4 October 2012

Edisi: Menghitung Hari

Assalamualaikum. Annyeong.

Ngeh~~kunun plan mau publish entry ni kelmarin. Tapi sebab aku sampai rumah lewat plus penat ndak hengat...maka pas mandi & isi perut yang dari pagi cuma terisi sama bun; aku terus zoom to dreamland. Meninguk kunun si Kyuhyun menyanyi through Tabbie sebelum terdodoi sendiri. Baru few lines kali dengar suara merdu dia, aku sudah lena. Twit! Intro perlukah panjang padahal isi cerita langsung ndak da kaitan kan.

Well, 3 wanita jelita telah membuat lawatan half-surprise to Kizzy's place last Tues evening. We told her that we're just visiting in case dia terbersalin awal. But we kept the 'bawa gifts sekali' part. Ala mini baby shower lah kiranya. Kami datang Tues, tapi pesanan makanan dari si Bunting sudah received since last week lagi. Bertukar dalam 3x. Nasiblah kan dia pregnant, jadi kami layan jak lah nafsu dia yang bertukar2 tu. 

Final menu was finalized on the day itself. Mula2 plan tuan rumah mau hidang udang masak cili api. Tapi si Err; tetamu yang ndak tau malu ni requested for the udang to be replaced with ayam. Alergik leii! Ada karang sedap2 mengunyah sana, terus tiba2 bertukar jadi cimpanz. Garu sana, garu sini. Hence, semua pasrah untuk menelan fast food. Drive through jak bukan susah pun. Except for the slices of cakes. I dropped by at 1 Borneo. Alkisah, aku teringin mau makan kek. Kalah orang pregnant kan nafsu makan aku. Lagipun, kalau bawa kek...ada rasa berdebar & best untuk meraikan detik2 mau bersalin tu. Purposely bought the cake in slices; banyak sikit choice. Kalau beli the whole cake ndak best sebab tu jak rasa dia. 

I drove to Yam's place from workplace. Mandi2 wangi2, baru fetched Zai. Janji terMelayu sikit as we arrived 10 minutes late from the time promised. Sebenarnya sengaja kasi masa untuk Kizzy kemas2 rumah & bercantik2. Kunun!
Our simple gifts for the baby. Aku kunun attempt buat diaper cake. Tapi hasil macam ke laut pun ada. Ndak apa, janji Kizzy suka. Specially those booties & clips. Lucky her for orange is a universal colour. Baby girl or boy pun boleh sarung. 
Expecting Mother with the 'loves' we presented for the baby. While looking at me she said "Adui susah2 jak kamu ni, datang bawa makanan pun cukup bah". But soon after she turned to Yam; she whispered "Padahal wondering ni apa dorang Err bawa". Choiii! Sudah mau jadi mama pun perangai masih sama. Ndak da malu di situ. Hampagas Kizzy!

Group photo adalah perlu ada sebagai pelengkap. Nasiblah kan. The only lelaki at that time haruslah pasrah. Amrin, u should know that by now already. Sebab sang bini kau pun memang penyakitan bergambar kan.
Last picture before balik. Kalau kami jak bercerita memang ndak dah noktah tu. Lepas satu topik, muncul lagi topik lain. Malam pun sudah lewat, the next day semua berkerjaan lagi. Terus si Err lagi mau drive a bit far to reach home. Mata si Err pun sudah start mau layu kuyu sebab seharian berkungfu di cafe. Ok, enough! 

Cerita hanya perlu berkisar kisah lawatan rasmi The Ladies ke rumah Kizzy. The rest sila buang tepi. Sekian.

p/s Beb, kami doakan yang terbaik untuk kau. Semoga selamat semuanya. Insya Allah.

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

4 hollered!:

kizzy t.fauzi said...

Buahahahha dr bujang smpi mau jadi mama org pun perangai nda berubah ka? Itu tandanya aku x pnh berubah - its still old me lol!

Thanks again and again 4 evry little thing babes! Nti smpi masa kamurang , aku pla p ambush rmh kamurang. And of course amrin kena jd tukang ambik gmbr hehe

Doakan aku ya... Fasa nebes skg ni.

* hadiah kamurang masih di kerusi sinun, x masa kunun mau kemas. Punyalah perangai kan.* haha

BibiErr Karim said...

Adalah yang juga yang berubah. Terutama part membebel, dulu aktif. Sekarang maaaakin aktif!

Alaa ndak payah thanks berabis bah. Sisterhood bilang sampai mati kan.

Insya Allah, all in good time beb. Kasi rajin2 berjalan. Lambat sudah untuk menari sekarang. Ahaks.

And sila suruh Amrin kemas tu hadiah2 semua. Nanti berhabuk!

Anonymous said...

i din see ur diaper cake?lol...yg kena bungkus baju bay ka tu... hopefully evrything went well..Amen_cute2 grunge

BibiErr Karim said...

Tula saya cakap my DC ke laut. 1 tier saja. Sudahlah paning pilih diaper sebab ndak tau? Lol. Main bungkus gulung deco suka jiwa jak tu ah.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑