3 February 2013

Prosperous Feb: Groupon-ing

Assalamualaikum. Annyeong.

Lately ketagih with deals offered at Groupon. Sila tahu aku baru berjinak tapi bau2 regret sudah timbul ok. Inilah sebab musabab kenapa aku paling ndak suka akaun bank aku ada isi. Malar online shopping. Kesedaran paling zero. Selagi ndak sampai tahap kesian balance di bank, selagi tu non stop berbelian. Sedih sama perangai ndak da kesedaran ni.

Last Sunday, ada appointment di sini. I made a surprise new year gift to Bunda with a pamper package I bought from Groupon. Kunun release stresslah. But, servis adalah kureng memuaskan hati. Still bersyukur sebab dapat spent masa with Bunda though. 
Instead of the usual ratus2 rate, we got a 74% discount for our 2 hours full body massage + foot massage & scrub + ear candling. Perhaps, terlampau banyak discount hence the service. Just my point of view. Suppose 45 mins for the foot massage & scrub tapi dapat less than 30 mins. Same goes with the full body massage. 60 mins reduced to 40 mins. Bunda sudah niat mau komplen tapi aku malas mau bising. Tengok pekerja sana pun macam kurang minat mau kerja, maybe sebab weekend kali kan. Whatever it is, Helen Beauty di CP juga jadi idaman kalbu. Super puas hati with their service. Harga pun berbaloi2.

Had another body pampering session this evening. This time berjanji setia sama girlfriend pula. Girlfriend bonding session! Since she delivered her first baby last June, Ms G sudah brainwash aku with the words facial & body massage. She wants to do something to pamper herself. Reward. Aku harus trip menyelit sekali; bab self-reward ni memang pantang aku let go. Nampak jak deal super berbaloi, terus membaja racun. Luckily she bought my words...
Our 2.5 hour full body pamper package inclusive of full body massage + sea salt scrub + mask at Ratu Puri. Selalu aku berbody scrub di rumah; servis sendirian berhad terhadap diri sendiri. This time; for the first time ever...aku bergaya buat di beauty centre. Mainly because its cheap; I got 70% discount for 2 set of package. Talk about being calculative? NOT. It's more to being wise when it comes to financial management. Memang wise sangat! Kedekut tahap itik! Well, peluang harus direbut. Ala kalau bayar harga asal, mimpilah aku mau jejak. Rela aku body scrub di rumah.

Another impulsive purchase, maybe. Fine, yang ni aku memang niat mau beli lama sudah. So bila nampak great deal for this thing, haruslah aku tunaikan hajat. Bukan disposable pun, benda boleh guna lama &  insya Allah berkali2. Memang worth it. Favorite color pun ada. Maka kejadian menyambar pun berlangsung. 
For 72% discount, I got my 5-piece travel bag organizer. Honestly, nampak jak Made in Korea in the description column...terus bulat nekad aku untuk beli, ok! Memang penyakit Hallyu aku belum berkesudahan.
Now that I have separate storing for my clothes, toiletries & stuffs...baru confident lebih untuk packing. Padahal before ni ndak da pun problem with the way u pack ur luggage kan Bie. Barang kau bawa jak selalu lebih dari perlu. Never with separate storing though. Makin naik umur, makin malas aku menggulung baju. The one thing I love doing when packing. Fuh!
Hmm...masih akan menggulung. Just this time, my luggage will be more organize. Ndak lah aku susah payah menyelit benda yang patut diselit. Ngek! Alasan untuk justify ur purchase memang perlu panjang menjela. Kan, Bie. 

*credit all pictures to Groupon.com.my*

eryantierdabdulkarim

Categories: , ,

4 hollered!:

Anonymous said...

Wakakaka...... mmg kin addict ni grupon-grungesuperbadasscute

BibiErr Karim said...

Tulah. Lepas Sg trip saya xmau bank in duit sudah. Saya simpan sana yang dapat kasi kluar thru buku jak. Huhu.

Malicious Mind said...

Samalah mcm husband saya. Mesti packing ada compartment2 ni. Im still using the malas way selit sana sini n campak semua dlm beg, pemalas kan.

BibiErr Karim said...

Kalau aku main campak2 kan Dana...memang beratus kali aku keluar masuk lagi barang. Penyakitan bah kan.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑