25 March 2014

MH370 - Good bye for now

...we will 'meet' one day. They day where we're gathered in front of our Creator. Our time will come; definitely.

Innalillahi wainnalillahi rojiun.

My deepest condolences to the family involved. My thoughts & prayers go to everyone on board. Bersemadilah dengan tenang di sana. 


And to the search & rescue team, thank you so much from the bottom of my heart. Nyawa kamu juga turut diperjudi dalam misi membantu mencari mereka yang hilang.

Since last night, non stop bermain dalam kepala otak ni. "It could be my flight".

Al-Fatihah.

eryantierdabdulkarim

9 hollered!:

DJ said...

Yup btul tu, aku rasa antara sbb mnda ni terkesan sgt kt kita2 sbb kita pun selalu naik flight, n takut nk byg yg it could be our flight...huhu xdpt byg, br gegor sikit kt atas sana, dh takut gler...huhu sedih...semoga mereka ditempatkan di kalangan yg beriman..insyaAllah...

BIBIE KARIM said...

@DJ: Memang. Aku rasa sebab tu juga tetiba macam hambar je rasa nak ke Jepang ni. Aku ingat flight Ams-London aku macam roller coaster haritu pun dah cuak tahap gaban. Till now, flight delay ke apa aku memang xpenah bising dah.

Insha Allah, amin amin. Mereka dah digolongkan di kalangan mereka yang mati syahid.

Muhammad Khairuddin Lim said...

amin..alfatihah.

zaraab said...

It was a heatbreaking news not only for me but to whole Malaysian and the rest of the world too!

My thoughts and prayers to all the family and next of kin of the passengers on board as well as the cabin crews.

Dear MH370, If this is how it ended, we shall believe that indeed we belong to Allah S.W.T and indeed to Him we will return (Surah Al Baqarah 2:156)

Bibie Karim said...

@Abang MKL: Al Fatihah.

Bibie Karim said...

@Zaraab: And during this difficult time I really pray that we Malaysian unite & protect our country. Allah is indeed testing us.

My deepest condolences to everyone on board MH370.

Jari Manis said...

Bie : Alh fatihah buat mereka yang muslim..dari Allah kita datang dan kepada Allah kita kembali..sedih kerana mereka "pergi" dengan cara begitu. Masih tiada jawapan bagaimana boleh ended di sana..inna lillah..Allah lebih mengetahui

PuTrImaRyam said...

Kdg2 kita terlalu obses mahu jwpn dr sudut logik, teori dan sains... Kena kembali kpd Allah ...

Bibie Karim said...

Indeed PutriMaryam. Setiap yang jadi memang sudah ditentukan masa & tempatnya.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑