30 December 2013

CutiCuti: From Kolumpor to Busan to Seoul

Assalamualaikum. 안냥!!

Greetings from Seoul. Gitu!

On the 27th, we departed from LCCT early morning. Flight jam 1 am. Landed at Gimhae International Airport, Busan at around 8-ish. Masa tu temperature sudah -3'C!! Memang gigil. Gedebak gedebuk sampai hostel pun dekat jam 10 am.

Sempatlah berjalan ke Busan Station untuk tukar e-tiket KTX ke tiket sebenar for the next day's journey to Seoul.

Then kami jalan area BIFF & Nampo-dong. Plan asal memang mau lepak Gwangbok-ro in the evening sebab since early Dec to early Jan the street will be decorated & lighted with colorful lights sempena Christmas & New Year. Sempatlah kami menyibuk di sana malam tu. Memang cantik & happening. 

Early the next day; we departed to Seoul. Meaning by the time I posted this entry, we're already here for 3 days. Sangat sejuk. Masa sampai, it was -10'C!! Gigil paling gaban once we got down from the train.

Yesterday; alhamdulillah merasa snowfall di Chuncheon. Walau ndak lebat tapi aku bersyukur sangat. Allah has granted my wish. 

Will update more once I'm back. Macam ndak best menaip dari phone ni. 
Upon arrival. Muka ndak cukup tidur dalam flight. Sob.
My first time riding Busan's subway. Not bad for a first timer. Thanks to app Jihachul (downloaded through Play Store for Android); jadi assistant setia aku selama ni.
White Nami-seom. 
Ok, till then. Ndak sabar sambut new year sama warga Seoul esok malam. Poyo sangat. Ngeks. 

eryantierdabdulkarim

Categories: , , , , , ,

14 hollered!:

DJ said...

wahhh best2!bestnyaaaa saljuuuuu di Nami Island!hehehehe jeles lah!hahaha!

BIBIE KARIM said...

Kat Nami x snowing. Matahari memancar tapi haba nan ado. Petang tu tetiba kabus turun kat Petite France. And malam masa kat Garden of Morning Calm, barulah salji turun. Xlebat lah DJ...tapi alhamdulillah. Termakbul doa.

nana tron said...

Enjoy your White Holiday! Travel sorang ke?

BIBIE KARIM said...

Thanks Nana. Ngan cousin kali ni. Hihi.

syieda said...

Wah..live update..keep on update k.
Nak kirim salji segenggam boleh? Hehehe

Azra said...

White Nami.. huwaa jeles jeless... dah 2 kali aku gi time winter but snow is nan-hado T__T

BIBIE KARIM said...

Lastime gi aku macam malu2 nak pijak tasik beku tu...this time xnak lepas peluang, xnak regret lagi. Penuh snow gak Nami time aku sampai tu.

BIBIE KARIM said...

Hihi insha Allah Syieda. Susa nak upload pic dr hp ni. Salji bergenggam saya pungut aritu, xsampai half day dah cair. Haha.

Jari Manis said...

WAhh...life update from Seoul katanya...heppy new year di obersea mesti ada kelainan kan...best betul..good timing timing tu....epy holiday Bie :-)

PuTrImaRyam said...

Bibie, kirim salam Kim Tan....happy new year in Seoul gitu....daebakk!!!

BIBIE KARIM said...

Gitu kan JM. Happy 2014 to u too. Xtau la lain mcmn ni, kena tengok malam kang. Memang timing ok cuma sejuk melampau lah plak. Nak sangat winter kan. Hahaha.

BIBIE KARIM said...

Hahaha Kim Tan skg bz promote drama dia kali kan. Baru ni mo merasa new year di luar knun. Happg 2014 to u too.

radin fadli said...

salji dekat nami island memang feeling winter sonata teruslah. Have fun dan selamat tahun baru 2014

BIBIE KARIM said...

Tinggal je pokok x covered with snow. Thanks. And happy new year to u, too.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑