8 March 2014

MH370; semoga dipermudah semuanya!

My prayers go to those involved in the recent MH370 incident. Perancangan Allah, tiada siapa dapat menduga. 

Malaysia Airlines
Sekadar gambar hiasan.
And diharap mana2 pihak yang suka sebar berita ndak betul tu, hentikan lah. Benda ni bukan boleh dibuat main. This involved lives! Jadi, silalah peka & bertimbangrasa.

Put aside lah hal politik...ni sudah masuk kes individu berfikir guna lutut! Enough said!
Also the same goes to people yang suka buat lawak bodoh bertingkek. Certain things kita boleh bergurau tapi benda macam ni sangatlah ndak patut! Gunalah akal yang dibagi Allah. Bukan untuk dapat perhatian semata.

As someone yang suka travel, benda macam ni memang bikin risau. Insha Allah, kita semua dilindungi Allah sentiasa. *sigh* To those fellow friends/bloggers yang bakal balik or travel to somewhere, hopefully semua akan selamat tiba ke destinasi. Ndak kisahlah via aircraft, train or kereta. Safe journey, take care!

eryantierdabdulkarim

Categories:

8 hollered!:

PuTrImaRyam said...

Dasar retis mulut longkang si zz tu, what to expect kan....skrg ni pkl 5ptg belom ada berita yg boleh kasi lega hati lg, klu terhempas mana bangkainya kan....

Muhammad Khairuddin Lim said...

Alfatihah. Juga doa untuk keselamatan kita semua kaki jalan.

BIBIE KARIM said...

@Abang MKL: Insha Allah, amin amin. Takziah pada keluarga yang terlibat.

BIBIE KARIM said...

@PutriMaryam: Aku heran benda serius gitu dibuat gini. Macam2 la versi pintar terkeluar. Belum campur yang pasal new Bermuda Triangle tu.

Kita sama2 doa akan ada news xlama. Selagi belum jumpa memang kita semua xlega. Kalau jatuh, mesti mau tengok kesannya. Gitula kan.

Orga said...

setuju tu bibie, nak berlawak pong biarla bertempat...pray for them...

BIBIE KARIM said...

@Orga: Xtau mana letak logik akal kan. Kata zaman moden, janganlah mundur sangat pemikiran. Ha kan aku dah emo. Praying for them, insha Allah all in good times.

Malicious Mind said...

terkejut macam mau cabut jantung masa first aku dapat berita pasal MH370. sampai aku pi birmingham pun hilang mood, mau saja duduk didepan tv and tunggu press conference pasal kejadian tu, sungguh tak sangka.

Bibie Karim said...

@Dana: Pagi tu aku baca headlines news, belum dapat digest the whole story. Aku igt macam ouh hilang few mins kali then sudah jumpa. Manatau tajuk semata kan. Sekali bila sudah baca full story, nah terus terdiam. Betul xsangka bah. Kita lagi ni memang selalu travel via flight. Memang terasa betul.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑