10 April 2012

Buang Tabiat: Edisi IV

Assalamualaikum. Annyeonghaseyo.

Cafe adalah sunyi tahap gaban. Aku mengantuk gila babai sebab kurang berpeluh. Baguskan perangai, kalau cafe stormed with students...I whined. And I complained as well bila cafe ni kosong macam Sahara. Ndak lama kena panah petir, barulah kick terbakar!

I've been doing a lot of thinking lately. I really am sure the threebigzero thingy has everything to do with this! There are so many things I have put in the list(s). Insya Allah...mau capai kena usaha extra lebih. Surprisingly,  marriage isn't something I see as of crucial for now. Ada jodoh, adalah. Lari ke hutan or ke hujung dunia sekali pun...kalau sudah Dia tentukan ndak kan ada yang mampu menghalang. 

No worries. Bagi yang terlalu suka bertanya bila aku mau kahwin; insya Allah. Hal jodoh tu bukan hak aku untuk menjawab. Jadinya sila lah bawak bertendang bertenang. It's my life afterall, susah senang aku yang tanggung sendiri kot. Kalau risau sangat aku jadi andalusia...bah mari sponsor aku travel keliling dunia. At least ada juga pahala kau dapat dari sibuk bertanya soalan yang mampu guris hati aku. Oh yeah, sebab aku manusia biasa. Ada masa soalan macam tu boleh buat hati nan comel ni terluka ya. Mau lagi kalau yang bertanya tu aku memang tahu ada hidden agenda. Memang perlu lah kau siap sedia telan simbahan berapi aku.

Omo...kenapakah emo? Cool down lah Bie. U know well orang macam tu bagus dielak kalau terserempak. Buat ndak kenal; biar lah kan dilabel sombong. Dari timbul rasa kecil hati; haru biru segala. Just don't ever let urself hop on the emotional ride anymore. Not good for ur health...nanti penyakit lain lagi datang.

Oklah mau isi perut yang dari tadi berdangdut ni. Nampak sangat update ni sebab uber bored kan. Till next time reader(s). Haengboghae!

eryantierdabdulkarim

Categories: , ,

2 hollered!:

Ernie Khairina said...

tiapayah layan org tanya2 tu..bila sdh kawen tanya bila mau ada anak..bila mau tambah anak..macam2lah.

Ehem bila mo bagi itinerary ni hihi

BibiErr Karim said...

Hihi u knw well!

Ya mo bagi tapi AA blum kasi confirm abis sy fly on the 11th or kena tukar date. Will get update u soon sy dpt tu info kio. Siou.

xx

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑