12 March 2013

Prosperous Mac: Dinner Date

Assalamualaikum. Annyeong.

Ok let's skip the JB-Singapore trip entry. Another entry to conclude the trip. Poyo. 

My Seoul Ladies Trip 2012 photobook album arrived days before the weekend getaway. Perfect way to tune my mood prior the holiday. As usual, hasil PhotoBook Malaysia never disappoint me. Cakap melangit padahal baru beli dua biji photobook dari sana. Tu pun atas ehsan mydeal.com yang buat offer.
Gigih gila aku edit & fikir idea for the layouts. Refused to used the ready-made layout available in the website; downloadable lagi. Kunun tripping creative...luckily aku buat ni masa semester break. More time to squeeze the brain untuk cari idea. Sekali ndak perasan stamp di postcard on the album cover; stamp Britain. Aduyai!

Grateful indeed!
One of the many unforgettable moments in my life. My first ladies trip in my thirty years of living. Praying for more to come in the future. Ouh woot! Seoul, Juni aku datang lagi. 

Another ladies trip gitu; this time aku trip jadi guide. Hanguk baru berpatah2 boleh kau converse Bie...ada hati jadi guide oii. That we will see whether the trip menjadi or ndak. Trial & error lah kan, kalau ndak try bila lagi tau setakat mana kemampuan diri sendiri. Gitu?

*********************************************************************************
On another story; I had dinner with the friends last Sat evening. This time poyo dinner di G Cafe, Gaya Hotel. Nasiblah Groupon ada offer voucher murah. It was a weekend steamboat buffet dinner. For the seven of us, we only paid less than RM200! Berbaloi2. Food was great; expect apa kan kalau harga murah macam tu. Downside was the choice of drink. Included in the voucher hanyalah plain water. Not even sirap provided tau. If mau order juice or soft/hot drink; sila bayar extra. 

Memang pesta makan. After a week consuming only breads & buns; it was time for me to revenge. ChEAT Day! Ndak kan seksa perut jak kerja, consume itu ndak boleh...consume ini ndak boleh. Karang perut merajuk, datang pula lawatan si Gastrik.
My beloved niece & nephew. Emma (L) & Nathan (R).
Dedicated dads. While the mommies busy steamboat-ing, they took care of the anak2
Steamboat-ing & camwhoring must synchronize. No? Janji makanan semua sudah siap campak2. Loving ur baby-T lah Ms G! So pink-ish & so Bugis bau dia. Hahaha.
Emma Grace with Yours Truly. Pinjam anak orang perkara biasa jak kalau aku.
Ahli majlis minus Emma's parents. Once in a while; we gathered to unwind the stress at work. Sambil makan, jamu perut...lepak2...chitchat berita terkini. Including the recent Sulu invasion here in Sabah. 

My deepest condolence to the family who lost their family members in the battle. Rest in peace to those National Heroes who died protecting this country. Jasa anda dikenang sampai bila2. Terima kasih!

eryantierdabdulkarim
 

Categories: , , , , ,

6 hollered!:

Anonymous said...

demmit! sa look like nenek tua dari jipun. kenapa sa talampau putih tu?TROLOLOLOLOLOLOLOL-grungesuperbadasscute

BibiErr Karim said...

Why must mention Japan hah? Buruk tu perangai. Ur pic looks fine di lappy sy.

isabelle frankly said...

cepat kau dtg sini pulak. nanti boleh aku tompang selit muka aku dlm fotobuk kau.hahaha

BibiErr Karim said...

Haha memang akan terselit banyak punya. Chop, Adam & Adib lah harus selit lagi banyak. Mama dia xfemes sangat kot! Lalala. Tengah gigih cari tiket murah ni.

Malicious Mind said...

tu G-cafe tu ada steam boat pla, ni mesti mo try pegi.. ok la? mana better in term of price? Gcafe ka or sana windbell?

BibiErr Karim said...

In terms of price aku ndak sure sebab kami pigi ni ada groupon, memang murah lah rm28pp. Tapi Windbell better dari segi choice of food. GCafe ok2 jak maybe sebab groupon deal kali jadi limited makanan dia.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑