11 May 2012

Edisi: Kawan Lama Datang Melawat

Woot. Aku sempat menyelit update blog! Oleh kerana speaker desktop ni aku sudah secara ndak sengaja ter-delete-kan...jadi telan liur jak lah kan mau nuntun Top oppa's music videos di utube. Sound nan ado bai! Hence I took this golden opportunity to scribble an entry. 

Jap lagi mau balik...yahuu! Another hour to go. Adalah ketidaksabaran di situ. Will be fetching a good friend & her family from Kolumpur this evening. Friends whom I've known since the age of thirteen! Husband & wife adalah kawan gue. Dari zaman hingusan sampai beranak pinak. Jap, chop! Part yang berpinak2 tu aku belum masuk list lah. Main point here, mereka adalah kawan lama. I am close with the family sebab dulu time cuti bermalam hostel, aku selalu menumpang kasih sayang di rumah Mrs. Filiz. Ikut sampai balik kampung halaman nun di Kelantan sana ah. Sungguh, si Err ndak malu kalau bab gitu.

Every now & then, if I happened to go down to Kolumpur...masih lagi preserve ketidakmaluan tu. Lepak rumah family dia, makan sekenyang alam sampai perut buncit ndak hengat. Her mom's cooking adalah yang terbaik dari ladang kot.

Kenangan paling terharu, because her mom knows how much I like her handmade air soya...sanggup tu buatkan & deliver di hostel. Padahal si Filiz was no longer student di sekolah kami at that time. Oh yeah, she moved to another school when we're in Form 2. Tapi aku tetap dengan ndak malu lepak rumah dia during school holiday...sampailah aku balik KK for good. Although I was back to my hometown, we still remain in touch with each other. Never once did we lost contact. Alhamdulillah, our friendship remain intact up to this day.

Intro perlukah sangat panjang? P to the Yo la ko Bie oii. Padahal just to shout yang aku akan fetch diorang at the airport. Bawa kawan berjalan2 menikmati bumi Sabah is uber coolness. Yes?! Together with Ijal family; aku jadi tuan rumah to entertain the guests.

Dengan rasmi, I declared there will be NO K-drama nor variety shows or anything associated to self-entertainment...take place in the weekend. Sekian, annyeonghi gaseyo.

eryantierdabdulkarim

Categories: , ,

5 hollered!:

Anonymous said...

wah. bagusnya mama dia.. siap buatkan air soya utk ko even anak dia sd pindah sekolah.. -zatin-

kizzy t.fauzi said...

patutla x jalan dgn aku malam ni. heheh

BibiErr Karim said...

@Pjut: Ya! Geng keras. Klu buat jahat, pun kena mara jg. Haha. Time aku d UM pun ada dia dtg, bawa buah & kudap2an skali ah.

@Kizzy: Dusyum! Nnt ba kta kuar. Knun aku bz berschedule last weekend.

LizMan said...

Bie..terharu aku di sini..kisah air soya aku pon tak ingat..huhuhu..sayang ko Sgt2!!! hope kekal selamanya persahabatan kita!!!

BibiErr Karim said...

Haha mcm ko claimed dlu, banyak benda ko lupa. As always, aku nye RAM kan mmg utuh & kukuh since forever. Love u too!!! Insya Allah, it will last forever. xxx

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑