30 January 2014

Wonderful Jan: Jiwa Lara

Assalamualaikum. 안녕!

Lately jiwa kacau menjadi2. Like, everything I did pun macam went haywire. I think it's 'that' time of the month is approaching soon. Sigh. Senang jadi perempuan, apa ndak kena di jiwa...blame the hormone. Automatically mood berubah. Tapi confirm ndak lama sebab dalam hati sendiri tau it's defo not that. Meroyan sendiri2 sebab sangat bingai kalau lepas stress towards orang lain. 

In 2 weeks time, cuti semester bakal habis. Akan kembali perasan-sibuk. My love-hate relationship with this work will last forever I guess. Ada ups, ada downs, ada best, ada hazab etc etc. Tapi Alhamdulillah, at least sudah boleh support diri sendiri. Sudah mampu tampung diri kalau rasa mau sesi pampering. 

Ada new K-dramas jadi pengisi masa lapang juga. I have set my mind to be in control of myself when it comes to this addiction. Haru gila! Boleh jak aku lupa semua benda bila sudah start melayan drama. Jadi sila berpada2 lah kan Bie. Jangan overs sangat.

Man from Stars. 
Yoo In Na (girl on the left) memang aku minat ever since Queen In Hyun's Man. Super adorable acting dia with her boyfriend. Real life boyfriend ok. And that lead actor & actress? Memang aku tunggu diorang berlakon sama since The Thieves. Kim Soo Hyun-ssi, kenapa perlu handsome oii?!
Emergency Couple.
People might think I watch this because of Choi Jin Hyuk (lead actor). But do remember, am a big fan of Running Man! So yeah, reason paling kuat aku ikut drama ni is because of Ji Hyo unnie. Minah ni kenapa ntah makin blur, makin cantik. Makin naik umur, makin kuat aura comel. Gitu. Dengan harapan bodek lebih, bolehlah jadi guest dalam Running Man? Tinggi sangat angan2 kau Bie!

Oklah, sekian sudah bebelan hari ini. I've got nothing much to do today. Mau update winter trip baru ni macam ndak da mood. Semua terjun laut sudah. Insha Allah, esok lusa aku sambung.

eryantierdabdulkarim

Categories:

6 hollered!:

syieda said...

Cerita ji hyu tu tgh airing ke? Alaaaa lama betul la tak layan halyu wave ni.

penunggang.bulan.putih said...

aku baru je start tengok man from stars tu...macam layan jeeee...best ek..kene download habis ni..hihi dan sebab ko dah promo,sat lagi aku nak tengok cerita ji hyo tu..dia mmg sommmeelll..

BIBIE KARIM said...

@Syieda: Citer tu baru 2 episodes main. Dia boleh pula kekalkan watak blur dia dalam drama ni. Lawak sungguh.

@Aza: Ko tengok kat gooddrama. Dah sampai episode 13 Man from Stars tu. Hahaha sila lah tengok drama si Ji Hyo tu. So far tengok, aku boleh digest lagi.

Jari Manis said...

Jiwa lara?..jom kita layan Kdrama hiks...JM pun tgh layan man from stars ni..ntahlah..tak jemu kalau tgk citer koya ni..cita melayu?..dh tutup buku :-)

Anonymous said...

choiiiiiiii-grungesuperbadasscute

BIBIE KARIM said...

@JM: Jom! Ada drama Melayu yang best gak. Lawak to be exact. Cer JM tengok Projek Memikat Suami. Best sebab heroin dia suka travel so dapatlah cuci mata tengok tempat2 menarik diorang shooting. Haha menyempat kan.

@Grunge: Shadap u! LOL

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑