30 January 2013

Wonderful Jan: Dreaming Again

Assalamualaikum. Annyeong.

The vacation ticker on the right sidebar says another three weeks to go! Yeah!!! Hardly can't wait. Macam berkurun sudah aku mengikat badan di rumah. Cuti hujung tahun pun berperap di rumah sebab semester break belum start hence ndak boleh berangan lebih mau bercuti2 sakan.

Still, I was given the opportunity to spend my year end with good companions. Alhamdulillah.

Anyway, in three weeks time I will have my most awaited holiday with Bunda! Ndak dapat holiday jauh2 sebab poket gue sudah kering. Nevermind lah kan janji dapat spend time with her. Itu yang lebih penting. Insya Allah, panjang umur murah rezeki...akan aku jauhkan lagi peta untuk bawa Bunda jalan2

Last year, bawa Bunda naik Bukit Kokol. Somewhere outskirts of KK city. Ini alkisah percubaan beli hati sebab few weeks lepas tu aku tripping K-pop di Korea. 
I left her with the children for about a week...pasal tu kena usaha keras membeli hati. Tapi malang, misi bodek duit belanja ndak diterima pakai. Gagal ke laut.
Our first out-the-country vacation together. Masa ni Bunda baru resigned from her eight-to-five work. While waiting for the kedai makan to complete its renovation & start operating, we stole sometime for a short vacation together. It's indeed a bliss holiday for us. Trip I-pop jak masa ni sebab Hallyu belum menerusup jiwa lagi.
Us before the temple at Lake Bratan. I miss this moment! Minus the ever bulging tummy

Insya Allah, semua itinerary sudah siap. Lengkap & padat. Kunun! Settle bab packing & we're ready to go. Haraplah semua yang aku plan berjalan lancar. My humble gift for Bunda it will be. Kalau bagi hujung2 takut aku ndak cukup budget sebab lupa diri beli itu ini. Better kan bagi awal tahun. Ngek.

Sejak poyo buat jadual for my solo trip last June, aku jadi addicted pula buat itinerary ni. Ntah siapa yang kasi jangkit ni kan? Biasalah kalau orang suka bermimpian. That hasn't include perangai sedih jadi orang kuning dalam googlemap. Lagi sandi. Sekian.

eryantierdabdulkarim

Categories: , ,

6 hollered!:

N.Aima K said...

aku ingat kau punya gmbr di KSR tu sudah "recover" berabisnya aku gembira kah3x...best bah becuti sama bunda!!

BibiErr Karim said...

Sampai ke hari ini...aku simpan memori tu dalam kepala jak. Sedih perangai cut paste ni.

Anonymous said...

orang kuning!!!!!! NOW I KNOW!!!!!-grungesuperbadasscute

BibiErr Karim said...

Now u know lah. Siok kan berangan2 sendiri2. Siok lagi ndak kacau sepa2. LOL padahal saiko.

Malicious Mind said...

Apa pkembangan baru di kasih sayang resort? Last pergi masa pregnant ayman tapi teda pla rumah banglo, semua main bilik2 jak, nda taw sekarang cam mana. Dulu limited tu bilik.

BibiErr Karim said...

Tiada berkembang tu. Sayang kan, padahal view cantik sudah. Cafe pun macam ala2 asal ada jak. Ruang terhad kali dorang maj buat banglo ka apa.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑