20 December 2013

Prosperous Dec: Few Days to 2014

Assalamualaikum. 안녕!

Few more days to a brand new year. Tapi aku sebenarnya lagi nervous untuk next Friday. Motif untuk nervous?

First time touch down di airport selain IIA...silalah jangan mati kutu ah Bie. Aku akan pegi together with a cousin; tindakan paling bijak last minute decided untuk bawa company. Kunun haritu berangan mau celebrate 2014 lone ranger, then baru sentap sama diri sendiri. Apalah bingai sungguh kan mau celebrate sendiri. L to the Ser! 

Bawa first timer meaning aku bakal repeat few places yang aku sudah pernah jejak. Tapi sebab aku yang atur itinerary, haruslah aku lebihkan to places yang aku belum sampai. Maka bertabah jak sang Kazen mengikut perintah. Kalau ndak nanti aku kasi tinggal di sana. Kejam kan ugutan.

Tengah atur2 itinerary ni, aku rasa macam ndak cukup masa. Macam sekejap betul cuti kali ni. Punyalah sedih perangai ndak sedar diri aku ni. There are just tooooooo many places that I wish to set foot upon. Sob! 

Luckily aku ndak buat perangai gila untuk jejak Jeju juga. Else memang akan meroyan. Aku sudah set, Jeju hanya akan dijejak bersama Ms G later. Kami plan untuk sewa kereta since banyak info boleh korek dari bloggers. Ramai yang share details so possibility untuk kami huru hara panik di sana mestilah zero kan.

Itinerary kali ni masih akan ada aktiviti shopping. Sebab aku plan untuk beli trench/winter jacket. And boots. Super duper murah compare kalau beli sini. Tapi aku memang standby bawa 1 jacket dari sini. Ada nanti aku beku once landed. 

Since si Kazen adalah hantu anything K-pop jadinya nanti akan singgah few places yang related to that world. Ndak dapat jumpa retis, tengok their company buildings pun jadilah. Thanks Azra for ur entry about Cheongdamdong. Bakal melayan orang ber-fangirling. Kah aku pun bakal join getiks as well? Hmmm we'll see that later.

Yang penting, kali ni aku akan make sure sempat round Gyeongbok. Been to the city twice tapi harapan untuk masuk that palace semuanya punah. And aku juga berangan untuk buat live update dari sana, haraplah aku larat & ada extra masa. Ndak kan berjalan until late night pun kan. 

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

18 hollered!:

DJ said...

wah turun di Busan ke nanti yang selain Incheon tu...hehehe seronoknyaaa...sila buat live update kat nami island okeh...hahaha jeles!

Jari Manis said...

Wah..sedang menghitung hari lah ni yer...happy holiday nanti...best..best..best

BIBIE KARIM said...

Aah Busan. Haritu beli tix time promo. Insha Allah, nak gak gedik buat live update bagai. Tapi xtaula ada coverage wifi ke x kat Nami nanti. Yang pasti, location Drama Cafe berjaya dijejaki. Thanks DJ. Hihi.

BIBIE KARIM said...

Aah menghitung hari tapi duit xtukar lagi. Poyo x. Thanks JM. Nak releasekan stress jap, haha ntah apa yang stress kat cafe ni pun xtau.

Azra said...

Have a good trip.. sila live update dengan gegambo skali okeh...next two weeks snow is expected in Seoul ... jeles wehh!!!

BIBIE KARIM said...

Thanks Azra. Nak gak live update berserta gambar macam ko aritu. Haha. Aku gigih wei nengok forecast hari2. Dengan harapan merasa jumpa snow. Jeles eh...sama dengan perasaan aku masa ko update ganbar snow aritu. Perangai.

syieda said...

Nak ikut g jeju....

BIBIE KARIM said...

Jom Syieda!

Saffuan Jaffar said...

wat video sama tau... kami nak tengok...

BIBIE KARIM said...

Insha Allah. Aku xreti nak bervideo bagai ni. Punyalah sedih, kan.

durrothun-nasihah said...

Ah teringinnya nk jejalan mcm ko.tp aku xreti nk men surf utk jln sendiri2.tabik spring ngan ko berani travel alone..

BIBIE KARIM said...

Eh tryla Era ko jalan sma laki mu. Berdua lebih baik gitu. Sekali sekala kasi release kusut fikiran, bilang aku. Ala banyak sudah blog sekarang bole ko kasi jadi rujukan. Aku gitula. Hihi jangan tabik spring dulu, ko pun bole bah tu.

Farikica said...

Have fun in Busan, BB! New Year di oversea gitu...besstt...!!! BB, u punya 'shout' tu kecik sngatla.. i carik berkali2 nak menulis.. x jumpa..kalu buleh, besarkan sikit ya...he..he..

BIBIE KARIM said...

Tq Farikica! Saja gedik nak merasa new year kay tempat orang pula. La ye ke...xreti nak ubah lah. Tau x camne? Huhu.

Saffuan Jaffar said...

2014, mana ekk nak pergi? hahha....

BIBIE KARIM said...

Hihi ntah2 jejak South Korea lagi sekali.

PuTrImaRyam said...

Bie, hehehe samala kita kunun mau solo sekalinya angkut jg partner...n si partner tepaksala bertabah mengikut perintah kita..next year lets try solo pula...

BIBIE KARIM said...

Fikir2 winter xbest solo. Summer tu ari ok lg jalan sendiri, walau temperature time tu 11'C ah. Next year mcm xda trip solo tapi xtau jg ni, tiba2 pandai beli tix.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑