28 January 2013

Wonderful Jan: Luncheon Date

Assalamualaikum. Annyeong.

Oh yeah, finally aku berjaya menjadi sang Penangguh paling tegar! Pegang title & sudah sign agreement sampai mati. Paling berzaman mau update. Malar masuk draft folder. 

Last week, ada acara luncheon with the YS girlfriends. Sempena masuk tahun 2013; kira ni first get together kami. Kizzy sudah kerja balik after her 44 days so called berpantang. As usual kalau kami jumpa, jam berputar super laju. Ntah apa jak isi cerita. Macam2 topik dicover. 

Apa yang penting, dalam sibuk kami sama urusan harian...and diorang plus urusan rumahtangga lagi, kami tetap cari masa untuk jumpa. At least once a month. Over lunch pun ndak pa. Apart from facebook & instagram; ndak lah kami totally depends on technology for updates kan.

On the first day of 2013, I uploaded a photo of me dining at Sushi King. Kizzy commented & asked are the meals serve suit her tastebuds. Since si Mama Icha tu ndak pernah lagi makan di situ, Zai & I planned to just bring her there. Alang2 tunaikan permintaan dia dari penat memikir mana mau mentekedarah. Daia yang last aku jumpa on her wedding reception last year; joined us as well.
Macam aku yang baru habis pantang! Diorang suka bawa aku keluar time aku sangat masam. As in, masa aku sangat ndak bercomel. Kalau tau lunch bersama, harus aku pakai ala ayu...touch up sikit. Ini muka togel gila bah dibawa keluar. Al kisah memang make-up case aku stay di rumah sepanjang masa. Hatta secalit bedak tiada di muka...apalagi segaris eye-liner. Sungguh tiada natural beauty ya hence sibuk gebang pasal touch up bagai. Harap maklum.
Ini tidak adil...tidak adil...tidak adil bagiku. See those three ladies. Berbaju kurung sungguh ayu. Semua imej ala korporat...si Err juga imej macam makcik jual rokok di pasar. Huhu saiko oii. Sila bersyukur seadanya jangan komplen itu ini. Salah siapa sendiri kunun mau sempoi kalau pigi cafe? Erk?!

Anyway, the ever brilliant moi accidentally deleted the previous post titled; From Chichil to Chompok. Sudahlah jarang & susah mau update, sana lagi mempintarkan diri men-delete bagai kan Bie. Memang paling sekian perangai kau.

eryantierdabdulkarim

Categories: , , ,

8 hollered!:

N.Aima K said...

aku blom pernah lg jumpa macik jual rokok seceria kau er!... perasaanmu seja!!

isabelle frankly said...

adalah keji kau menayang gmbr2 di SK kat aku, bie.
xnak kawan arrr

ochs widdle said...

sedapnye bie!

minggu lepas 2 kali makan sushiking
hantu sushi mana masuk badan..
huhuhu

BibiErr Karim said...

Wakakaka aku version yang sangat rare bah. Tulah malar menjual jak sebab laku habis. Poyo eh.

BibiErr Karim said...

Alaaa maap ibuk! Ish kata skang dah rajin memeluhkan diri kat dapur kan, silalah rajin gulung2 sushi.

BibiErr Karim said...

Hahahaha kan? Kalau dah hantu sushi merasuk memang 24jam nak mengadap sushi je. Hantu ko dah terbang g KK & masuk badan aku lak Cha.

Anonymous said...

natural aper...._grungesuperbadasscute

BibiErr Karim said...

Natural paling pure. Wakakaka give way please.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑