2 August 2013

Prosperous July: My Fourth Photobook

Assalamualaikum. 안녕!

Rest kejap dari update entri CutiCuti: South Korea series. 

My fourth photobook arrived last week. Hasil bertangguh aku, last minute baru siap. A day before the voucher expired. Memang terbaik kan gaya, lain kali buat gitu lagi Bie baru kau sana migraine mau kejar deadline segala. Deadline sangat! 

Entri pasal CutiCuti: HongKong/Macau/Shenzhen belum start lagi tapi sudah menayang photobook segala kan. How could I even start when the South Korea series pun belum habis. Aigoo perangai!  

Bunda commanded me to use the last remaining photobook voucher I had for the trips we have this year. I was planning to use it for the Summer Trip with the Ladies...tapi arahan tetap arahan. South Korea photobook has to be put on hold! Gotta wait for more deal from mydeal or Groupon. I normally got mine from mydeal.
 
An image-wrapped 8'x11' photobook. Baru 40 pages tapi sudah aku pening mau pilih gambar. Pening mau design layout. Yadda yadda. So much of desiring to be creative, huh.
Singapore - February
Hong Kong - June
Macau - July


Shenzhen - July. Impian untuk jejak Alhambra! Ambil feel dulu lawat yang replica. Kena menabung dengan gigih mula sekarang! Insha Allah, amin amin. 
I have this 'back cover design' for each of my photobooks. Kunun bertrip hak ekslusif. 


*giggles* Before I departed for the summer trip last June, the third photobook arrived at the office. But I only managed to get my hands on it after I got back from the holiday with Bunda. It's the 2nd Volume of my Solo Adventure last year. Itu hasil redeem voucher from mydeal juga. And that I haven't blog about. Terus jumped to the fourth one kan. Great! 

A good friend previously bought two vouchers without noticing the album size & type offered for the deal. Since she didn't know what to do with the vouchers because she wanted to just order from Photobook Malaysia without redeeming any voucher, I asked her to sell it to me. Lucky me, she sold both vouchers much cheaper than she paid. Gembira perlu! Insha Allah, nanti aku update the third one.

p/s Gomawo Photobook Malaysia! I am one satisfied customer.


eryantierdabdulkarim

Categories: ,

10 hollered!:

Ernie Khairina said...

Cantiknya ko buat...siok2. Oh mau taruk byk2 gambar dlm 1 page ba kan

BibiErr Karim said...

Kalau mau 1 gambar in 1 whole page pun boleh. Macam feature page la kiranya. Saya taruk banyak2 sebab xtau sudah mana mau pilih. Hantam jakla.

DJ said...

Yezza, Photobook Malaysia mmg terbaik!hehehe nice PB... =D

Anonymous said...

did i just saw ur mum doing duckface? lol-grungesuperbadasscute

BibiErr Karim said...

Aah & xpenah try dari tempat lain...ramai sangat komen xpuas hati tu yang xberani.

BibiErr Karim said...

I screamed when I saw that pose later...and she said, ingat kamu jak boleh. Fine!!!

jarimanis said...

dah ramai rakan travel buat B tapi JM je tak start buat lagik..puas hati kan bila semua gambar travel di abadikan dalam FB..gambar tahan lama, berkualiti boleh simpan sampai ke anak cucu..

Woww..mak nampak muda dan sporting :-)

Malicious Mind said...

cantik photobook u!

BibiErr Karim said...

JM buatlah cepat. Tapi memang berbaloi kalau dapat beli voucher dulu kan. Best photobook ni, boleh sumbat semua gambar. Wah sampai anak cucu yang xtahan tu. Hahaha. Dulu saya berchenta gak nak start buat tapi once dah ada, macam addicted.

Melompat riang mak kalau nampak komen JM ni. Beza umur xjauh tu yang boleh geng kot.

BibiErr Karim said...

Tq Dana. Ini pun berkira2 mau buat ah. Ada jak alasan nanti nanti & nanti. Dekat deadline baru sibuk kasi stress otak untuk fikir design knun ah.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑