leh jadi cakaran kucing ni...miaaauuu..hehehe

owen said...

Amboi, famous Kak Kiah sekarang. Terus boleh agak pasal apa...heheheh.... Nie kes yg mana? Yg Kaki Kiah first ker second? :p

Orga said...

hang ni kenapa bibie??b'gaduh dengan ehem ehem ke?erm...

Malicious Mind said...

wah bestnya! lama sdah aku nda pi bandung. huhu

Miss Nazla said...

Punyala berkurun rasanya tunggu dia update entry Bangkok dia. Sekali dah jadi Tangkuban Perahu? Siap emo? Even tak tahu pangkal cerita, sabar ye. macam boleh agak je drama apa ni hehe. jgn tak tahu rasa macam nak email Bie je tny apsal belom update blog haha. haaa gitu ko punya penangan~!

Bibie Karim said...

Sibaik kucing awal2 dah potong kuku. Hahaha

Bibie Karim said...

Cari pasal, main kasar nampak. Hahaha. Aku boleh beli ah.

Bibie Karim said...

Tq Zila!

Bibie Karim said...

Aku gi tempat biasa orang gi sobs. Dek leka shopping kat pasar baru, terkubur impian nak berKawah Putih.

Bibie Karim said...

Rasanya combination kot. Memang famous pun Kak Kiah tu. Nak refer kejadian gitu, perlu sebut nama dia je orang dah boleh agak.

Bibie Karim said...

Masalah negara ni Orga. Kalau ngan ehem2 xboleh public. Hihi.

Bibie Karim said...

Aku kesukaan tengok brownies Kartika Sari jak, melepas gian trip dulu sikit jak aku beli.

Bibie Karim said...

Hahaha nak update cerita Bangkok tapi tiap kali buka dashboard, terbuka sekali gooddrama. Jadinye layan kdrama je lah dulu. Drama berbabak2 kat Indonesia kali ni xtau bila nak habis.

Miss Nazla said...

gooddrama & dramafire memang jadi best friend kannn. have a good weekend Bie. Xo

Bibie Karim said...

U too Naz. Nak habiskan tengok Running Man ni, terlepas dah 2 episodes hihi.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑