18 November 2012

Edisi: Old Friends

Assalamualaikum. Annyeong.

Wah sudah masuk tahun baru. Azam last year alhamdulillah ada yang berjaya aku langsaikan...tapi sebenarnya banyak lagi yang belum terlaksana. Tetttttt! Baru halfway executed, lepas tu lupa diri. Entah bila ni mau sedar diri untuk jadi lebih baik. *insaf*

Anyways, salam Maal Hijrah kepada saudara seIslamku! Moga tahun ini membawa seribu kebaikan & redha dari Nya. Lebih baik dari tahun2 sebelumnya. Insya Allah. Mau selalu dapat hidayah dari Allah silalah sibukkan diri untuk dekat dengan Nya. Jangan Islam hanya pada nama...yang lain kena seiring ya Bie!


On another note. My darling besties; Dayang & Yang came down for the holiday. Dayang came with her husband while Yang came with her two heroes. Alhamdulillah despite the heavy rain on Thurs' morning, they landed safely. Dayang arrived few hours earlier than Yang. Thus she helped Yang to check-in the hotel room. 
15 Nov 2012
Ini bukan kebiasaan. Indeed it's very rare to see Adam *in white shirt* so willingly to be snapped. That Drama King of a boy is very hard to please ya. Bila dia sudah masuk air & suruh snap gambar with different poses, harus aku ndak lepas peluang.
Both heroes were beyond excited upon entering the room. Budak2 kan, senang jak mau beli jiwa diorang. Lepak dalam bilik hotel pun diorang berabisan happy. Oh damn, how I miss those carefree life! 
We had dinner at Grace*Point, Sembulan on the first night. Hentam telan Korean dishes ah. Yang even said "Confused lah ada kat Sabah ke Korea sekarang ni". With the drizzling & breezy air...ada serupa feeling springlah kunun kan.
17 Nov 2012
The main point they came down to KK was for the mini reunion gathering. UiTM - Diploma in Science* batch 2000-2003. Although only few of us managed to come...we had fun catching up with everyone. Some of us had never met since we left the university. So yeah, it was indeed a great get together. Lepak2, cerita2. Tapi harus rugi banyak sebab ntah apa penyakit aku kelupaan mau ambil gambar. 
Meeting Sari's handsome boyfriend; Reza for the first time. She is now preganant with her second baby. Produktif sungguh kawan2 gue ya.
18 Nov 2012
It's raining...and sebab malas, we had dinner at the hotel's restaurant on their last night here in KK. Jimat masa & tenaga. Tapi bazir RM di situ. Alah bukan selalu dine di hotel. Trip tourist ndak habis2 kan kalau kau Bie. Once in a blue moon, harus treat sang perut something special. Walau almost everyday kot kau melantak macam ndak pernah makan kan Bie kan!
Adek & his drama. Buat bunyi rengek for less than 5secs, pastu pamer cheeky smile. Geram! Perlu tarik perhatian Ibu kan...
Macam tau2 jak kan diorang akan balik early the next day. Adek terlebih pamer aksi manja sama Aunty Bibie. He requested to sit on my lap twice. Jarang2 budak kecil ni mau beramah mesra sama aku. Selalu susah betul mau dekat. He has developed the comfy feeling towards me, as per Yang said. Alhamdulillah, ndak lah diorang memanjang meng-alien-kan aku. Ngeh.

12 years of friendship. We have had our own bittersweets, ups & downs. Arguments & whatnots. Yet we managed to endure every hardship; live with it & move on. Beautiful souls in my life; one of Allah's countless gifts for me. Syukran Allah!
18 Nov 2012
Yang & lil perwiras left KK early in the morning. Memang superwomen kami pagi tadi. Woke up late.  Like really late! Lucky I was awaken by the alarm sound. Kalau ndak, memang super kejadian macam aku tinggal flight tu hari akan repeat kan. Barulah betul macam Yang cakap, jangkitan penyakit si Bibie. Huhu. Pity the kids kena paksa bangun awal. Budak2 bolehlah naik flight without taking their bath & berdandan sana sini. Cuba kalau yang tua bangka, harus bau tilam bagai. As to quote Dayang.

After bidding goodbye & hugskisses...I went home straight away. Sambung tidurlah kan. I spent the whole night bercerita sama minah dua orang tu. Tu pasal sampai terlajak tidur. Woke up at 10a...went to Gaya St with Bunda. Had breakfast with her. Sempat menyumbang duit lagi...reason why I hate going out in the weekend. Mesti ada jak aku membeli terbelah. Plan untuk saving terus ke laut! 

p/s Looking forward for more meet-up with them! Missing the kiddos already.

eryantierdabdulkarim

Categories: , , , ,

0 hollered!:

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑