3 January 2014

CutiCuti: Another update from Land of the Morning Calm

Assalamualaikum. 안녕.

Tadaa! A bit of an update. I am on my way to Busan from Seoul. Naik KTX as to jimat masa walau terpaksalah korban ber-RM2. Sob. Time versus budget. 

Anyway, I had so much fun while in Seoul. Of course ndak stay diam di Seoul lah kan. Perlu untuk jelajah luar bandar jap. It snowed in Seoul on our second day there. Masa tu kami di Chuncheon at  The Garden of the Morning Calm. Snow juga di Chuncheon masa tu tapi ndak selebat in Seoul. How do we know? Sampai dari Chunchoen malam tu, bumbung kereta depan hostel covered with snow also jalan raya basah. At first ingatkan hujan.
We celebrated our first day of 2014 at Pyeongchang Trout Festival. Uber grateful sebab snow sangat lebat but the wind were too strong. Terpaksa jalan backward untuk avoid the snow. 
Dream accomplished. Berjaya sampai Trick Art Museum in Hongdae. Print voucher from KTO, dapat discount. Jimat adalah perlu.
And finally berjaya masuk Gyeongbuk Palace. Twice jejak Seoul before but belum ada chance untuk masuk. This time berjaya tawaf sampai muzium sekali. Siap sempat tengok changing of guards petang tu.

Another few days here...then balik KK & start kerja balik. Sob. How I wish daun boleh bertukar jadi duit. Ok, abaikan mimpi bingai. Till then, take care everyone.

eryantierdabdulkarim

Categories: , , ,

18 hollered!:

DJ said...

hamboi...hamboi.....seronoknya bermain snow!aku jeles nih!hahahahaha takleh tido malam laaaaaa......huhuhu

Muhammad Khairuddin Lim said...

Terbaik....salam tahun baru 2014

Azra said...

Snow everywhere...best best...

Jari Manis said...

suka tgk pic di art of mesuem tu..tak mampu JM nk buat kepala terbalik tu hee

Bestnya...byk salji....calik cepat nanti share story heeee

BIBIE KARIM said...

Hahahaha sampai xleh tidur malam ye...bahaya ni. Sibaik gi kawasan gitu, kalau x sampai balik Msia aku xdapat merasa main snow DJ.

BIBIE KARIM said...

Tq tq. Selamat tahun baru 2014 buat MKL juga.

BIBIE KARIM said...

Gitulah alkisah budak xpernah main snow ni Azra. Excited terlebih.

BIBIE KARIM said...

Hahaha JM...trick eye tu. Cuba imagine lagiii. Mesti dapat buat banyak aksi nye.

Insha Allah nanti balik Bb share ye. Salji terlebih haritu. Termakbul doa.

PuTrImaRyam said...

sioknya snow Bibie...terbaeekk la aksi tu! aramaiti betol ko ....hehhehe

Ernie Khairina said...

bestnyaaa...bersyukur lah nak

BIBIE KARIM said...

Siok tapi sejuk xda ampunlah ah. Numb semua tu tapak tangan, pipi & kaki. Demi winter, bertabah jaklah. Hihi mesti mau kena aramaiti sbb bukan selalu datang.

BIBIE KARIM said...

Ya bah, bersyukur lah nak.

radin fadli said...

Jelesnyer!!! ada snow lagi! tidak!! nak pergi balik!

BIBIE KARIM said...

Kena repeat lah kan. Gi part atas2 sikit, Seoul sekali je snow aritu.

Malicious Mind said...

apa ni Korea dah snow UK belum snow2 lagik

BIBIE KARIM said...

Maybe lambat sikit sampai. Kawan aku cakap di London hujan jak. Maybe sana bahagian utara sudah snow kan.

Orga said...

hehe...siap jalan backward tu sebab snow tebal sangat. syok betul tengok salji memutih tu...

BIBIE KARIM said...

Sebab mata pedih gila masuk snow, tapi gagah ambil gambar & video. Sungai beku siap boleh buat slope, best sangat. Xsangka dapat merasa. Alhamdulillah.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑