22 October 2013

Prosperous Oct: Of everything Korean...gitu!

Assalamualaikum. 안녕!


Currently my mind is stuck with this song. Knowing me, memang suka jatuh chenta with song yang sudah berlapuk. This song by Doojoon & Dongwoon (Beast) is already 2 years old; yet baru ni aku found out & instantly fell in love. Accidentally terjumpa while searching for anything Doojoon. Sedih perangai. 


When the door closes! Lyric super menyayat jantung. Typical me, I go with lyrics prior the melody. Doojoon super macho di sini. Whoever says he can't sing, screw u. Hemo!

And update about my Hong Kong trip pun automatically terbengkalai gara2 these two dramas I'm hooked to recently.

I always love this combination. Lee Min Ho-ssi, olenmaniya! U've grown more handsome...
Always a Boice...hwaiting Yonghwa-ssi.
Therefore anything under the CutiCuti label shall be put on hold for now. The Hong Kong Day 2 entry akan publish soon though. In the midst of scribbling. Tapi drama di atas adalah main factors of distraction. Sekian.

p/s Cant wait for my 'balik kampung trip' this year end. Rindu!!!

eryantierdabdulkarim

Categories:

12 hollered!:

DJ said...

wahh sukanya tgk drama korea...saya pun sama, sekali dah start tgk, sanggup tak tido malam okeh wpun esok kerja..hehehe tp dah tua sikit nih, kurang sikit dah kegilaan tu...tp still br lepas abes layan 51 episod drama my love, madam butterfly...hahaha giler...

trip balik kg?sama ke kampung kita?bln 12 ke?sama ke kita?hehehe

BIBIE KARIM said...

Kan? Selagi x abis selagi tulah berusaha nak tengok. Memang selalu terlajak waktu tidur. Teruk betul. Hahaha.

Kg yang negaranya terpisah Utara Selatan ke? Kalau ye, memang samalah kg kita. Dec ni saya gi, stay till Jan. Nak sambut new year kat kg, meriah sikit kot. Poyo x.

DJ said...

hahaha haa la...sama la tu...saya pun pi Dec...tp pi early Dec...hehehe tak sempat la nak berjumpa berwinter sonata di sana...hahahaha

BIBIE KARIM said...

Alaaa kalau x, ada memori bersama kat sana. Punya gedik, kat Msia xdan nak jumpa, nak berwinter sonata bagai kan.

Jari Manis said...

JM tgh tggu the Heir ni kat S One..publish on 6/11..dh tak sabar nk tgk..backgroud song yg best katanya

Balik kg?..arghhh JELEZZzzz nk ke Koya lagi lah tu

BIBIE KARIM said...

Saya tengok kat epdrama je. Malas nak tunggu kat SOne. Xpenyabor kan?!?!? Ish. OST dia memang best JM. Pastu mesti duk senyum je bila tengok drama tu. Verangan lah apa lagi.

Hahahha yeah JM jelez. Saya dah berapi je mata baca entries Aus JM tau. Aah nak ke Koya, DJ pun sama. Azra pun xsilap.

syieda said...

Aishh balik kampunh lagi!! Jeles x boleh blah. Me is kena pujuk jiwa dan perasaan jgn nengok banyak sgt kdrama. Sbb nanti satu apa pun tak boleh buat. Me is outdated sikit..sbb biasanya tungu drama tu dah abis tayang baru nengok. Sbb me is super duper jiwa tak tenteram kalo kena tunggu next episode. Hahahhah
Btw yg citer yong hwa tu ada eun hye eh?

BIBIE KARIM said...

Saya lagi jeles u dah jejak NZ yang super cantik itu. Hahaha memang kalau dah start nengok kdrama, apa keje xjadi. Sume halfway je siapnye, bercinta nak abiskan. Same with me, memang jiwa xtenteram nak tunggu next episode. Kalau dah ada finale, harus yang tu tengok dulu after first 2 eps.

Aah Syieda...citer tu ada Eun Hye. Fan dia ke?

Ernie Khairina said...

saya pun baca lirik bah..cantik kening tu perempuan

syieda said...

Hehehe..bukan fan dia pun..tapi suka kookie..wajiblah tau semua yg berkaitan. Hihihi

BIBIE KARIM said...

Betul!!! Kookie idaman setiap wanita. Tengok dia senyum, saya pun ikut senyum

BIBIE KARIM said...

Siok kan kalau tengok lirik duluan. Doi ko sma si Nurul suka tengok kening orang. She is one of the actress di sana yang opt to go natural. No pelestic surgery whatsoever ah.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑